Wrocilam i brzuch twardy zgaga, ze strych ale nic pozatym zaraz jeszcze jade do tesciowej tez mnie nie bedzie z 2 godz , moze wtedy .To moja dziecko to naprawde cod wogole nie siedze ciagle cos robie a ono i tak siedz w brzuszku i pewnie nie zle ze mnie sie smieje .Wszysko mnie boli spojenie , chodze jak pigwin bo inaczej nie daje rady .Pocieszam sie mysla , ze jeszcze troche .
reklama
G
gość 574
Gość
Też sie zastanawiam - bo na mnie krzyczała nie noś małej nie rób tego czy owego, a sama nosiła...agagsm a ja Michasie za wzór Tymkowi daje i co ona wyczyniacierpliwości życzę, może ona po inspekcji taka rozdrażniona?:-)
Ni\o i widzisz od dwóch dni to ja jej musze Tymka za przykłąd dawać jak się spi w nocy łądnie, a nie mamusi na cycu wisi...
Kaja super opis porodu - znowu się popłakałam, a nie na każdym płaczę

pomodorowa na przecierze - nie wiem już sama - dziś patrzę dwa razy zanim coś zjem i śpi ładnie w dzień - oby nocą też spała....Aga, ja nie wiem, czy marchewka może szkodzić. Mało to prawdopodobne. A tę pomidorówkę na pomidorach gotowałaś czy na przecierze? Jeśli na pomidorach, to może pryskane świństwo, przecier nie powinien wywoływać ostrego sprzeciwu u małej, chyba że uczulona na pomidory w ogóle. Ja wcinam marchew gotowaną na parze, bo to w zasadzie jedyne warzywo, prócz buraczków, nie wywołujące sprzeciwu u mojej panny.
No dwa dni pomodorową jadłąm i dwie nocki nieprzespane...kurde może to ta pomidorowa.Patrysia ty szczęściaro, u mnie banan be wszystko na parze, gotowane albo pieczone, ale pomyśl o ile to zdrowiej;-)tylko jak wczoraj mój M wpierniczał sobie jakiegoś big maca to wymiękałam. kurde jak nie jadam tak mi język uciekał do dooopy
Macy mi pomidorowa z koncentratu przy pierwszym dziecku dałą noc nieprzespanąTo cholerka wszystko zależy od dzidziola, ale pomału pomału i będziemy wszystkożerne. Ja mam dylematy np. ogórek, papryka sałata zielona bo to cholerstwo pędzone na chemii. A wy co tym sądzicie karmiące mamusie?
![]()
A jak mój M się zajada albo pije cole to mi też jezyk w tyłek ucieka...a ja kurde wszystko gotowane i trzy razy pod lupą, bo potem takie harce mam nocą, że wymiękam

Wiesz, ja myślę że pomidorowa jest kwaśna i mogła zaszkodzić,:-( mi mówiła położna, żeby śmietany nie używać i ostrzegała, aby na początku uważać na zupy typu żurek, barszcz czerwony, pomidorowa, mocne przyprawy, czasem jogurty też szkodzą, wszystko trzeba obczuć![]()
Dodatkowo pomidor to silny alergen więc może to zadziałało..
Dziewczyny mam głupie pytanie.. nie wiem gdzie je zadać,więc zadam tu:
ile dni po porodzie kobieta powinna się załatwić? Chodzi mi o tą "grubszą" sprawę![]()
Jak najszybciej, ale zaparcia to norma, tylko lubią razem z hemoroidami wystąpić.

Pasibrzuch
Fanka BB :)
No to my już jesteśmy po KTG, przed samym wejściem zjadłam wielkiego Snickersa i podziałało
mała wywijała, aż miło, a na KTG kreseczka koło kreseczki 
Zapytałam położną o skurcze przepowiadające, powiedziała, że one szyjki nie zmiękczają, ale dobrze że są i że mam się zgłosić jak nie będą przechodziły przez parę godzin, bo w moim przypadku to ciężko będzie, tak wszystko wysoko jest i żebym na kolejne KTG przyszła za 3 dni i niech mnie znowu zbadają.
Oj jak ja Cię rozumiem, każdy ruch to już ból spojenia, a przewracanie się w łóżku z boku na bok to gehenna. Czasami zastanawiam się, czy naprawdę bardzo chce mi się sikać, czy wytrzymam, byle tylko nie musieć się ruszać z łóżka.
humorek mi się poprawił, idę zrobić sobie hennę i zafarbować włoski - trzeba jakoś wyglądać, w końcu w planie małżon molestejszyn przez cały weekend ;-)

Zapytałam położną o skurcze przepowiadające, powiedziała, że one szyjki nie zmiękczają, ale dobrze że są i że mam się zgłosić jak nie będą przechodziły przez parę godzin, bo w moim przypadku to ciężko będzie, tak wszystko wysoko jest i żebym na kolejne KTG przyszła za 3 dni i niech mnie znowu zbadają.
Wrocilam i brzuch twardy zgaga, ze strych ale nic pozatym zaraz jeszcze jade do tesciowej tez mnie nie bedzie z 2 godz , moze wtedy .To moja dziecko to naprawde cod wogole nie siedze ciagle cos robie a ono i tak siedz w brzuszku i pewnie nie zle ze mnie sie smieje .Wszysko mnie boli spojenie , chodze jak pigwin bo inaczej nie daje rady .Pocieszam sie mysla , ze jeszcze troche .
Oj jak ja Cię rozumiem, każdy ruch to już ból spojenia, a przewracanie się w łóżku z boku na bok to gehenna. Czasami zastanawiam się, czy naprawdę bardzo chce mi się sikać, czy wytrzymam, byle tylko nie musieć się ruszać z łóżka.
humorek mi się poprawił, idę zrobić sobie hennę i zafarbować włoski - trzeba jakoś wyglądać, w końcu w planie małżon molestejszyn przez cały weekend ;-)

