reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Irlandii!!

Marta nie wiem iel jest u nas mil przejechanych,musiala bym sie m zapytac.....
Pozniej najwyzej Ci napisze.
Ogolnie z wierzchu mi sie podoba,ale w srodku tak sredio,duuuuzo plastikow,juz wolalam nasza Bore:tak:;-).
Ogolnie jest ok,wygodne i przestronne.
Ja to nie chcialam tego samochodu bo tax jest drogi i ogolnie duzy silnik,ale m sie uparl bo do PL znow chcemy jechac samochodem i stwierdzil ze ten bedzie wygodniejszy bo wiekszy.
Planujemy go sprzedac w lipcu gdzies.

reklama
hej

ja juz po zakupach zaraz zmykam po mlodego do przedszkola
i bedziemy robic pączusie z serka homogenizowanego ..latwo i szybko no i smacznie hahaha
ok ..zmykam

Witam nie piszę dzień dobry bo do takowych on nie należy a właściwie noc :confused2::eek: od piątej przesiedziałam na białym tronie spałam tylko 4 godz. padam na pysk a żeby nie mało było atrakcji musiałam przed sobą jeszcze trzymać miskę :eek: na jedzenie patrzeć nie mogę od samego widoku mnie skręca:confused2: wizyta w szpitalu ok mała już główką ustawiona do wyjścia pani doktor stwierdziła że nei zdziwi się jak mnie zobaczy w ciągu najbliższych dwóch tyg. na porodówce ;-) świetnie po prostu a mi sie pralka zrypała i nie mam jak przygotować ciuszków małej :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: mam nadzieję że szybko naprawią:sorry:

Witam mamuśki!
Pauletta biedulko! A masz jakiś krem na oparzenia? Ja miałam coś z pl, nazwy niepamiętam ale był rewelacyjny. Z tego co widzę po Twoich postach to z wielkim spokojem podchodzisz do porodu;-) To za sprawą żę to już drugi czy Ty już tak po prostu masz:-)?
Mam krem i piankę już dzisiaj jest dobrze tylko trochę czerwonych plamek i jeden bąbel i przynajmniej już tak nie piecze jak wczoraj :tak:
A co do porodu to ja chyba już tak mam bo z Wiktorem też sie tym nie przejmowałam za bardzo co będzie to będzie ;-)
Pauletta-tylko nie wierz w żadne przesądy typu-jak się kobieta poparzy to dzieciątko ma bliznę w tym miejscu(czy znamię)-mój Danielek powinien być jednym wielkim znamieniem,bo 7mies z nim w brzuszku przepracowałam i nie było dnia bez poparzenia:eek:.I również powodzenia-w szpitalu:tak:
Oj nie ja nei z tych nie wierzę w takie dziwne twierdzenia :sorry::-)
Pauletta - moje skurcze przepowiadajace trwaly od wtorku rano do czwartku wieczorem po czym przeszly w :szok::szok: ...no wlasnie.Piszesz o sprawdzeniu szyjki:wściekła/y:Ja z calego porodu pamietam tylko to i chyba nigdy nie zapomne. Myslalam ze nieba lizne:szok: ale to oczywiscie zasluga Pani doktor,bo Panowie sa o niebo delikatniejsi-nie da sie ukryc;-):-D
Jak wypiorę i wyprasuje ciuszki to młoda może wyłazić ;-) jak na razie skurcze są nieregularne i nei zapowiada się aby przeszły w porodowe:tak: a co do szyjki no w trakcie porodu jak mi położna sprawdzała ze swoją rutynową "delikatnością" to tak ją zwyzywałam że się na mnie obraziła i poród odebrała położna na stażu ;-) młodziutka i miła dziewczyna przynajmniej obchodziła się jak z jajkiem ale to prędzej ze strachu bo to był jeden z jej pierwszych porodów ale poradziła sobie super:-D:-D:-D

Marta no to juz wiem:tak:
U nas jest 93tys mil:szok:
Ale nasz byl jako taxi przez pol roku;-)
pokazywalam mojemu m tego co Ty chcesz kupic i stwierdzil ze mozliwa ze ma tyle przejechane a pozniej dodal-pewnie jakas mamuska nim jezdzila....dzieci do szkoly zawiesc czy tam na zakupy:-D:-D:-D:-D

