reklama
neska11
Igi 04' Błażej 10'
hehehe byle nie baletowej
Karol by mnie pocwiartowal, ze chce by jego Syn byl baletnica a nie pilkarzem
a swoja droga, czy kazdy tata marzy by jego syn byl pilkarzem albo siatkarzem?![]()
O taaak mój Igorek to już nawet chodzi na treningi piłkarskie

Co przyjdzie z meczu to :tu go szczyka ,tam go łupie, ehh starość nie radość.
KIedyś jak młody bóg żadne kontuzję się go nie imały a teraz coraz gorzej. Właśnie gra na turnieju jakimś.
Co do tych spacerów, to ja robiłam tak ,że po tygodniu wystawiłam Igorka w pełnym opakowaniu w wózku przy otwartych drzwiach balkonowych, potem wyszłam z nim na balkon a potem to już na dwór. No miał wtedy ze 2 tygodnie.
Czarnuszka88
Mama Sebiego i Cristiano
Dzien dobry
witam sie dopiero teraz bo wczesniej to maz mi ukradl kompa jak zdazylam tylko na galerii brzuszkow odpisac ...lobuz
piszecie tyle ze normalnie mozna jakis scenariusz do serialu napisac hehe
)
u nas nocka w miare...cala noc bolalo mnie podbrzusze:-(
rano wzielam moja 3 tabletke na zaraze i czulam sie dobrze, pospałam troche bo maz mi kazal
a zaraz z nim pojdzie na spacer.
Jutro ide do lekarza
juz nie moge sie doczekac
)
o BOsssseeeeeeee Swientuchnyyy co to za sliczniutka dzidzia...taka to normalnie pogryzc
hehe Cudny syncio
My mielismy fotelik ten dla noworodka 0-13 od kolezanki ale taka lipa troche ale pol roku tylkow nim byl potem kupilismy uzywany maxi-cosi taki co sie daje na leząco i na siedząco i on jest do 24 kg chyba wiec dlugo posluzy...sebek wazy 12 kg wiec jeszcze ho ho
)
ja wyszlam na spacer z sebusiem jak mial 10 dni...a po tygodniu go wzielam na balkon na chwilke
witam sie dopiero teraz bo wczesniej to maz mi ukradl kompa jak zdazylam tylko na galerii brzuszkow odpisac ...lobuz
piszecie tyle ze normalnie mozna jakis scenariusz do serialu napisac hehe
u nas nocka w miare...cala noc bolalo mnie podbrzusze:-(
rano wzielam moja 3 tabletke na zaraze i czulam sie dobrze, pospałam troche bo maz mi kazal

Jutro ide do lekarza

- kochana u nas srednio....boje sie jutrzejszej wizyty bo szczerze to przez ten caly tydzien nie za bardzo lezałam.....hej niedzielnie
u nas w miarę ok choć mam jakąś chandrę od paru dni i tak mnie na płacze bierze że hej
ale co tam
jak z młodą mamusią???
jak tam czarnuszka twoje samopoczucie???
patinka jak fenek uważaj na siebie bo ja widze że ty na biegu jesteś
co do urlopu masz rację macierzyński plus za ferie i wakacje czyli 6lub 8 tygodni
ale np ja wracam już 14 czerwca bo od września mnie nie było i jak nie wróce strace staż na mianowanego a zostało mi 9 miesięcy już 2 lata za mną;-);-);-) a przy dwójce dzieci nie dam rady pracować aż tak efektywnie (szkolenia granty imprezy) szkoda mi tych dwóch lat
dlatego wracam na 10 dni a potem do września w domku;-);-);-)
ja odpoczywam moja ekipa na placu zabaw dla dzieciaków do 13 spokój
miłej niedzielki
-a jak sie to robi?? zeby bylo wiecej postow na stronie??zmienilam sobie w opcjach ilosc postow na stronie. Fajniej sie teraz czyta.
I wedlug tego napisalysmy tylko cos okolo 450 stron![]()
Eee tam
![]()
o BOsssseeeeeeee Swientuchnyyy co to za sliczniutka dzidzia...taka to normalnie pogryzc
My mielismy fotelik ten dla noworodka 0-13 od kolezanki ale taka lipa troche ale pol roku tylkow nim byl potem kupilismy uzywany maxi-cosi taki co sie daje na leząco i na siedząco i on jest do 24 kg chyba wiec dlugo posluzy...sebek wazy 12 kg wiec jeszcze ho ho
ja wyszlam na spacer z sebusiem jak mial 10 dni...a po tygodniu go wzielam na balkon na chwilke
moniSkaBe
Fanka BB :)
-a jak sie to robi?? zeby bylo wiecej postow na stronie??
wchodzisz w ustawienia, edycja opcji i tak mniej wiecej w polowie strony jest odnosnie rozmieszczenia postow. ;-)
madzia84
Kochamy Ciebie Bartusiu!!
da się ale dla bezpieczeństwa na początku wozi się dzidzie tyłem do kierunku jazdy![]()
Tak na początku trzeba tyłem do kierunku jazdy nawet na miejscu pasażera z przodu.Mam szwagra policjanta i mi tak mówił

