reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

Ja tez juz nic wiecej nie kupuje. Wydalam dzis 250zl!!:szok: Kupilam 8 x kaftaniki, 7 x spodenki z szerokimi gumkami, 3 x czapeczki po kapieli i dla siebie 3 pary grubych rajstop w roznych kolorach. No i musialam oczywiscie sobie od razu wszytsko posegregowac od poczatku i okazalo sie ze mam ciuszkow dla malenstwa cala komode, i 3 worki (rozmiary od 56 do 68). Masakra jakas!!

Musze jeszcze kupic konkrety takie jak posciel, materacyk, nawilzacz, przewijak i termometr do ciala, no i kosmetyki. Moglaby ktoras mi napisac co kupila z kosmetykow dla swojego malenstwa?? Bo ja kompletnie nie wiem co mam kupic:no:

Ja osobiscie uważam ze niema co kombinować z kosmetykami i wydawać ogromne ilości kasy na to,ja kupiłam wszystko z bambino, jest na rynku od dawien dawna i ma przystępną cenę,nasze mamuśki nas w szarym mydle kąpały i ani uczuleń nie było ani odparzeń:tak: zresztą tak jak Patinka napisała to sa dobre kosmetyki, a ona z maluszkami pracowała wiec sie musi znać:-)

reklama
Mi tez odeszlo kupowanie lozeczka, wogole my to mamy takie spadkowe drewexu po dzieciach brata mojego meza,standardowe, zreszta moj syn praktycznie w nim nie spal

Niezazdroszcze przejsc z zamowieniami na allegro/

Co do ubranek to zawsze mozna dokupic, ale tych ubranek tak naprawde troche trzeba, bo dziecko napoczatku to sie i pare razy dziennie przebiera, zazwyczaj dlatego ze cos tam zawsze uleje
Ja tez nie lubie spiochow, moim zdaniem pajace sa najpraktyczniejsze, pajace i body. My w dzien to ubieralismy Bartka w pajaca i skarpetki na stopki na pajaca i tyle, nigdy go nie przegrzewalam i moze dlatego tfu tfu wogole nie choruje.
Malej musze dokupic kilka pajacykow nowych i jakies takie "wyjsciowe" ubranka. Zeby cos miala nowego jednak.

A tak wogole to te ubranka niemowlece sa od groma drogie, juz zapomnialam chyba, ja nie kupuje w ciuchach - jakos nie moge sie przekonac w wczoraj zaszlam do cocodrillo to takie zwykle pajacyki okolo 35 zl, a to jest na chwile, to naprawde duzo.
Poza tym sporo ubranek sie jednak dostaje, duzo takich niepraktycznych :) Na przyklad dla mnie jednym z bardziej niepraktycznych ubranek sa bluzy z kapturem albo dzinsy dla dziecka 1-3 mies.
Jak to moja siostra powiedziala - wez sie ubierz w dzinsy i bluze z kapturem i sie poloz do lozka - ciekawe czy bedzie ci wygodnie :) Czyz nie prawda ?

Ostatnia edycja:
Neska to łóżeczko schodzi w tytm sklepie jak bułeczki podobno:) jak bylismy w tym sklepie i ogladalismy akurat to łózeczko to przyszła druga pani ciezarówka z mezem tez po to łóżeczko, okazalo sie ze zostało jedno, no ze my bylismy pierwsi to nam sie dostało hihih:)i cena przystepna bardzo :tak:

Dziewczyny a zabezpieczacie się w jakieś herbatki laktacyjne albo herbatki z kopru czy czegos tam na kolkę dla maluszków. Nie znam się zupełnie i nie wiem czy coś trzeba kupić tak na wszelki wypadek:confused::confused::confused:

A jakie termometry polecacie?? Wiadomo warto kupic cos porzadnego ale te ceny:szok: bo zwykły elektroniczny się nie nadaje chyba dla maluszka:dry: Nie wiem i czekam na wasze rady:sorry2:
Ja kupiłam herbatke z kopru tak na wszelki wypadek:tak: Ale żadnych laktacyjnych;-) A co do termometru to my chcielismy taki:

[FONT=&quot]http://www.allegro.pl/item807347036_termometr_4w1_babyono_promocja_poznan_babystore.html[/FONT]

Na przyklad dla mnie jednym z bardziej niepraktycznych ubranek sa bluzy z kapturem albo dzinsy dla dziecka 1-3 mies.
Jak to moja siostra powiedziala - wez sie ubierz w dzinsy i bluze z kapturem i sie poloz do lozka - ciekawe czy bedzie ci wygodnie :) Czyz nie prawda ?
Dokładnie :tak:. Takie ubranka się nadają dla dziecka, które już siedzi i raczkuje, nie dla noworodka. Wkurza mnie to, że wszystkie bluzy dla niemowlaków maja kaptury, a spodnie gumkę w pasie zamiast takiego płaskiego ściągacza...

Dziewczyny a zabezpieczacie się w jakieś herbatki laktacyjne albo herbatki z kopru czy czegos tam na kolkę dla maluszków. Nie znam się zupełnie i nie wiem czy coś trzeba kupić tak na wszelki wypadek:confused::confused::confused:

A jakie termometry polecacie?? Wiadomo warto kupic cos porzadnego ale te ceny:szok: bo zwykły elektroniczny się nie nadaje chyba dla maluszka:dry: Nie wiem i czekam na wasze rady:sorry2:

Herbatki laktacyjne często uczulają, więc trzeba miec to na uwadze. Ja napewno zakupię tzw WODĘ KOPERKOWĄ- gripo water-( syropek ) to idelana sprawa dla malucha który ma kolki - SPRAWDZONE!!Jest dostępna w każdej aptece, niedroga i wydajna!!!

Pierwszy termometr najlepszy taki którym będzisz mierzyła temperaturę w pupie...zwykły elektroniczny ale z tych lepszych, potem fajne są do mierzenia w uchu ale droższe!

Dziewczyny, od 14.01. w Tesco będzie wyprzedaż dziecięcych akcesoriów, w tym ciuszki (super body z długim rękawem 11zł za 2 szt), kosmetyki (lovela będzie tańsza o kilka zł), grzechotki, wanienki, z tego co mi się w oczy rzuciło - sterylizator za 1/2 ceny - 40zł

reklama
Ja juz po zakupach w rossmanku). Kupiłam pare pierduł dla siebie i Julki i kasa poszła:baffled:.

Wykukałam tam mydło w płynie "Biały jeleń" .Kojarzycie tą nazwę? To takie najprostsze mydło, bez żadnych dodatków zapachowych i ulepszaczy. Zobaczymy czy moja Julka będzie chciała myc nim ręce ale nie ma wyboru-alergiczka a po ostatniej zmianie mydła w płynie dostała jakiegos liszaju na nadgarstkach. Na szczęśćie wywaliłam je i podstawiałm mydło w kostce Bambino i...krostki zniknęły:-). Mała się jednak buntuje bo woli mydło w płynie do mycia rąk ( a myje je z 10 razy dziennie:szok:) więc kupiłam tego jelenia. Zobaczymy...

Zjadłam sniadanko i teraz kawkę ide robić i troche was poczytać.

Rosołek z indora wstawiony. I nic mi się nie chce więcej robić.

Do góry