reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

hej kochane:happy:
wpadłam przeczytać co mi ta niejaka angelika czy jak jej tam napisała:-D:-D:-Dno uśmiałam się przednio no po jej słownictwie to można sądzić jaka ona dobra duszyczka i swoim życiem daje dobry przykład:-D:-D:-D:-D
dziękuje kochane za obronę mnie no mła mła:-******
a żeby tej słuchaczce radia maryja było lżej na duszy (bo pewnie w ukryciu podczytuje:-p) to powiem jej że żyję w grzechu i grzeszę ile wlezie i dobrze mi z tym niesamowicie:-pa co by nie być gołosłowną to mykam pod prysznic bo chłop mnie będzie gwałcił;-):-D:-D:-D
a to wszystko w myśl zasady że grzeczne dziewczynki idą do nieba a te niegrzeczne mają niebo na ziemi:-p:-D:-D
a teraz mykam dobrej nocy kochane i miłego weekendu :happy:
buziaczki :-*

reklama
As :szok::szok: Lachonie.:-D

Teraz to mi się nie podlizywać:-p:-p, dobrze,że kurs kończy się 26-go lutego:tak::cool: to znowu nałog wróci do normy;-):tak: a jeszcze na własnym:tak: osobistym :cool::cool: netbooku:rofl2::rofl2::cool::cool::tak:..
ile ja bym dała by do pracy wrócic.... :sorry::sorry::sorry:

Dowikla 100 lat!!!

kwiaty_bukiety_wiosna_02d.jpg

:tak::tak:

a teraz doczytałam o tej dziewczynie co naszą Malinke nastraszyła.:-D:-D
o jednego waryjata mniej :-p

JESTEM:-):-):-)
witam sie i ja

Najpier nadrobilam a teraz napisze co u nas
Tak wiec pobudka o 9:30.Jestem wyspana
Laura obudzila sie z gestym katarem i kaszelkiem.Podalam jej calcium, witaminki i syropek.Nie ma goraczki wiec zabieram ja na miasto -musze do drogerii obiecalam szwagierce kosmetyki.
Na dworze karnawal wiec Lali pomaluje na kotka i uciekam.
Ja jeszcze w szlafroczku wiec troche to potrwa:rofl2:

Na obiad serwuje piers z kurczaka w sosie pieczarkowym.Bo to mam w domu:-D:-D
W niedziele nie gotuje bo strajkuje.Na obiad pojdziemy do restauracji a skoro sa walentynki to trzeba skorzystac:-D:-D:-D
Ja też chce do restauracji:-):-)

wrocilam zzakupów, bylam tez w skarbówce po pity:tak:

pisze jedna reka bo druga daje maksowi zupke pomidorowa;-)

agrochóweczka sie gotuje....

ja nie umialam z maksem i zakupami do gory wejsc:szok::-D:-D:-D:-D nie wiem jakja ti wsystko wogole zabralam z dolu:eek::eek::eek:

a wlasnie co do pitów- wkurzałam sie czemu mi nie przychodzi i dzwonie do kadr a ta,sie okazuje ze pier...... koleanka pani kierownik nie zmienila mi adresu!!!!!!!!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::angry::angry::angry::angry::angry:

Wszystko poszllo na stary adres do świętochłowic gdzie wogole nikt nie mieszka:eek::eek::eek:

tak samo zusy i wszystko:eek::eek:
Masakra jakas- wyzwałam ją bo kur... 3 miesiace temu dalam jej skserowany dowód:eek::eek:

i terz wszystko bede sama wysyłac poleconym do kadr:tak:

nawet mi babka wszytko rozpisała od kiedy do kiedy mam dodatkowy macierzynski potem 2 dni opieki nad dzieckiem zdrowym, urlop wypoczynkowy i macierzynski- wszystkie podania jej wyślę od razu i bede miala z glowy. Juz nigdy w zyciu nie dam nic tej pindzie z punktu, ktora za wielką kerowniczke sie uważa a nic załatwic nie potrafi.