U nas też pogoda pozytywnie nastraja :-):-)
Powiem Wam że noc miałam normalnie nietypową, przytulałam się do sedesu, a to za spr. że coś zjadłam tak mnie ganiało jak nigdy dotąd pierwszy raz doświadczyłam tej zbawiennej mocy d....y.:wściekła/y::wściekła/y: Wstałam rano jak skowronek i myślałam że jest ok i znów powtórka z nocy. Chodzę jak truteń jakiś ale mój kochany mąż nie pozwolił mi cierpieć i kupił coś na zatrzymanie nieziemskiej mocy;-) czuje że jestem na dobrej drodze i może po południu zapomne że coś takiego mnie spotkało. No normalnie czy ja mam pecha niedawno szpital a tu wczoraj i dziś o poranku biegi do wc. Zapowiedziałam wszystkim w domu że nikt nie ma prawa stanąć mi na drodze i teraz łazienka to moja oaza spokoju zaczęłam nawet angielski wertować siedząc na tronie:-D:-D bo cuż można innego robić ale nie będę Was już zanudzać i mówić o szczegółach.
Miejmy nadzieje że teraz ten błogi stan dzieki tabletka już się utrzyma to wtedy Dytka będzie mogła domnie zawitać.:eek::eek::eek:
Mam w planach jeszcze malowanie kuchni bo tak sciana mi sie zachlapala tłuszczem normalnie Picassoooo achhhhhhhhh :cool:
Nic lecę obiad gotować memu zbawiennemu mężusiowi ja natomiast utrzymuje diete tylko sucharków nie mam :-:)-(

ewelcia chyba zrezygnuje z trajeta i jutro wyruszam do Donegal:szok::sorry::confused2:

zrobie wam smaka:-):-)zrobiłam placka po węgiersku i wyszedl przepyszny:-p

Marta a czemu rezygnujesz?

tylko jednego tego placka upieklas;-)

szym mial isc spac ale jakos mu sie nie zbiera do tego a ja nadal faworkow nie mam:-p

Marta a czemu rezygnujesz?

tylko jednego tego placka upieklas;-)

szym mial isc spac ale jakos mu sie nie zbiera do tego a ja nadal faworkow nie mam:-p
a czemu chcecie sprzedac??
a wiesz jak ten placek wygląda??bo chyba 1 sie nie da:sorry:to są duże placki ziemniaczane z sosem:tak:zjadłam tylko 1,ciekawe ile K zje:eek:

Marta pewnie ze wiem:tak::-)
Sama czasami robie....ale napisalas ze zrobilas placka:-p
U nas ogolnie na te placki mowi sie bliny;-)

A sprzedac chcemy bo jak dla nas to za duzy samochod....no i te oplaty.
Tym bardziej ze ja nie jezdze bo nie mam prawka,m prace ma na miejscu i wiecej ten samochod stoi niz jezdzi!
Mielismy bore z silnikiem 1.4 l. zyleta to ona nie byla,bo duzy samochod a maly silnik,ale byla fajna,male oplaty i malo palila.
Tak jak pisalam m ja kupil zeby do PL jechac:rofl2:
Bez sensu jak dla mnie bo bylismy Bora i wszystko bylo ok.
O taka mielismy ....byly gdzies lepsze fotki ale nie chce mi sie szukac.
Lece pranie wstawic i biore sie za faworki bo Szym spi:-)

Załączniki

• 20090618011.jpg
    20090618011.jpg
    27,6 KB · Wyświetleń: 40
reklama
Witam mamunie.Widze rozmowy paczkowo-samochodowe iihhi Ja nic nie pieklam,no bo niby jak w lozku? Maz kupi sobie paczusie a ja podziekuje bo nie jadam teraz takich rarytasow bo mi nie podchodza.Za to micha owocow stoi pod nosem.
Poczytalam sobie foum o blizniakach i jestem zalamana co mnie czeka.Nie chodzi o wychowanie,tylko o noszenie ciazy...Jestem w 13 tygodniu a jest mi ciezko.czuje sie okropnie,boli wszystkoz podwojona sila i mecze sie jak babunia...

Do góry