blueberry77
Podwójna Marcówka :)
Tego naszego 0-13 się nie dałoda się ale dla bezpieczeństwa na początku wozi się dzidzie tyłem do kierunku jazdy![]()

heh mój mówi że Hanka bedzie kolarstwo szosowe uprawiać. małż był przez wiele lat kolarzem wiec stad te zapedy.hehehe byle nie baletowej
Karol by mnie pocwiartowal, ze chce by jego Syn byl baletnica a nie pilkarzem
a swoja droga, czy kazdy tata marzy by jego syn byl pilkarzem albo siatkarzem?![]()
Co do fotelika to ja tak jak kasaii kupiłam maxi cosi z bazą- bezpieczne i bardzo wygodne bo nie trzeba sie motać z pasami jak dzidzior drze gumiora. I tez nie kupowałam nowego bo nie ma sensu wydawac tyle pieniedzy- mój ma 8 miesiecy, uzywany w pokrowcu wiec jest jak nowy. I podejrzewam że jesli go nie zniszczymy to sprzedam za podobne pieniadze bo firma raczej dobra.
A co do wpinania fotelika na przednie siedzenie to jest super sprawa ale u mnie niestety nie przejdzie :-( bo z przodu poduszka powietrzna bez mozliwosci wyłaczenia no i isofix jest z tyłu wiec nie mam wyjscia. A szkoda bo wygodniej miec dziecko pod reką :-( niby sa te smieszne lusterka ale na razie nie kupowałam- zobacze czy sie przyda.
Dziewczyny a kupujecie spiworek do fotelika? Bo zastanawiam sie czy jest sens bo mam taki kombinezon zimowy z nogawkami wiec spokojnie moge w nim wkładac do fotelika a kupowac spiworek na miesiac czy dwa to chyba nie ma sensu

tak czytam o planach na przyszłośc naszych bobasów:-) no i u nas Julek ma juz przypisana role pianisty a Kalinka za to bedzie grać na skrzypcach:-)
w wolnych chwilach..a co do zawodu to dla mnie moje dzieci moga byc kim tam chce, mogliby zostac geografami jak mama
ale kasy z tego nie ma wiec.. fajnie byoby gdyby gdyby dzielili ze mna pasje do podrózy
ale kto tam moze wiedziec;-)
w wolnych chwilach..a co do zawodu to dla mnie moje dzieci moga byc kim tam chce, mogliby zostac geografami jak mama

mysz1978
Fanka BB :)
co do planow na przyszlosc to zawsze sobei marzylam ze moj syn bedzie pilkarzem i za 20 kilka lat poprowadzi nasza reprezentacje do zdobycia jakiegos pucharu
No i fakt - Jas uwielbia pilke, ale zoabcyzmy co z tego bedzie 
A co do fotelika to u nas jest wymog polegajacy na tym, ze bez fotelika nie wydadza dziecka - polozna ubiera maluszka na wyjscie i go daje do fotelika.
Jas wychodzil ze szpitala jak mial tydzien - teraz patrze ze dosyc jest grubo ubrany jak na ostatni dzien maja
Otulony kocem i przypiety pasami (zdjecia byly robione po zdjeciu pasow).
Zobacz załącznik 197368
Zobacz załącznik 197369
Kurcze - taki maluszek... dobrze ze nasz fotelik byl duzy (to ten rozkladany na plasko i dzieki temu taki duzy
) bo synus szybko rosl i np. Maxi Cosi bylby mu za maly w wieku kilku miesiecy, a w tym spokojnie jezdzil do bodajze 11 meisiaca zycia. Teraz mam Chicco - 9-18kg ale poniewaz on jzu wazy 17 to wiosna przenosiny do kolejnego fotelika - sprzedawca znow zachwalal Chicco ze wzgledu na to ze rosnie nie tylko wzdluz ale i super wszerz 

