reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

golanda - nie wiem czy słyszałaś o tym.. ale spróbuj może rozszyfrować o co jej chodzi tym sposobem:
Dunstan Baby Language

Ta babka opracowała "język niemowląt" - jakie dźwięki wydawane chwilę przed płaczem oznaczają jaką "potrzebę" dziecka

reklama
golanda - współczuje, przyczyn płaczu może być wiele ... może faktycznie skonsultuj...ale masuj brzuszek, kladź na nim, sprawdzaj co jesz ale faktycznie wiele tu już zdzialać nie można. Mnie zaraz sie kojarzy na szczepienia... sorki.:nerd:
Te niedrapki moze i wydaje ci sie bezpieczne ale pozbawiasz ja poznawania świata i stymulacji. Nie przesadzajmy z nakładaniemi ich - ja nie nakładam w ogóle.
Ja padam na nie powiem co a nic w domu oprócz opieki nad Tymkiem nie robię - trochę w kuchni - reszta mąż. Jak on wróci do pracy niedlugo to będę dopiero miała biedę. Mały dużo nie płacze, praktycznie w ogole nie płacze bez powodu. Tak więc żal mi wszystkich płaczących maluszkow.
Dziś nam odpadł pępek - hurra :-D tego nie mogłam się doczekać :-)

no to ladnie.. :szok:.
chyba przemysle sprawe z zapalkami ;-)

Ja mam przepowiadające od mnie więcej sylwestra, a Dormark to już w ogóle ma przeboje z tymi skurczami. Podsumowując - męczące i zupełnie nie prowadzące do niczego ;-)

Dziś nam odpadł pępek - hurra :-D tego nie mogłam się doczekać :-)

Czyli wiaderko już stoi gotowe do użytku? :-)

a ja nie mam przepowiadających i to też jest wkurzające:wściekła/y:bo wolałabym wiedzieć mniej więcej jaka to jest siła bólu.. ehh

kaja - gratulacje z okazji pępuszka!:-) nawet nie wiesz jak zazdroszczę Ci że swojego Tymcia możesz już tulić.. Mój to tylko nogi bokiem brzucha mi wystawia.. i pupą wypina się na cały świat.. ;-)

Edith no masz racje, zaczelam sie zastanawiac czy faktycznie powodem płaczu sa kolki. W sumie Kasia sie przy tym pręzy, ma dosc twardy brzuszek i na chwile przynosi jej ulge lezenie na brzuszku, ale po 2min znowu wyje jak syrena:(
A jak lezy na wznak lub na boku to strasznie wierzga nózkami i rekoma takze, jakby nie wiedziała co z nimi zrobic. Czasme normalnie bije sie nimi po twarzy albo sobie rączkami wyciąga skóre na policzkach, albo sie szarpie za uszy i przez to jeszcze bardziej płacze. Normalnie bezpieczniejsza była w tych rekawiczkach niedrapkach bo nie mogla sobie niczego chwytac.:-(

mysle, ze konsultacja z innym lekarzem nie zaszkodzi a moze tylko pomoc..:tak:
a jesli mieszkasz w wawie, to moge Ci tez podac namiary na jedna babeczke od rozwoju psychomotorycznego, ktora byla raz na zajeciach w szkole rodzenia i zrobila na wszystkich niesamowite wrazenie. opowiadala o roznych przypadkach, z ktorymi miala do czynienia, kiedy rodzice juz zupelnie bezradni nie wiedzieli dlaczego ich malenstwo placze, a ona rozwiazywala problem. wciaz powtarzala, ze nie ma dzieci, ktore non stop placza bez powodu...

młody się chyba wyszalał bo dostał czkawki ;) idę to wykorzystać i się położyć;-)

do jutra mamuśki!! mam nadzieje że chociaż części "zapakowanych" jutro tu nie będzie, tylko smski z porodówek przyślą!!

Witam jeszcze raz ma dosc wyakapala sie , skurczebyki sie nasilily , mysle moze to juz , ale poczekam odpreze sie i wypije literatke piwka , no i co moje dziecko posmakowalo i chyba posmakowalo bo teraz w brzuchu dyscoteke sobie robi , ze spania nici z porodu to ja juz wogole rezygnuje .Chyba jakas eksmisie musze urzadzic, bo ja juz zwariowalam przy 1 nie mialam takich przebojow.

Czyli wiaderko już stoi gotowe do użytku? :-)
Zauważyłam odpadnięty pępek jak go rozbierałam do kąpieli, z radości dostał ekstra minuty w wiaderku- był przeszczęsliwy a my z nim :tak:

kaja - gratulacje z okazji pępuszka!:-) nawet nie wiesz jak zazdroszczę Ci że swojego Tymcia możesz już tulić.. Mój to tylko nogi bokiem brzucha mi wystawia.. i pupą wypina się na cały świat.. ;-)
Jeszcze trochę i ty swego będziesz tulić. Już naprawdę niewiele. :tak:

dormark - życzę w takim razie aby było tak jak myślisz. :tak:

reklama
Do góry