mamulica
Fanka BB :)
Kingula, Mary
Ja akurat zgadzam się z Mary. Co do metod- znam mnóstwo metod psychologicznych dotyczących mnóstwa aspektów życia i wszystkie potwierdzone są badaniami. Bo niestety w psychologii jak tylko chce się coś potwierdzić , to zawsze sie to zrobi - materiał ludzki niestety nie jest najlepszym przedmiotem badań...
Swoją drogą swojego czasu naukowe potwierdzenie znajdywano nawet dla braku jakichkolwiek działań wychowawczych w imię niczym nieskrempowanego rozwoju dziecka
Naukowo też potwierdził u nas pan dr (specjalista metodologii, aby ukazać absurdy) , że zgodnie z badaniami naukowymi brunetki z krótkimi włosami częściej są płaczliwe
... Tak jak mówię, w psychologii potwierdzić naukowo można wszystko
Ja akurat zgadzam się z Mary. Co do metod- znam mnóstwo metod psychologicznych dotyczących mnóstwa aspektów życia i wszystkie potwierdzone są badaniami. Bo niestety w psychologii jak tylko chce się coś potwierdzić , to zawsze sie to zrobi - materiał ludzki niestety nie jest najlepszym przedmiotem badań...

Swoją drogą swojego czasu naukowe potwierdzenie znajdywano nawet dla braku jakichkolwiek działań wychowawczych w imię niczym nieskrempowanego rozwoju dziecka

Naukowo też potwierdził u nas pan dr (specjalista metodologii, aby ukazać absurdy) , że zgodnie z badaniami naukowymi brunetki z krótkimi włosami częściej są płaczliwe

... Tak jak mówię, w psychologii potwierdzić naukowo można wszystko
ja mojej malutkiej nie chce krzywdy zrobic, ale sama wiem z wlasnego doswiadczenia, ze dzieci ktore nie maja wprowadzonej rutyny, czesciej placza, sa marudne i maja problemy z zasypianiem. Pracuje w zlobku, i wyobraz sobie ze mamy 17 dzieciaczkow, ktore musimy uspac w przeciagu 0,5-1 godziny. Na poczatku roku szkolnego nie jest latwo, bo cieci sa o roznych porach nauczone spac, ale po kilku tygodniach, wszystkie zasypiaja rownoczesnie, kazde w swoim wozeczku na podworku bez zadnych pomocy , (hustanie, wozenie nie wchodzi w gre). Kazde dziecko da sie "nauczyc spac", tylko na poczatku trzeba mu w tym pomoc, a pozniej bedzie samo senne o jednakowych porach dnia.
super ksiazka, zwlaszcza dla nowych mam!
Za żadne skarby nie chce podnosić główki (ewentualnie coś koło 1 cm)..Jak jest z Waszymi dzieciaczkami? Jak mogę jej pomóc?