don_pedro
Fan(ka)
I dupa...jak juz sie zbieralismy to zaczelo tak lac ze szok:-)Moze jutro sie uda...agbar, milego spacerku zatem! moze jak sie wasze malenstwo przewietrzy, pooglada swiat z wozeczka, to sie uspokoi;-)
A maly dzis tfu tfu tfu na psa urok jak aniolek:-)
Agbar, z tego wszystkiego przeczytałam twój opis który oprócz użycia kleszczy jest opisem mojego pierwszego porodu, mi od razu zrobili próżnociąg. Guzkiem się nie martw, na pewno się wchłonie, co do traumy poporodowej u dziecka, na pewno jest, ale dużo miłości i będzie dobrze
Ide dalej ryczeć:-(
A tak mi sie wlasnie wydawalo ze to ty przezywalas cos podobnego...Wspolczuje i trzymam kciuki z calej sily,zeby tym razem obylo sie bezproblemowo.....
Paula3 widze ze jestes z tego samego miasta co i ja.Mam takie malutkie pytanko,gdzie rodzilas?moze w PSK to mialabym pytanie do ciebie,bo sama zamierzam tam rodzic a slyszalam ze to jakies oddzielne wejscie z boku na porodowke jest i pojecia nie mam gdzie to.Wiem tylko gdzie ten szpital

golanda - nie wiem czy słyszałaś o tym.. ale spróbuj może rozszyfrować o co jej chodzi tym sposobem:
Dunstan Baby Language
Ta babka opracowała "język niemowląt" - jakie dźwięki wydawane chwilę przed płaczem oznaczają jaką "potrzebę" dziecka
Ivi dzieki zajrze tam
golanda - współczuje, przyczyn płaczu może być wiele ... może faktycznie skonsultuj...ale masuj brzuszek, kladź na nim, sprawdzaj co jesz ale faktycznie wiele tu już zdzialać nie można. Mnie zaraz sie kojarzy na szczepienia... sorki.
Te niedrapki moze i wydaje ci sie bezpieczne ale pozbawiasz ja poznawania świata i stymulacji. Nie przesadzajmy z nakładaniemi ich - ja nie nakładam w ogóle.
Ja padam na nie powiem co a nic w domu oprócz opieki nad Tymkiem nie robię - trochę w kuchni - reszta mąż. Jak on wróci do pracy niedlugo to będę dopiero miała biedę. Mały dużo nie płacze, praktycznie w ogole nie płacze bez powodu. Tak więc żal mi wszystkich płaczących maluszkow.
Dziś nam odpadł pępek - hurratego nie mogłam się doczekać :-)
Kaja na pewno to skonsultuje z lekarzem, idziemy we wtorek.
Ostatnio schemat jest taki ze ona ma takie akcje zawsze dopiero po posiłkach zje, odbije jej sie i po 15 min w ryk!Moja nie plakala wcale przez 2 tyg i 2dni a potem sie zaczelo...
mysle, ze konsultacja z innym lekarzem nie zaszkodzi a moze tylko pomoc..
a jesli mieszkasz w wawie, to moge Ci tez podac namiary na jedna babeczke od rozwoju psychomotorycznego, ktora byla raz na zajeciach w szkole rodzenia i zrobila na wszystkich niesamowite wrazenie. opowiadala o roznych przypadkach, z ktorymi miala do czynienia, kiedy rodzice juz zupelnie bezradni nie wiedzieli dlaczego ich malenstwo placze, a ona rozwiazywala problem. wciaz powtarzala, ze nie ma dzieci, ktore non stop placza bez powodu...
Edith jakbys mogla to ja chetnie poprosze o te namiary, bo nigdy nie wiadomo co sie w zyciu przyda i jak bedzie dalej.
Dziekuje z góry.
Agagsm wspolczuje, moja jak wisi 50min na cycku to mam dosc
reklama
Witam się i ja!
Ja też nie mam ciekawych wieści z mojej dzisiejszej wizyty:-(
Ktg prawidłowy zapis ale zapis skurczy wygladał tak jagby podpieli pod ekg zmarłego (---------------------------------------) poprostu linia prosta ani jednego malusieńkiego skurczybyczka takiego ciut ciut.Rozwarcie nadal na 2 palcei szyjka macicy około 1 cm. grubasna:-
baffled:
Ale mam strasznie wysokie ciśnienie i kazali mi kutro przyjśc na ktg jeszcze raz jak bedzie nadal takie ciśnienie to zostawią mnie w szpitalu:-
-
-(
Ajeszcze jak leżałam podpięta pod to ktg przywiezli dziewczyne już z akcją porodową ale cos było nie tak bo odrazu kładli ją na cc
i mam nadzieje że się tylko tym zestresowałam że ona juz a ja nadal nie
:-(
Pozdrawiam
Ja też nie mam ciekawych wieści z mojej dzisiejszej wizyty:-(
Ktg prawidłowy zapis ale zapis skurczy wygladał tak jagby podpieli pod ekg zmarłego (---------------------------------------) poprostu linia prosta ani jednego malusieńkiego skurczybyczka takiego ciut ciut.Rozwarcie nadal na 2 palcei szyjka macicy około 1 cm. grubasna:-
Ale mam strasznie wysokie ciśnienie i kazali mi kutro przyjśc na ktg jeszcze raz jak bedzie nadal takie ciśnienie to zostawią mnie w szpitalu:-
Ajeszcze jak leżałam podpięta pod to ktg przywiezli dziewczyne już z akcją porodową ale cos było nie tak bo odrazu kładli ją na cc

Pozdrawiam