reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

reklama
w takim wypadku powinien chociaż zwrócić za kurier

ja tam na razie maila od niego nie dostałam, ale kupiliśmy łóżeczko wczoraj i dopiero dziś M zrobił przelew
podejrzewam więc, że i my poczekamy:-p

no masz ci los, a tak się już cieszyłam na to łóżeczko:wściekła/y:

Dziewczynki, nie denerwujcie sie kochane ;-)
Dobrze, ze 20 stycznia, a nie lutego.
Ale wiem jak sie czlowiek napali, to pozniej masakra :-D
Ja to dopiero niecierpliwa jestem :szok:
tabasia, właśnie o takiego misia - moja siostra kupuje małemu w prezencie:-D

my nie kupujemy, mamy malutki pokój, Szynek będzie blisko naszego łózka
poza tym kiedyś ten Zawitkowski czy jak mu tam mówił w DDTVN, że taki monitor usypia czujność rodzica
rodzic myśli, ze nie musi się martwić o maluszka, głąboko zasypia, a może się zdarzyć, że urządzenie zawiedzie:-D:-)

nie wiem, on tak mówił
my nie kupujemy:tak:
U nas sie okazalo, ze nasi znajomi nam kupia, wiec o kolejny wydatek mniej :-)
A monitor oddechu, zupelnie niepotrzebny uwazam i tez slyszalam, ze usypia czujnosc rodzicow...

Niezła akcja z tym sprzedawcą łóżeczka:szok:
Co do ubranek i ich rozmiarów to naprawdę różnie bywa. Moja siostrzenica urodziła się 51 długa i w ubrankach na 56 na początku trzeba było wywijać rękawki a w pajacykach" dyndały" stopki:-)

Ja dziś wróciłam z całą siatką pajacyków, body koszulek - kupowałam Sofiję. Dokupiłam kilka szt. 56 ( mam troszkę od siostry po małej) ale kupiłam też 62 żeby już było. Kupiłam pieluszki tetrowe białe i drukowane , pieluchy flanelkowe i okrycie kąpielowe i 3 prześcieradełka.

Jutro postaram się wrzucić fotki- fajne pajacyki kupiłam.:-)

Tylko po 3 sztuki?Tj.3body,3pajacyki?Dobrze zrozumiałam?To nie za mało?Ja ciągle się zastanawiam czy nie za mało będę miała tych małych rzeczy na początek...bo jak pielucha przepuści to już trzeba dziecko przebrać:dry:a codziennie robić przepierkę to się nie da.

Tak dobrze rozumiesz:-)
Więcej kupiłam tylko z rozmiaru 62, po 5 sztuk z każdego ubranka, to znaczy: 5 kaftaników, 5 śpiochów, 5 body itp.
Nie które ubranka z rozmiaru 56 są prawie tej samej wielkości co ubranka z rozmiaru 62.
Jeśli mi ubranek braknie to ja nie mam problemu, sklep "Entliczek Pentliczek" mam prawie koło domu, i w każdej chwili może mąż iść i kupić- to też jest jeden z powodów dlaczego nie kupowałam ich więcej.

reklama
Najpierw pochwale sie moimi zakupkami a później zobacze co naskrobalyście :-) Dzisiaj kupiliśmy termometr dla Maluszka elektryczny ale rtęciowy też mam w domku, patyczki do uszków, mydełka Bambino, kremik Bambino, oliwke Bambino, wkładki laktacyjne dla mnie z Belli, smoczki 2 z TT, nozyczki dla Franusia, i grzebyczek i szczoteczkę:-):-):-) Łożeczko kupimy przez allegro i reszte akcesoriów łóżeczkowych:-)

Do góry