reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Nie no wiadomo ze nie beda zeby wylatywac hehe i tez troche herbatki bede dawac ale my w domku np pijemy tylko wode nieraz kupimy jakis sok albo cos gazowanego i tez bym chciala zeby maluch pil wode bo jak sie nauczy to ja zwyczajnie polubi :)
Czyli kaszek tez nie bedziesz dawac?Tez sa slodkie:tak:

O nie to dobrze ze je olalas bo wlasnie w takich sytuacjach sie poznaje przyjaciol prawdziwych ja niestety tez w ciazy oprzytomnialam i pare osob skreslilam z mojego zycia nie dosc ze tez bylam w szpitalu to sie nie interesowaly potem jak moj tata zmarl nie wyslaly nawet kondolencji podczas gdy moi przyjaciele ze szczecina jechali specjalnie na pogrzeb na ktorym nawet mnie nie bylo bo mialam zakaz no i jak urodzilam to tez zero zainteresowania jak z malym bylam w szpitalu tylko te dwie osoby prawdziwi przyjaciele caly czas pomagaja i sie interesuja i wiem ze moge na nich liczyc lepiej miec 2 przyjaciol ktorzy Ci pomoga niz tone pseudo przyjaciol ktorzy nie zareaguja jak Ci sie dzieje krzywda:/

Jejciu ja nawet nie wiedzialam ze twoj tato nie zyje:-:)-:)-(albo cos przeoczylam albo to sie stalo jak ja bylam w szpitalu:-:)confused:Skladam kondolencje.

Napisz jak tam wysypka czy Emolium pomogl ?
A ja kazde szczepinie i pobor krwi u moich dzieci przezywam jak za pierwszym razme jakos sie do tego nie przyzwyczailam :baffled::baffled:

Wysypka moze i jest troche mniejsza ale wczoraj polozna przez tel powiedziala mi ze bedzie efekt dopiero po minimum 3 kapielach.Wczoraj byla dopiero druga.Dzis miala przyjechac ale zasypalo drogi i dzwonila ze nie dojedzie,moze bedzie jutro.

Moj maly nie spi od 7:30,normalnie oszalal

reklama
ja za 5w1, rota, i pneumokoki zaplacilam 600zl...
ale nie w przychodni...
dzikuje dziewczyny za odpowiedzi;-)
Kasiekkrk-to tanio!:shocked2:u mnie sama szczepionka na rota kosztuje 300x2!
kurde ale maja ceny...:baffled:

Kasiuch a Ty tez przetrzymujesz swojego malucha mi sie udaje 2 gora 2.5 godz w dzien w miedzyczasie woda go poje albo herbatka a i tak jest ryk a Tobie ile sie udaje?
w dzien daje na zadanie, czasem nawet co godzine lub 1,5, polozna mowila wlasnie zeby co 2 dawac ale nie mam serca, jak jestaki glodny ze az rece zjada:szok:a co do herbatek- to wogole jeszcze mu nie dawalam a wczoraj dopiero 1 raz dostal wodyz glukoza:tak:
ale chyba sprobuje tej uspakajajacej:confused::tak:

a jaka wode podajecie??
lekarka mi mowla zeby zywca przegotowanego dawac:tak:

no to mamy kolejna gwiazde :-D:-D

Pewnie ze mozna - wiatj z nami :)
dziekowac:happy2:

Czyli kaszek tez nie bedziesz dawac?Tez sa slodkie:tak:

Jejciu ja nawet nie wiedzialam ze twoj tato nie zyje:-:)-:)-(albo cos przeoczylam albo to sie stalo jak ja bylam w szpitalu:-:)confused:Skladam kondolencje.

Wysypka moze i jest troche mniejsza ale wczoraj polozna przez tel powiedziala mi ze bedzie efekt dopiero po minimum 3 kapielach.Wczoraj byla dopiero druga.Dzis miala przyjechac ale zasypalo drogi i dzwonila ze nie dojedzie,moze bedzie jutro.