Mówi sie umiesz liczyc licz na siebie:confused2:

szerokie?:-D ja mam 91:sorry:

ja chyba z 70 albo wiecej- jak nakarmie maksa to sie zmierze

noooooo bo on lubi:-D:-D:-D jak sie go w nim buja albo jak mu dostawie zabawki to juz wogóle ma raj:-D
Juz je pomidorówke??

Malinka Ty tak samo jak mój tata widzę nagrywasz :-D ja znalazłam tylko jedno zdjęci jakieś w miarę gdzie widać całą moją figurę. Zdjęcie ze studniówki :tak: Tylko się nie śmiać z włosów bo mi nie wyszły a już nie miałam czasu zmieniać :sorry: ach i wtedy byłam w 2 msc ciąży ale nie wiedziałam o tym :-)
A która to Ty???
Madziula co ty gadasz babo!! Ja nie mam w zwyczaju linczowac..też nie raz misie zdarzy lae to przez przypadek
A w ogóle babeczki!!!!!! Kupiłam sobie wczoraj torebke!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-D:-D:-D:-D:-D
Torebke mówisz wreszcie. Ciekawe kiedy ja sie dorobie:cool:

Ja do tej pory miałam tak samo.
Od roku zaczyna nieco zostawać.
Fotka super a Ty chudzinka rzeczywiście jesteś.
Mi się udało przytyć przez 13 lat 7 kg.!!!!:-D:-D:-D:-D
Moja waga z przed ciąży to 59 po ciąży też 59 a nawet 57.5 momentami była.:szok::szok::-D:-D:-D
Teraz zaczynam wyglądać jak człowiek a nie jak kościotrup.
Dla mnie obecnie najlepsza waga to 65 kg.
Jak miałam już nieco więcej to się męczyłam i dostawałam zadyszki.:-D:-D:-D
Jakoś samo spadło do 65 i niech tak zostanie.:tak::-):-)
Jak znajdę fotkę z tamtego okresu to też wkleję.

Co ty za bzdury opowiadasz?:szok::szok::szok::szok::szok:
Jestem mocno wierząca,praktykująca i chodzę do kościoła.
Kiedyś nawet z księdzem się kłóciłam rozważając pismo święte,ale to dawno temu było.
Większej głupoty nie słyszałam jak to co ty napisałaś.:szok::szok::szok::szok:
Piekło to jest na ziemi.
Nie ma gorzej nigdzie niż my tu mamy.
Na odkupienie grzechów to jest czyściec i każdy za siebie odpowiada .
Pierwsi chrześcijanie byli chrzczeni jako dorośli i rzekomo Bóg ich przyjął do Królestwa Niebieskiego.
Są dwie szkoły.
W chrześcijaństwie się przyjeło ,że chrzcimy małe dzieci,ale gdzie to w Biblii napisane? NIE MA
W dekalogu tego też nie ma a to podstawy naszej wiary.
Jeśli ktoś chce dać dziecku wolny wybór to jego sprawa i nikt nie powinien ingerować.
Jakim prawem w ogóle w ten sposób piszesz do osoby ,której zupełnie nie znasz?
O tym czy nasza Malinka jest normalna czy też nie to raczej lekarz specjalista powinien decydować a nie ty !!!
Sorry,ale przegięłaś.:sorry::sorry:
Jak się wchodzi na wątek to powinno się przedstawić,ale to już szczegół w porównaniu z tym co napisałas.:angry::angry:
To się wygadałam.
Wracam do garów,bo sporo tego do szykowania.:tak:
Laska z Ciebie jak nic;-)

Gadałam z Malina przez telefon:tak:jest w drodze do kościoła chrzest załatwiać:-Dbiedna ,tak sie przejęła,zrobi wszystko ,zeby sie Adam nie dowiedział ,ze tak póżno był chrzczony ,aby uniknąc domu starców:-D
Anka ja ci chętnie kilkadziesiat cm.śniegu mogę oddać , u nas jest duzo:)

Malina zajrzy dopiero w niedziele wieczorem ,bo teraz niedługo z miasta leci do pracy,pozdrowienia prawie:) wszystkie macie.
Ale sie MAlinka przejęła:-D:-D:-D

