reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

co do pasa poporodowego to nie wiem, a jesl ichodzi o zakupy w aptece internetowej to tez sie zastanawiam :tak:

edit: albo nie zamawiam - pojade do sklepu zeby kupic kilka rzeczy i wezme Jasia zeby pomogl wybrac rzeczy dla mlodszego brata - mam nadzieje ze mu sie spodoba bycie potrzebnym :-)

Ostatnia edycja:
reklama
MoniSkaBe - bardzo ladny wozek :-) :tak:

Ja posciel kupie w sklepie zeby Jas pomogl mi wybrac :tak:

Co do chusteczek to Biedronkowskie tez polecam :tak: Pampers (zwl Sensitive_ jak dla mnie smierdza kupa :shocked2: Nivea Pure za to ladnie pachna :tak:

Dla Jasia mialam kosmetyki Hipp na poczatek bo najladniej pachnialy, ale mial od poczatk urozne uczulenia wiec musialam z nimi poczekac - wczesniej Emolium bodajze (a jak nie sprawdzilo sie to zwykla ciekla parafina do natluszczania) i zwykle mydlo w kostce "Bobas" czy "Bambino"

Jeśli chodzi o wilgotne chusteczki to ja kupię zwykłe z biedronki..już tłumaczę dlaczego:sorry2:Jak miałam katar i strasznie obtarty nos,to kupiłam takie realowskie mokre do pupy dla dzieci..i piekł mnie nos jak diabli..ale biedronkowe były już delikatne i pachniały przyjemnie a nos mi się zagoił:):-)To jak ranek nie podrażniał,to i do pupy będą dobre.Wrzucam fotkę dzisiejszych małych zakupów.Czapucha to pierwszy zakup dla dziecka zrobiony przez M...znikł mi z pola widzenia i w tym czasie poleciał po tę czapeczkę...słodkie:-D
Bluzeczka polarowa kosztowała nas 2złote w realu..
W rossmanie kupiłam wkładki laktacyjne 7złotych za 30sztuk,termometr do kąpieli za 5złotych i waciki za 2,40:)Z większymi szaleństwami muszę poczekać na wypłatę M.
mam taki sam termometr :-D

Daria - zalezy ile chcesz wydac. My mamy nawilzacz firmy HB i byl dosyc drogi - w sumei to nie wiem czemu az ta kzaszalelismy - M porownywal parametry i pewnie wlasnie dlatego... Ma nawet pilota (nigdy go nie uzywalismy :-D).
Kupilismy go w Saturnie.

Ale jakeis takei zwyklejsze Clatronic czy inne tez sa na pewn odobre - zwroc uwage zeby by lcichy (chyba juz wszystkei sa) i zeby wytwarzal zarown ociepla jak i ziman pare. Ja wczensiej miala mzwykly (za 30zl) ktory wytwarzal tylk ociepla pare - bez zadnej regulacji byl. no i w pokoju robilo sie jak w saunie i zalatwilam rodzicom grzyba na scianie :szok:

My czekamy z mezem na zalegle pieniadze od jego bossa i chcemy kupic taki zestaw
Walmart.com: Baby Relax - 3-Piece Nursery in a Box, Espresso: Furniture

Za samo lozeczko trzeba dac min 100$ a tu jest jeszcze komoda i przewijak.Nawet mojemu G sie spodobalo chodz on to za bardzo nie spieszy sie do zakupow.
Mam nadzieje ze w tym tygodniu wyrowna wszystkie zaleglosci bo i wozek trzeba kupic i fotelik(bez niego dzidzi nie wypuszcza ze szpitala).

Super są te mebelki. Ja też będę miałam taki ciemny kolor.

A oto moje dzisiejsze zakupy na all: podkłady poporodowe Hartmann,podkłady do przewijania H, płatki do pępka H, majty poporodowe H, wkładki laktacyjne TT, nożyczki dla maluszka Tommee Tippee, pieluchy flanelowe (wzięłam 3 szt, bo mam tetrowych kilka), szczotka do włosów TT, szczotka do butelek TT, aspirator frida i filtry też, termometr do kąpieli i zestaw startowy butelek TT. Nad tym zestawem się zastanawiałam , a może lepiej osobno butelki, no ale to wyszło cenowo korzystniej.
Chcę jeszcze jutro dokupić przewijak (taki prosty), ze dwa prześcieradła frotte, tylko się aukcja zakończyła i czekam aż facio otworzy na nowo, bo już mi pasuje u niego kupić. Któraś z was kupowała u niego butelki TT , dzisiaj albo wczoraj to czytałam, ja u tego samego gościa zakupy robiłam.
Wózek plus fotelik i bazę jakoś niebawem zamówimy, wanienkę mam zwykłą z reala, zostaje pościel i trochę pierdół. A możecie coś podpowiedzieć jaki materacyk kupić? Nawet jeszcze nie szukałam żadnego,a też jest kilka rodzajów. No i zostają kosmetyki, ale o chyba w aptece superpharm kupię, tam też mają promocje.

