reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Postępy naszych dzieci :)))

reklama
ta ksiazka jest fantastyczna! czemu wczesniej jej nie przeczytalam????
stosujemy od rana i lepszego dnia chyba jeszcze nie mialysmy. :tak: pory karmienia trzeba moze bardziej ustalic,ale reszta - miodzio. papu, 15 min aktywnosci i lulu i mala zaliczyla 3 drzemki, ja sie spokojnie wykapalam (nie mam prysznica :dry:) bez pospiechu z odzywkami i duperelami, ugotowalam i poczytalam reszte ksiazki.
wieczorem, jak zawsze siedzi ze mna do polnocy tak dzisiaj kapiel o 7.30, papu (przed kapiela byloby za wczesnie, a juz zaczynala marudzic ze zmeczenia), troszke pogadala z mama i do lozia.:happy2: normalnie ktos mi dziecko podmienil :tak:

dziekuje za wszelkie odpowiedzi dotyczace pierwszej pomocy i chlustania (takze tym, co malo u nas pisza, a stale czytaja ;-))

Ja też się zapytam co to za książka, bo jeżeli Tracy Hog to ja ją mam i nie potrafię nic zakumac :zawstydzona/y:
Moje dziecko bardziej lubi lewą stronę niż prawą ale to chyba ze względu na to, że my do niego podchodzimy z naszej prawej co dla niego jest lewą, musimy to zmienic bo jak mu pokazujemy gryzaczek to zbliza rączki to środka i łapie lewą stroną :-( czy to znaczy, że będzie "mańkucikiem"?

Ja też się zapytam co to za książka, bo jeżeli Tracy Hog to ja ją mam i nie potrafię nic zakumac :zawstydzona/y:
Moje dziecko bardziej lubi lewą stronę niż prawą ale to chyba ze względu na to, że my do niego podchodzimy z naszej prawej co dla niego jest lewą, musimy to zmienic bo jak mu pokazujemy gryzaczek to zbliza rączki to środka i łapie lewą stroną :-( czy to znaczy, że będzie "mańkucikiem"?

Absolutnie nie. Moja Julia do roku wszystko lapala lewa reka ale teraz zdecydowanie jest praworeczna. Ja za to pisze prawa a wszystko inne robie lewa :-D

Absolutnie nie. Moja Julia do roku wszystko lapala lewa reka ale teraz zdecydowanie jest praworeczna. Ja za to pisze prawa a wszystko inne robie lewa :-D

Dziunka dzięki, uspokoiłąś mnie troszkę. Ja muszę głową w mur jeb....c bo za kazdym razem jak cos dziwnego u mojego synka zobaczę od razu myslę, że jest chory lub cos z nim nie tak. Zamiast sie cieszyc to wyszukuje i doszukuję. :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Muszę spasowac!!!
Mój synek od jakis dwóch tygodni gada jak najęty, z moją mamą spiewa - jest cudowny. Jak jest przebrany w piżamkę czyli ma luźno przekręca sie sam do spania na boczki, jak ze mna lezy to przekręca sie do środka łóżka, tak więc muszę go kłaśc raz po prawej, raz po lewej stronie łóżka naszego. Oczywiście mąż w sąsiednim pokoju :-D
Dziunka chyba znalazłam powód niepokoju mojego dzieciątka. Po prostu na piersi był w nocy nienajedzony. Otóż wieczorem dostał o 22 moje cycki i mleczko chyba 70 ml spał do 1 zaczął się kręcic, tzn. machał rękami i nogami przez sen ale skubaniec sie nie obudził. Przetrzymałam go do 2 w nocy bo gdzieś czytałam, że jeśli chce się wyeliminowac jakies karmienie nie trzeba od razu leciec z cyckiem tylko nawet 15 min przetrzymac, mi sie udalo 1h bo po prostu usnęlam ale on chyba nadal biegł :-D Wyjęłam cyca zjadł ale chyba nie całego wypluł i spi, odbijanko, spanko na mnie troszkę, mówię dośc, kładę obok, ale dziecko sie przebudziło głone, daję drugiego cyca znowu trochę possal i wyplul, znowu odbijanko, spanie paru minutowe na mnie i odkładanie, obudzony i glodny :szok: Wołam męża aby podgrzał mój pokarm odciągnięty 20 ml wciągnął, przygotowaliśmy jeszcze 40 ml modyfikowanego wciągną i tak zeszło nam od 2 do 3 w nocy. Spanko do 6 SPOKOJNIE!!!!!!!! Pobudka o 6 cycek i znowu troszkę i spał. No to ja odłożyłam i on spał ale znowu niespokojnie do 7. Tak wiec mój cycek go usypia ale nie najada. Chyba to to, zabiję sie o ile się mylę. Aha i jeszcze chyba katar głęboko w nosie gęsty mu przeszkadza troszkę.
Dziewczyny a kiedy Wy wiecie, że dziecko chce pic a kiedy jesc. To chyba tylko chybił trafił?

Dziunka dzięki, uspokoiłąś mnie troszkę. Ja muszę głową w mur jeb....c bo za kazdym razem jak cos dziwnego u mojego synka zobaczę od razu myslę, że jest chory lub cos z nim nie tak. Zamiast sie cieszyc to wyszukuje i doszukuję. :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Muszę spasowac!!!
wiesz nawet jak by mial byc leworeczny to nie tragedia...ja jsetem leworeczna i jakos nie uwazam zeby to byl powod do rozpaczy......:sorry2:

reklama
Dyskryminacja ze wzgledu na leworectwo nadal w tym grajdole pokutuje - nie ma sie co oszukiwac - po pierwsze jest zle spolecznie odbieranie, po drugie nadal nie ma np nozyczek dla leworecznych i innych sprzetow "odwrotnych" (oczywiscie mowie o polsce - tu takich rzeczy ze swieca szukac). Leworecznych rodzi sie taki sam odsetek co homoseksualych (ot ciekawostka).

A teraz z innej beczki - Ida nadal nie chwyta. Oczywiscie jak ma interes (smoczek, moja reka, zrzucic pieluche) to ladnie chwyta i zrzuca, ale zeby po jakas zabawke - to nie bardzo. Zastanawiam sie czy sie tym martwic. W inych sprawach jest do przodu (podnoszenie sie, dzwiganie glowy i ramion, gadanie, zainteresowanie obiektami ruchomymi, rozpoznawanie "swoich" itd), tylko jakby nie chce jej sie wysilac :) hmmm

Do góry