Marta no to już wiem.
Ja robię podobny chlebek ,ale bez zakwasu,na samych drożdżach rozpuszczanych cukrem :tak:.
Zdrówka dla małego.
Widzę,że zaczełaś się starać jako moderator :tak:;-):-):-):-)

Dorotka jest tak jak pisze Ania.
Ja niedawno składałam i od pediatry mi wcale nie przyjeli.
Musiałam jeździć drugi raz i od psychiatry papierki w naszym przypadku to była podstawa.
Dla mnie te papiery od pediatry to zawracanie kijem Wisły.
Pediatra to nie specjalista,nie może więc brać pełnej odpowiedzialności za to co należy do endokrynologa ,bo najzwyczajniej w świecie się absolutnie na tym nie zna.:no:

Zrobisz jak chcesz,ale żeby potem nie było za późno.:crazy::crazy:
U nas to mnie na komisji zezwała lekarka że mam wpisane przez pediatre że Zuza opóźniona w rozwoju a u psychologa nie byłam jeszcze:zawstydzona/y:

i bardzo dobrze :tak::-D:-D:-D:-D
Takich klientów to my nie potrzebujemy.
Ciśnienie mi spadło to idę małżonkowi tort w prezencie robić.
Za malinką to ja w czeluści piekielne pójdę :-D:-D:-D:-D
A niech się smażę,a co mnie tam :-D:-D:-D:-D
Zresztą żadnej z was nie pozwolę obrażać.Szacunek każdemu się należy.:tak:
ja razem z Malina sie posmażę bo my ochrzczone dziecko mamy ale bez ślubu kościelnego:-(A co tam tez znajomości trza utrzymac;-)

Mój ostatnio niby codziennie wraca ,ale tuż przed północą czyli jeszcze dziś :sorry::rofl2::rofl2:
Już tak fajnie było jak na 20-21 był w domu,a teraz du...a.
Dobre się skończyło.:confused2::confused2:Ja swojego widzę rano godzinę i wieczorem tyle co je kolację.
Czasami zrobi wyjątek ,tak jak wczoraj to mnie do łóżka zaprasza.
Ja jestem zołza i nieraz go o 4 w nocy potrafię obudzić ,a co.
W koncu mąż to obowiązki jakieś ma :-D:-D:-D

A Ty jesteś królową mamuś i Ty się nie nudzisz .:tak::-D:-D:-D
Mój właśnie dzwonił,żeby na niego nie czekać ,bo pewnie wróci na rozpoczecie igrzysk :angry::angry::angry::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.
To coś po 2 w nocy będzie.:-:)-:)-(
Ja już torcika zrobiłam.
Teraz się chłodzi i zostanie go ozdobić odpowiednio.

Zapomniałam Wam napisać,jak mnie dziś zaskoczyło moje starsze dziecko.
Wstała i pyta czy robię śniadanie.
To odpowiadam ,że coś by się przydało wrzucić na ruszta :sorry:.
Mamo to ja Ci zrobię a Ty zrób mi ,bo od Ciebie lepiej smakuje.
Ja w śmiech,bo na śniadanie zwykle zjadam pół serka wiejskiego tego 500 g. a nieraz i cały.
A ona to jeszcze lepiej pójdziemy na kompromis.
Ty mi zrobisz kanapki a ja Ci serek otworzę.:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Ty torcika nie ozdabiaj tylko siebie:-):-)

No z tym gwałcicielem to nie za wesoło macie :no:
Tort jak wyjdzie to go pokażę.
A fotki to takie sobie.
Tu Klauduśka ma miesiąc.
To dzień przeprowadzki do naszego wynajętego mieszkanka :tak:
Ależ byliśmy szczęśliwi.:rofl2::rofl2::rofl2:

Tu z roczną Klaudią :-D:-D

A na tej fotce widać,jaka jestem wypasiona :-D:-D:-D:-D

U nas nie robią badan na bilansie.
Pierwsze słyszę :szok::szok::eek::eek:
Nic sie nie zmieniłaś. MŁODOŚĆ góra;-)

