reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Sierpień 2010

Hej dziewczyny, byłam na zajęciach, ale już wróciłam, jem obiadek i już patrzę co napisałyście :-)
Oczywiście, jeszcze raz dziękuję za Wasze słowa wsparcia. Jesteście wspaniałe. :-)
Co do witaminek, to ja także zakupiłam prenatal classic, ale ginkowa mi powiedziała, że w pierwszym trymestrze powinno się brać tylko kwas foliowy, więc na razie odstawiłam witaminy. :tak:
Życzę Wam miłego dzionka :-)
P.S. Shyla, mi też mdłości przeszły ok. 8 tygodnia, a wszystko jest w porządku, więc nie martw się. :tak:

reklama
Gimnastyka - jak najbardziej!!! Ja już sie nie mogę doczekać!!!!!! Ale i gin i pani co taką gimnastykę prowadzi, mówili mi, ze najbezpieczniej zacząć od 4go mca czyli w drugim trymestrze. W pierwszym można chodizc na basen o ile nie będzie się miało tendencji do infekcji pochwy....

A co do witamin to mi gin też tylko kwas foliowy kazał łykać. Wyniki badań krwi i moczu mam idealne, wiec nie ma co pzresadzać. Poza tym co naturalne to naturalne, więc piję soki świezowyciskane z jabłek i marchwi i myślę, ze póki co to wystarczy. No i kiszony barszczyk -on ma dużo wit z grupy B i nie tylko!! Jak się zmienią parametry krwi to pewnie mi lekarz coś zaleci.

Ostatnia edycja:
Podaje nowy temat myślałam ostatnio żeby zapisać sie na gimnastyke dla kobiet w ciąży od 3 miesiąca co o tym myślicie:happy2:
ja wczoraj sprawdzałam oferty fitness clubów i basenów - aquaaerobik, fitness dla ciężarnych, sama gimnastyka albo wzmacnianie pleców. nawet nie tak drogo, jak się obawiałam, właściwie minimalnie drożej od normalnych zajęć :tak::tak::tak:
już się nie mogę doczekać powrotu do fitnessu!! :-D:-D:-D:-D

ja cwicze w domu joge dla kobiet w ciąży i narazie mi wystarczy. poszlabym na jakies zajecia, ale gdybym miala z kim, bo samej to tak smutno ;)
pewnie jak sie zrobi nieco cieplej czyli w marcu zaczne chodzic na basen, bo poniewaz miewałam problemy z pęcherzem w trakcie mrozow, wole teraz nie ryzykować.

Ja po basenie często choruję - pzreziębiam się. Nie wiem z czego to wynika bo dosuszam włosy itp, ale tak jakoś mi wychodziło. W ciąży ejszcze na basenie nie byłam, ale może jutro Mka zabiorę. mam nadzieje, ze się nie przeziębię.

A tą jogę dla kobiet w ciąży masz jakąś książkę, czy film??

co do ceny jak bylam w przychodni to widzilam oferte bezplatnych zajęć fit fot czy jakoś tak ale jeśli od 4 miesiąca to poczekam a żeczywiście wcześniej zajme sie basenem;-)

ja chodzilam na basen z synkiem do akademii ruchu oboje byliśmy zadowolenii ale teraz nie dam ram rady bo musze trzymaćkube caly czs na rękach w trakcie zajęć więc ciężko , ja nie mialam żadnych problemów zdrowotnych po basenie więc myśle że teraz też bym nie miala problemów:-)

reklama
a no i przed pójściem na zajęcia fitness dla mam powinno się wziąc zaświadczenie od lekarza prowadzącego, ze nie ma przeciwwskazań.
Z resztą zawsze warto porozmawiać z lekarzem o swoich planach.

Do góry