reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

reklama
dziewczyny
a co do kąpieli macie
ja rozważam Oilatum, albo Mustela i już sama nie wiem
Ja mi. in mustele kupiłam. Ale też tone inncyh specyfików i bede eksperymentować co nam najbardziej podejdzie.
młoda mamuska ja też mam na 56 3 sztuki body+spodenki i 3 sztuki pajacy. nie kupowałam wiecej bo cos mi sie wydaje ze Hanka długawa moze sie urodzić a nawet jesli nie, to i tak 3 tygodnie ponosi i wyrosnie. Co do tych przepierek to hmmm... tez nie mam ochoty codziennie tego robic ale przecież jak sie dziecko obsra to nie bedziesz tych ubranek trzymać fuj. Trza to uprac i tyle, tak samo jak po ulewajacym sie mleku- nie zniosłabym tego zapachu. Ja za to uzbierałam całkiem pokazna kolekcje ciuchów na 62 wiec musze rodzinie rozpowiedziec ze jesli chca cos kupowac to od 68 w góre :dry:

kupilismy.. ale idzie.. idzie :-D
pewnie dojdzie pod koniec tygodnia jak dalej bedzie taka pogoda i kurierzy nie beda mogli dojechac :-D

taki: ZESTAW WÓZEK CONECO V4 + FOTELIK - WYPRZEDAŻ !!! (877002248) - Aukcje internetowe Allegro
błękitny :-)
ładny :tak::-) Tylko nam z M się wydawał taki jakiś malutki:-)

Dziewczyny musze kupic nawilzacz do pokoju a nie wiem na jaki sie zdecydowac. Moze mi ktoras jakis polecic??

Co do nawilżacza to dla mnie to strata kasy bo równie dobrze można powiesic na ciepły kaloryfer zwilżony ręcznik:tak:

A co do rozmiaru 56... ja mam 3 kompleciki na ten rozmiar i nie wydaje mi się, żeby to malo było.. można też założyc większe po porodzie i podwinąc rękawki;-):-p A takie 56 to założy ze dwa razy malutki:tak: A jak się rodzą dzieci to przeważnie już mają 55-56cm:tak:

Dziewczyny a zabezpieczacie się w jakieś herbatki laktacyjne albo herbatki z kopru czy czegos tam na kolkę dla maluszków. Nie znam się zupełnie i nie wiem czy coś trzeba kupić tak na wszelki wypadek:confused::confused::confused:

A jakie termometry polecacie?? Wiadomo warto kupic cos porzadnego ale te ceny:szok: bo zwykły elektroniczny się nie nadaje chyba dla maluszka:dry: Nie wiem i czekam na wasze rady:sorry2:

Dziewczyny a zabezpieczacie się w jakieś herbatki laktacyjne albo herbatki z kopru czy czegos tam na kolkę dla maluszków. Nie znam się zupełnie i nie wiem czy coś trzeba kupić tak na wszelki wypadek:confused::confused::confused:

A jakie termometry polecacie?? Wiadomo warto kupic cos porzadnego ale te ceny:szok: bo zwykły elektroniczny się nie nadaje chyba dla maluszka:dry: Nie wiem i czekam na wasze rady:sorry2:
Polecam herbatę na laktację :) piłam z hippa, nawet smaczna, teraz mam zamiar kupić jakąś zwykłą do zaparzania w torebkach, co do herbatek z kopru również się zaopatrzyłam, ale tym razem taką do zaparzania, bo te rozpuszczalne są z dodatkiem cukru, termometr mamy elektroniczny, ale nie jestem z niego zadowolona, moim zdaniem najlepszy rtęciowy, dla malucha można zmierzyć, już takiemu roczniakowi trudniej, ale może któraś mama ma więcej wiedzy na temat termometrów.

Herbatke laktacyjną kupię jak bede miała problem z pokarmem ;-) co mam nadzieje nie nastąpi hihi herbatek na kolki też nie kupuje teraz bo wszystko wyjdzie w praniu że tak powiem;-)
a co do termometrów to my w pracy mieliśmy t ylko takie normalne elektryczne i nimi mierzyliśmy temperaturke dzieciom:tak:

ja herbatek żadnych też nie kupuje przy Natalce nic takiego nie potrzebowałam oby teraz było podobnie

co do termometru ja mam rtęciowy i jest najdokładniejszy moim zdaniem elektroniczne są do bani ale chciałabym miec ten do ucha z brauna:tak::tak::tak:

Koza-ty sobie tylko nie myśl,że ja zamierzam kolekcjonować obsrane śpioszki przez tydzień:-DNi hu hu...:-DTylko myślałam,że lepiej mieć więcej takich małych rzeczy...ale może się myliłam;-)

reklama
ja mam więcej niż 3 czy 5 sztuk

mam sporo pajacy nie mam śpiochów bo nie lubie Natalka też nie miała
mam po pare sztuk spodni bluzeczek i bodów z długim i krótkim rękawem bo nie wiadomo jaka pogoda będzie i ile dzidzia dziennie będzie w stanie pobrudzić a do 2czy 3 sztuk nie będę włączała pralki:no:

ale za dużo też nie ma co bo Natalka miała ciuchy których nigdy nie ubrała:tak::tak::tak: bo wyrosła nim z pawlacza ściągnęliśmy:tak::tak::tak:

Do góry