Wiecie co?Ja chyba oszaleje...
Nie mogłam sobie większego palanta za męża wziąć...
Nie mogę iść z Anią do przychodni bo jaśnie pan nie załatwił przeniesienia do przychodni pod domem...A tylko on może to zrobić bo on ją ubezpiecza....
Opieki na dziecko wziąć nie może bo jakieś zaświadczenie ode mnie z pracy musi być,a ja tam już nie pracuje,tylko nadal mam umowe więc nie załatwię.
Powiedziałam mu żeby wziął na żądanie,bo ma do tego prawo.A ten idiota wziął i poszedł do pracy...Tak najłatwiej...Mnie zostawić samą w domu z chorym dzieckiem i bez możliwości pójścia do lekarza....
No,przepraszam,zawsze mogę z wymiotującym i gorączkującym dzieckiem tłuc się na drugi koniec miasta...
Kuźwa....
Ja już mam dość :-(

:szok::szok::szok:Niestety to jest facet ale ja mojemu bym nie podarowała miałby przechlapane:tak::tak::tak:

Beatka to szukaj:-D:-D:-D
ja tak nagrałam tacie 15 filmów sprawdziłam na kompie wsio ok a tata dzwoni że na płytach nic nie ma:-D:-D:-D:-Dno nic zgram jeszcze raz:sorry:

Ja jak siostrze nagrałam muze do auta to też nie grało nic :-p:-p:-p

Ooo dodało jednak hehe :-D

A która to ty a tej fotce bo ja cie na zywo nie miałam jeszcze okazji poznać:eek::eek::eek::eek:

My juz po dlugim spacerku bo prawie 1,5 godzinki nas nie bylo:tak::tak::tak::tak:
Dziewczynki sie wukulaly w sniegu tak ze mialy mokre nawet body hehe;-):-)Po przyjsciu do domu wypily cieple herbatki i teraz juz spia:tak:Ja przy capucinko,a Dominik przy mnie ;-):-D:-D:-D

No to pytam po raz drugi dzisiaj
CZY WSZYSTKIE SIE PODPISALYSCIE PO ODDANIU GLOSU NA MODA?BO GLOSOW JEST WIECEJ NIZ PODPISOW

Ja sie podpisałam:tak::tak::tak:

Madziula, toż my ten sam piękny rocznik jesteśmy! :tak:

Jakaś taka śnięta jestem dziś :eek:

Maluch się kręci, może wreszcie się ułoży jak trzeba do tego porodu. :sorry:

Tobie to juz zyczę wyjazdu do szpitala :tak::tak::tak:

Madziula co ty gadasz babo!! Ja nie mam w zwyczaju linczowac..też nie raz misie zdarzy lae to przez przypadek
A w ogóle babeczki!!!!!! Kupiłam sobie wczoraj torebke!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-D:-D:-D:-D:-D

Pochwal sie :tak::tak::tak:fotke prosimy:-):-)

Ja wpadam na chwilkę bom żelazko sięgła więc może wyprasuje cosik a jak zasiądę tutaj to pewno już nic nie zrobię. Dopiero co goście odjechali, Zuza zasnęłą dopiero. Obiad prawie gotowy. Mam lenia totalnego. W ogóle to byłam w aptece po leki teściowej i wszystkie podrożały bo od lutego weszła nowa lista czy coś. Nosz kurde lek który kosztował 8zł teraz kosztuje 17zł:wściekła/y::szok:
Będę później:tak:

Niestety wszystko poszło w góre nawet lekarstwa ja też skapłam sie jak poszłam teściowj wykupic recepte na jej leki :crazy::crazy::crazy:

To mnie uspokoiłyście:-D
Kerna -torebkę ,ale fajnie ,ja planuje sobie na urodziny kupić ,lub dostać:-D
A ja zrobiłam pyszny kapuśniaczek ,coś ostatnio mam jazdę na zupy:tak:

Dostałam wezwanie z banku -uwaga,że mam urgulować należność w kwocie 1.89(słownie :złotówka z groszami),bo obrotów brak ,ostatnio wybrałam w bankomacie do cna:tak:i muszę to uregulować ,kazali mai sprawe potraktować pilnie:-Di poważnie:-D