Moj maly nie spi od 7:30,normalnie oszalal
Kopciuszku pewnie ze bede dawac i slodycze tez z umierem chcialam tylko zeby wody zasmakowal hihi
No niestety tata zmarl tydzien przed swietmi Szymek ma na drugie Stasiu po nim.

a teraz pytanie za 100 pkt. CZY PRZY SKAZIE BIAŁKOWEJ MOGĘ KARMIĆ PIERSIĄ?
bo los jest dla mnie okrutny - udało mi się rozkręcić laktację! i dupa zbita bo mi pediatra wyleciała ze skazą i nutramigenem! :angry::confused2: dwa światy... ktoś się chyba na mnie uwziął.

Jasne, ze możesz tylko bardzo musisz uważać na to co jesz;-)
Cherie ja białka jajek jem przy skazie i jest oki:-)

Ostatnia edycja:
NO mowie Ci 20 kg bym musiala normalnie zrzucic ale 10 tez bedzie dobre ja to dietke mam MŻ = mniej żrec hihi Najzdrowsza najlepsza i najtrwalsza dietka to 5 niezbyt wielkich posilkow dziennie plus 2 litry wody kolacja gora o 18 zero fast foodow i slodyczy tylko nieraz ciezko sie ja stosuje:)))
O tak, to najlepsza dieta.... ale co zrobić jak sie ciagle jeśc chce;-)
mnie znajome olaly jak przestaly mec przystan u mnie w mieszkaniu...
teraz zaczely dzwonic jak sie maly urodzil...ale teraz mam je gleboko..bo calaa ciaze nikt mnie nie odwiedzil...nawet jak w szpitalu bylam tyle razy...
Tak to z ludźmi bywa.... dobre masz podejście, niesttey przyjaciół poznajemy w biedzie...
Nie no wiadomo ze nie beda zeby wylatywac hehe i tez troche herbatki bede dawac ale my w domku np pijemy tylko wode nieraz kupimy jakis sok albo cos gazowanego i tez bym chciala zeby maluch pil wode bo jak sie nauczy to ja zwyczajnie polubi :)
Antoś pojony był tylko woda i na zdrówko mu to wyszło;-)w szczególnosci jak mu zęby juz wyszły, jak budził sie w nocy bo chciał pić to tylko wodę dostawał,no i do tej pory lubi pic wodę.
Dziewczyny mam dość, niech się ten tydzień skończy!!!
W sobote Jonasz miał urodziny a w niedzielę poniedziałek i trochę wtorek Kaj żygał i miał biegunkę :-:)szok:
Za to z wtorku na środę jazda z Amelą i Jonaszem. Wczoraj lekarz, Amelka zapalenie oskrzeli, Jonasz lepiej a do tego Amelka w poniedziałek skręciła nogę i nie powinna jej obciążać. MASAKRA :-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(
Ojej, faktycznie sie uzbierało.... zdróweczka życze!!!

Moja corcia jak miala po urodzeniu zóltaczke to miala wenflon w głowce:tak:tez byl to dla mnie szok na poczatku:tak:ale przeciez gdzie indziej mogli jej podlaczyc kroplowke?

moj patryk tez mial w glowce :baffled: poryczalam sie wtedy nie dosc ze maly jak kurczak to jeszcze pokuty !

tez robisz na dzien z 100 zdjec ??

ja robie :-D:-D:-D

Ja robie :)
Potem 2/3 kasuje o sa do kitu.
reszte musze poobcinac bo cos krzywa noga albo faldka sie gdzies zrobi albo celulit wylezie albo gacie sie gdzies wynuna :-)
I z tej setki to moze 2 sa dobre tak na surowo .

u mnie pdobnie jest z fotami - maz twierdzi ze oszalałam ,odpowiadam 'ze tak na punkcie fifola :-D:-D:-D