A co do fotelika to u nas jest wymog polegajacy na tym, ze bez fotelika nie wydadza dziecka - polozna ubiera maluszka na wyjscie i go daje do fotelika.
Jas wychodzil ze szpitala jak mial tydzien - teraz patrze ze dosyc jest grubo ubrany jak na ostatni dzien maja

Zobacz załącznik 197368
Zobacz załącznik 197369
Kurcze - taki maluszek... dobrze ze nasz fotelik byl duzy (to ten rozkladany na plasko i dzieki temu taki duzy

reklama
SylusiaSW
Kochająca:)
Witam brzuchatki!
Dzisiaj troszkę poprasowałam i włożyłam pierwsze rzeczy do torby - chyba już czas;-)
Z doświadczenia wiem że jedank wożenie malucha z tyłu jest bezpieczniejsze jeśli chodzi o siłę zgniotu w przypadku uderzenia ( nie licząc bocznego)

Pierwszy fotelik myślę że może być używany ale trzeba mieć pewność że niegdzie nie jest pęknięty bo wtedy całkowita eliminacja!
Jadę zawieźć moje potwory na lodowisko i zaraz wrócę bo za zimno by stać i na nich patrzeć
!
Dzisiaj troszkę poprasowałam i włożyłam pierwsze rzeczy do torby - chyba już czas;-)
Kupiłam śpiworek używany na allegro - taki pod pasy bezpieczeństwa czyli i do wóżka i do fotelika- nowy to chyba bez sensu bo możemy go krótko używać!heh mój mówi że Hanka bedzie kolarstwo szosowe uprawiać. małż był przez wiele lat kolarzem wiec stad te zapedy.
Dziewczyny a kupujecie spiworek do fotelika? Bo zastanawiam sie czy jest sens bo mam taki kombinezon zimowy z nogawkami wiec spokojnie moge w nim wkładac do fotelika a kupowac spiworek na miesiac czy dwa to chyba nie ma sensu![]()
Jestem powiedzmy na bieżąco i maluszki wozi się tyłem do jazdy , jeśli chodzi o jazdę z przodu to tylko w przypadku możliwości wyłączenia poduszki powietrznej!Tak na początku trzeba tyłem do kierunku jazdy nawet na miejscu pasażera z przodu.Mam szwagra policjanta i mi tak mówił![]()
Z doświadczenia wiem że jedank wożenie malucha z tyłu jest bezpieczniejsze jeśli chodzi o siłę zgniotu w przypadku uderzenia ( nie licząc bocznego)
Spokojnie po tygodniu można już próbować na 5-10 minut jeśłi nie mam mrozu, i silnego wiatru- pamiętaj że i tak każdy ma swoją wersje!
Dzięki dziewczyny za rady, ja to ciemniak jestem, więc się muszę dokształacać od was;-) A właśnie pytam o te pierwsze spacery, bo bratowa Ł mówiła tak jak wy, ze po dwóch tygodniach, jak nie będzie wiało i mrozów, a znowu moja kuzynka powiedziała mi, ze dopiero po miesiącu można zacząć werandować, czy tam przy oknie
![]()

Ja zmieniałam fotelik jak Lusia miała 11 miesięcy i kupiłam też taki z funkcją całkowietego leżenia- bo bez tego z maluchem ani rusz bo dużo śpi a inaczej główka poprostu leci!my fotelik zmienialiśmy koło roczku, bo Olek dostał na urodziny nowy fotelik (taki z funkcją do położenia -polecam). Ale moja znajoma ma 9 miesięcznego i już musiała zmienić bo jej wyrósł - PAKER![]()
Pierwszy fotelik myślę że może być używany ale trzeba mieć pewność że niegdzie nie jest pęknięty bo wtedy całkowita eliminacja!
Jadę zawieźć moje potwory na lodowisko i zaraz wrócę bo za zimno by stać i na nich patrzeć