O kurcze jak mogłas sie tak zadłużyć:-D:-D:-Dod ciebie proszą o natychmiastową wpłate ale jak bank miał by tobie wypłacic to by długo mogło trwać:tak::tak:

A ja wzielam pomylam podlogi, zrobilam kisiel.Czekam az ostygnie co by jezyka nie poparzyc:tak:

Myje podlogi a Lali mi gada: sprzataj mama, sprzataj!nabalaganilas to sprzataj:szok:
Mowie ide zrobie dla nas kisiel a Lali:Kisiel dla mamy, Laury i dla taty.Tata w pracy, wroci i zje:-D:-D
Jakby mogla o tatusiu zapomniec:-D:-D

/Na dworze pada snieg non stop -4 a wcale go nie widac:szok:

No Laura dba o brzusio tatusia zeby nie zniknał:-D:-D:-D:-D

Dowikla 100 lat!!!

kwiaty_bukiety_wiosna_02d.jpg

Ja również skladam życzonka........:tak::tak::tak:

No to dobrej nocki a ja właśnie od mężusia dostałam raffaello na walentynki

OOOO walentynki sa dopiero w niedziele:eek::eek::eek:

Witam
Wpadłam tylko na chwilkę dobrej nocy życzyć bo chyba strasznie niskie ciśnienie jest bo ja już normalnie padam:-:)-:)-(

Ja tez zmęczona już jestem miłych snów życze:tak::tak:
Witam, ja znowu tylko na chwilkę.

Mam teścia na głowie jeszcze do niedzieli. Dziewczyny zadowolone z obecności dziadka, więc git :tak: Ale zajmuje mi kompa :eek::sorry:

Wracam w poniedziałek :tak:

Dziadek zajmuje kompa czy dziewczynki:sorry::sorry::sorry:

Medea Tobie jest dziwnie a ja Ci zazdroszczę!!!!!!!!!! tyle czasu z M!!! nawet jak wróci o 17 to i tak super wcześnie!! Bo mój jak nie na wyjazdach to wraca od 19....:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: to teraz sobie wyobraź jak abrdzo znudzony jest mamą mój bejbes!!!!!!!!!:-D:-D:-D:-D

A mój syn ma tate tylko na weekend:rofl2::rofl2::rofl2:

hej kochane:happy:
wpadłam przeczytać co mi ta niejaka angelika czy jak jej tam napisała:-D:-D:-Dno uśmiałam się przednio no po jej słownictwie to można sądzić jaka ona dobra duszyczka i swoim życiem daje dobry przykład:-D:-D:-D:-D
dziękuje kochane za obronę mnie no mła mła:-******
a żeby tej słuchaczce radia maryja było lżej na duszy (bo pewnie w ukryciu podczytuje:-p) to powiem jej że żyję w grzechu i grzeszę ile wlezie i dobrze mi z tym niesamowicie:-pa co by nie być gołosłowną to mykam pod prysznic bo chłop mnie będzie gwałcił;-):-D:-D:-D
a to wszystko w myśl zasady że grzeczne dziewczynki idą do nieba a te niegrzeczne mają niebo na ziemi:-p:-D:-D
a teraz mykam dobrej nocy kochane i miłego weekendu :happy:
buziaczki :-*

Laska ma zryte z gara , ciekawa jestem czy faktycznie taka co pierwsza leci do kościoła .......a takie njgorsze mam takich troche u siebie na wsi .....masakra :no::no::no::no:

ŁAŁ nadrobiłam , ale naskrobałyście od rana ..........ide wgrac fotki na kompa

Ostatnia edycja:
A to fotki mam nadzieje ze takie tez wam sie spodobają, niestety fotki robiłam telefonem wiec moze nie sa idealnej jakosci:sorry::sorry::sorry:

Załączniki

• Zdjęcie0114.jpg
    Zdjęcie0114.jpg
    38,6 KB · Wyświetleń: 38
  • Zdjęcie0115.jpg
    Zdjęcie0115.jpg
    36,4 KB · Wyświetleń: 37
  • Zdjęcie0116.jpg
    Zdjęcie0116.jpg
    28,2 KB · Wyświetleń: 40
  • Zdjęcie0117.jpg
    Zdjęcie0117.jpg