Witam:) ja od wczoraj jestem wkońcu szczęśliwa - Filipek miał kolki, strasznie nocami płakał, wkońcu już naprawdę nie mogłam pozwolić na to, żeby synek się męczył, pognałam do apteki, babka (baaardzo miła kobitka w ciązy) poleciła mi kropelki na kolki Bobotic, z początku nie chciałam ich brać( różne oinie sa na temat ich skuteczności, itp), ale wkońcu mnie przekonała, i wielbić ją będę, bo one małemu pomogły!!! synek przespał całą noc z 3 przerwami na karmienie, i bez męczenia się zrobił 3 kupki:) (smierdzące jak jasna ..., ale jak ja się z nich cieszyłam:-D), a dzisiaj byliśmy na spacerku, nie mogłam się pwstrzymac, na dworze tylko -3, śnieg ładnie padał, normalnie bajka:) apo spacerku Filip zadowolony zasnął słodko jak aniołek:tak: także jeżeli macie problemy z kolkami u swoich pociech to spróbujcie tego bobotica- może Waszym maluszkom tez pomoże:)

ja tez podaje bobotic ! i malemu pomaga ! juz nie raz pisalam o tym ! mam nadzieje ze maly sie do niego nie przyzwyczaji bo fifi juz chyba zaczyna sie przyzwyczajac i bede musiala podac cos innego :baffled: chociaz na jakis czas :nerd:

jesli chodzi o syberie to u nas wczoraj bylo bagatela -21 :) ale dzis to juz uuupa ... tylko -10 :)

no u nas tez taka masakra , - powyzej -20 ostatnio bylo ,dzi juz cieplej ale za to sypie sniegiem ze szok !

Kolęda wczoraj była spoko;-) ksiądz na luzie a Aluś zesrał się na kolędzie:-D:-D:-D jaki smród:-D
A i zapomniałam kasę mu dać:-D miałam cały czas w ręku i zapomniałam:-D
No więc zaczynam kolejny dzień - zapewne podobny do pozostałych...

moj tez sie zesral na kole
dzie :-D:-D:-D:-D
Dziewczyny Ratunkuuuuuuuuu
co moge podac malej na goraczke????
ma 38.5!!!! jest marudna i stale mi placze!
kurcze caly czas jakies nieszczescie spada mi na malenstwo!!!

mam nadzieje ze juz lepiej jest !

Dziewczyny mam dość, niech się ten tydzień skończy!!!
W sobote Jonasz miał urodziny a w niedzielę poniedziałek i trochę wtorek Kaj żygał i miał biegunkę :-:)szok:
Za to z wtorku na środę jazda z Amelą i Jonaszem. Wczoraj lekarz, Amelka zapalenie oskrzeli, Jonasz lepiej a do tego Amelka w poniedziałek skręciła nogę i nie powinna jej obciążać. MASAKRA :-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(

boze ty to sie masz babo !!:baffled: wspolczuje i mam nadzieje ze dziecia szybko przejdzie!

Asia chyba miała taki fajny leżaczek z opcją huśtawki tak? Asia albo Marta już nie pamiętam...ale był zarąbisty!! nie mogę takiego znaleść:-( a chrzesna chce kupić bąblowi taki:-)
Ma któraś linka? bo szukam i dupa

wiem ze juz masz podanego linka wiec nie wklejam ! od siebie dodam ze jest swietny i mlody go uwielbia! ja kupilam uzywany za 300 zl jak przyszedl okazalo sie ze wyglada jak nowka !pozniej wystawie na sprzedaz i kupie cos innego za to bedzie mial mlody urozmaicenie a co :-):-)

wczesniej spala i budzila sie ciagle byla bardzo markotna oczka jej same opadaly ale cos nie pozwalalo jej zasnac i plakala co 5 minut. teraz jest lkepiej jakies pol godz ze mna porozmawiala posmiala sie a temp poki co to 37,5 mam nadzieje ze spadnie calkiem i nie wroci!

