reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

reklama
KObiety w ciąży mogą brać PARACETAMOL a więc: APAP,PANADOL,jednak zaleca się że jeżeli nie muszą nie powinny brać szczególnie w I trymestrze.

ja niestety miałam już bol głowy i musiałam wziąść APAP
No ja tez,bo już wariowałam z bólu głowy.:tak:
Czesc dziewczyny; witam sie po krotkie przerwie.
Widze, ze nikt za mna nie tesknil:-D
Wizyta u ginekologa zaliczona, bebe ma sie dobrze.
Zdjecia malenstwa nie dostalam bo za 2 tygodnie bede miala usg genetyczne.
Jeszcze trudno wszytstkich zapamiętać,temu nie pytamy o nieobecnych.

Po spacerku gigantyczny ból głowy przeszedł.Teraz moja mała marudka odpoczywa,a ja mam chwilkę dla siebie.
Idę poszperac na allegro jakieś fajne ciuchy.:tak:

Ja myślę, że u każdej z nas będzie stresik przed USG, czy fasolka się rozwija, czy bije serduszko - chyba tak będzie zawsze:) do rozwiązania oczywiście:)

Chciałabym już czuć ruchy dzidziulka, wówczas samemu można kontrolować dzidziulka, puknąć, stuknąć, napić się czegoś słodkiego, położyć się i czuć jak maluch wyprawia harce w brzuszku:)

Kurcze dziewczyny tato mi do pracy przywiózł 2 kg mandarynek i zaczęłam je nieświadomie jeść i zeżarłam już chyba pół kilo. A teraz nieświadomie otworzyłam jogurt naturalny i czuję, że coś nie tak z jelitami:D Jejku oby to nie to o czym myślę, bo w biurze nie dam rady:D

Chciałabym już czuć ruchy dzidziulka, wówczas samemu można kontrolować dzidziulka, puknąć, stuknąć, napić się czegoś słodkiego, położyć się i czuć jak maluch wyprawia harce w brzuszku:)

Jeszcze troszke,ja liczę na to,że poczuje malucha gdzieś w 14 tygodniu.Pierwsze dziecko tez tak czułam.Takie delikatne,rytmiczne jakby pulsowanie o stałej porze wieczorem i w nocy.:tak:
Cudowny to będzie moment.:tak:

No ja mam nadzieje, ze 26 jak pojade dostane ładny prezen na urodziny w postaci dobrych wiesci, ze u mojego maluszka wsio dobrze. Wtedy zaczne 12 tc wiec dobry czas na usg genetyczne.

Rozalko aż mi się oczy świecą jak to napisałaś, naprawdę nie mogę się już doczekać, każdego wieczorku gadam do fasolki, żeby dała mi jakiś znak, no ale na razie cisza, kurczaczek siedzi cichutko

Mam pytanie do dziewczyn,które juz mają maluszki...szczególnie 2-3-4 letnie....a są w ciązy z drugim..nie boicie się??

Bo ja teraz mam okres,że boje się czy sobie z tym wszystkim poradzę,z dwójką małych dzieci...?

reklama
Do góry