Ostatnia edycja:
Daria - zalezy ile chcesz wydac. My mamy nawilzacz firmy HB i byl dosyc drogi - w sumei to nie wiem czemu az ta kzaszalelismy - M porownywal parametry i pewnie wlasnie dlatego... Ma nawet pilota (nigdy go nie uzywalismy :-D).
Kupilismy go w Saturnie.

Ale jakeis takei zwyklejsze Clatronic czy inne tez sa na pewn odobre - zwroc uwage zeby by lcichy (chyba juz wszystkei sa) i zeby wytwarzal zarown ociepla jak i ziman pare. Ja wczensiej miala mzwykly (za 30zl) ktory wytwarzal tylk ociepla pare - bez zadnej regulacji byl. no i w pokoju robilo sie jak w saunie i zalatwilam rodzicom grzyba na scianie :szok:

No super duzo nie chce zaplacic, myslalam ze tak mniej niz 100zl to by bylo super. Bo wlasnie mysle o takim cichym i zeby mi sie nie zepsul po miesiacu uzywania. Dobrze ze mowisz o zimnej i cieplej parze, bo nie chcialabym sprowadic grzyba do pokoju a jakos wczesniej nawet o tym nie pomyslalam. Chyba bede musiala sie ruszyc do jakiegos sklepu i cos wybrac. Dobrze ze jutro ide do lekarza do mi powie co i jak z moja szyjka i czy juz moge chodzic:-(

A jaki materacyk kupilyscie?? Juz zglupialam od czytania roznych opinii i nie wiem juz kompletnie co wybrac

Ja mam jeszcze pytanie. Czy myślicie o zakupie monitora oddechu? A może niektóre mamusie już to mają i używały przy pierwszym dziecku? Niby piszą na forach, że jak dziecko jest zdrowe i urodzone o czasie, to nie ma potrzeby. Ale to dziecko, o którym pisałam tydzień temu, że zmarło też było zdrowe i co tu myśleć o tym?

No super duzo nie chce zaplacic, myslalam ze tak mniej niz 100zl to by bylo super. Bo wlasnie mysle o takim cichym i zeby mi sie nie zepsul po miesiacu uzywania. Dobrze ze mowisz o zimnej i cieplej parze, bo nie chcialabym sprowadic grzyba do pokoju a jakos wczesniej nawet o tym nie pomyslalam. Chyba bede musiala sie ruszyc do jakiegos sklepu i cos wybrac. Dobrze ze jutro ide do lekarza do mi powie co i jak z moja szyjka i czy juz moge chodzic:-(

A jaki materacyk kupilyscie?? Juz zglupialam od czytania roznych opinii i nie wiem juz kompletnie co wybrac

my kupilismy Danpol gryka-pianka-kokos. 120x60.
Mam nadzieje, ze niedlugo przyjdzie. bo maja 2 tygodnie opoznienia. :baffled:

reklama
Mag007 czy o takiego misia Ci chodzi?
Prince Lionheart - Nursery - #0024b -Slumber Bear PLUS
Slumber Bear from only £24.95, Baby Sleep Shop, UK

My wlasnie to chcemy kupic, zamiast karuzeli.

Slyszalam tez od jednej dziewczyny, ze taki projektor z kolysankami sie u niej sprawdzil:
Lullaby Teddy Projector – Top Toy Store in UK & Ireland, Games & Toys Online from Smyths Superstores

tabasia, właśnie o takiego misia - moja siostra kupuje małemu w prezencie:-D

Ja mam jeszcze pytanie. Czy myślicie o zakupie monitora oddechu? A może niektóre mamusie już to mają i używały przy pierwszym dziecku? Niby piszą na forach, że jak dziecko jest zdrowe i urodzone o czasie, to nie ma potrzeby. Ale to dziecko, o którym pisałam tydzień temu, że zmarło też było zdrowe i co tu myśleć o tym?

my nie kupujemy, mamy malutki pokój, Szynek będzie blisko naszego łózka
poza tym kiedyś ten Zawitkowski czy jak mu tam mówił w DDTVN, że taki monitor usypia czujność rodzica
rodzic myśli, ze nie musi się martwić o maluszka, głąboko zasypia, a może się zdarzyć, że urządzenie zawiedzie:-D:-)

nie wiem, on tak mówił
my nie kupujemy:tak:

Do góry