kurcze moj fifol tez marudny jest tez ma katar i zaczol pokaslywac :baffled: całowali sie ???//:szok::szok::szok::szok:

jejku to niezle... u mnie sie zaczelo katarem i kaszlem... pozniej biegunka... teraz goraczka i znow widze ze kupa leci jak woda...chwilami przezroczysta chwilami zolta i zielonkawa.... ehhh podejrzewam ze to jakis wirusik... u nas w szpitalu leza dzieci z tymi wirusami irotawirusami1 widocznie cholerstwo panuje etraz!!!!

moj nie ma biegunki ani goraczki smary ma od poniedzialku ,i pokasluje :-(.marudzi przy tym cholernie :baffled:. no ale nie ma goraczki ,na katar psikam sterimarem i odciagam gile , aplikuje mu rowniez 1,5 ml eurespalu dziala przeciwzapalnie ,jest za zapalenie gornych i dolnych drog oddechowych wiec mam nadzieje ze nie pozwoli sie rozwinac chorubsku .daje tez 4 kropelek cebionu !:sorry2: oby pomoglo ! bo nie chce mi jesc maly a ja sie zaczynam juz ,martwic:baffled: zeby nic sie nam nie rozwinelo z tego !

a jaka wode podajecie??

ja kupuje 5 l. w lidlu lub biedronce i gatuje to malemu !

Asia ile dalaś za swojego leżaczko bujaczka?i na allegro nie? nie mogę kurczę takich znaleść:wściekła/y:

no allegro kupilam uzywana za 330 zł z kurierem !

Asia mam do ciebie pytanko:-)
Czy Fifol już leżąc na brzuszku unosi wysoko główkę i utrzymuje ją tak długo?
Bo Tomek obróci ją w obie strony ale ledwo trzyma nas nad kocykiem:-)

A nie pamiętam kurna kiedy dzieci powinny już dzwigać główkę:dry:
Wiadomo że są takie które robią to szybciej ale tak plus minus...kiedy powinny?

no powiem ci szczerze ze ten maly gnojek to len ze masakra on wogole nie lubi na brzuchu lezec i tez podnoszenie glowy mu ciezko wychodzi tez obraca swobodnie ale ledwo ja unoszac jak sie wkurzy tylko to podniesie w nerwach wysoko ! bardziej mu wychodzi podnoszenie glowy z plecow jak go zlapie za raczki to sie podciaga do wstania! ale jak go trzymam w pionie to glowe trzyma dosc dlugo sztywno ! on to niezly len jest:tak::tak::-D

a teraz pytanie za 100 pkt. CZY PRZY SKAZIE BIAŁKOWEJ MOGĘ KARMIĆ PIERSIĄ?
bo los jest dla mnie okrutny - udało mi się rozkręcić laktację! i dupa zbita bo mi pediatra wyleciała ze skazą i nutramigenem! :angry::confused2: dwa światy... ktoś się chyba na mnie uwziął.

Można karmić, nie daj się!!!

Joaśka, Marta dzięki

Ostatnia edycja:
no powiem ci szczerze ze ten maly gnojek to len ze masakra on wogole nie lubi na brzuchu lezec i tez podnoszenie glowy mu ciezko wychodzi tez obraca swobodnie ale ledwo ja unoszac jak sie wkurzy tylko to podniesie w nerwach wysoko ! bardziej mu wychodzi podnoszenie glowy z plecow jak go zlapie za raczki to sie podciaga do wstania! ale jak go trzymam w pionie to glowe trzyma dosc dlugo sztywno ! on to niezly len jest:tak::tak::-D

Za to Piotrka musze pochwalić:tak: bo skubaniec uwielbia leżeć na brzuszku i łepek w górze trzymać, ostatnio trzymał głowe w górze bez przerwy przez 7 minut:tak:
Całkowite przeciwieństwo Antośka bo Antek to leniwy był;-) ciagle mu ta makówka w dół leciała.

reklama
Do góry