reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

własnie przedchwilą mój mąż w swojej wypowiedzi zasugerował mi, że jak się siedzi w domu z dzieckiem to sie robi "NIC"
- zrobiło mi się bardzo przykro ....

czyli wychowanie dziecka - prowadzenie domu(gotowanie, pranie, sprzatanie, i usługiwanie to naprawde nic nie robienie - a ja myslalam ze cos robię ... )

a najbardziej jest mi przykro, że mąż nie rozumie mego zmęczenia po całym dniu bycia z 7 miesięczną córeczką .... i nie rozumie że mam ochote odskoczyć od tego wszytskiego ...

trudno

czy wasi mężowie też uważają podobnie

a może gdyby sie tak z nimi zamienić to wtedy by nas trochę docenili

<smutna>

Witam, mój mąż myślał identycznie do czasu kiedy zaczęłam studia zaocznie i na trzy dni znikam z domu wracam tylko na noc. Docenił to co robię, bo sam ze wszystkim i z dziećmi nie dał rady a ja muszę. Proponuję zostawić męża z dziećmi i obowiązkami domowymi na calutki dzień od razu zmieni zdanie.

reklama
Ostatnia edycja:
MH to taniutko kupiłaś te dywany:szok::szok::szok:a świetne są:tak::tak::tak:
Lunka a jakos po znajomości gdzie indziej nie da rady zrobić tej tomografi?????????kurcze to nie jest normalne że głowa tak długo i tak mocno cie boli:no:
a pytałaś Joasi o saridon to odpowiem za nią lek jest dostępny bez recepty a faktycznie dobry:tak::tak::tak:mnie kiedyś ząb bolał to nic mi nie pomogło nawet ketonal a saridon dał radę:szok:

Luna ,a nie masz mozliwości poszukania innego szpitala z tomografem ,moze gdzies jest czynny:tak:a jak nie to w nocy zrób scenę i niech cie do szpitala biorą ,powiem ci ,ze wo góle mi sie to nie podoba ,co za kraj:szok:
nierozumiem dlaczego pogotowie cie nie zabrało ,w końcu oni mają mozliwośc wyniki szybciej tam zrobić niz ty we własnym zakresie:tak:
Biedny twój Piciu

Dziewczyny, prz tym bólu ostatnie oieniądze bym oddała i prywatnie poszła, ale wszyscy kożystają z TEGO tomografu, innego nie ma.
A saridon kupie sobi dzis, i tak musze isc do apteki i mojemu coś kupic, jakieś badziewie złapał od matki. POłamany jak nie iwem.

witam nocno-porannie:-D....
Maks znów przed 5 zrobił nam pobudke:confused2:
n poprostu rany ptaszek:-D obojetnie o której sie go położy:-D wcoraj poszedl pred 7 spac, przed wczoraj po 8 i tez wstał o 5:eek: czasem chodzi spac o 7 a wtaje o 6 nie wiem od czego to zalezy:-D

Nie da mamie pospac i tyle....
to Ci mały pobudkę zrobił :-D:-D:-D:-D

Witam,

łudziłam się że 60.30 to wystarczająca pora, żeby być pierwszą :-D:-D:-D;-) A tu proszę Madea pierwsza :-D

U mnie rura zapchana w dalszym ciągu, z M sie widziałam rano przelotem :eek: Anabuba rura na pewno bo syfon założyłam nowy w akcie desperacji :sorry:
MH ,a która to godzina 60.30 ?;-):-D:-D:-D:-D
I niedobrze,że rura nadal zapchana :no:

hej ranne ptaszki:happy:
witaj :-)
Najlepsze życzenia dla Adasia.
Przede wszystkim,żeby był grzeczny i się dobrze uczył :eek::-p:-p
A tak szczerze to
W dniu Twojego święta
Niech każdy o Tobie pamięta.
Ja życzę Ci wszystkiego najlepszego,
Życia w zdrowiu długiego i radosnego.
Przyjaciół prawdziwych
I ludzi tylko życzliwych.
Uśmiechów na każdy dzień.
Niech każde marzenie spełnia się.
Oto życzenia dla Ciebie gorące
Z głębi serca płynące.

A Oliwka mnie dzis rozbawiła.jak ubierałąm ją do lekarza,to tłumaczyłam ze ma ładnie otworzyc buzię i pokazac gardełko pani doktor,że Pani zbada i dostanie niespodziankę jak będzie gzreczna.bo u nas w przychodni zawsze lakarze dają dzieciaki jakieś drobiazgi.
i tak gadamy że może dostanie lizaczka,balonika,naklejki a może kolorowankę jak ostatnio.i się jej pytam co by chciała dzis dostać?a Oliwka na to:
ja wolę laptopa :szok::szok::szok::szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
no to ładnie:-D:-D:-D:-D:-D:-D
tylko se myślę niech z takim tekstem do lekarki nie wyskoczy :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

dobra mykam robić śniadanko :-)
Oliwka jest nieziemska.:-D:-D:-D:-D:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
To na 18 urodziny co będzie?
Czerwone Alfa Romeo?:-D:-D:-D:-D:-D

Przyłączam się do życzonek :tak::tak::tak:

A to moja bryka + trochę bałaganu z mojej kuchni :zawstydzona/y::-p
śliczny wózio

I ja sie dolanczam do zyczen:tak:

Super bryka.Niki napewno bedzie zadowolona:tak:.

dziękuję wszystkim za życzonka dla Adasia będzie mu miło jak mu pokażę:tak::tak::tak::tak::tak::tak:

moja Julinka uparła się że jak Adaś wróci ze szkoły to idziemy na zakupy bo ona chce żeby brat wybrał sobie prezent a ona za niego ze swojej kasy zapłaci:szok::szok::szok:powiedziałą wiesz mama tak max do 50 zł co by mi trochę kasy zostało:szok::szok::szok:ja myslę kurcze to ile ona tej kasy ma???pokazuje mi swój portfelik a tam 170 zł:szok::szok::szok:mówi że sobie ciuła:szok::szok::szok:
niezłą kasę po cichaczu nazbierała :tak::-):-):-)

Piękne :-D:-D:-D Nie słyszałam tego wcześniej :-D:-D:-D
Oj kochana widać,że wszystkich postów nie czytasz .
Złapałam Cię :-D:-D:-D:-D
Niedawno pisałam o moim Kubusiu,że długi jak miesiąc i cienki jak wypłata :-D:-D:-D:-D

Moja Niki była cudownym dzieckiem, co tylko spało i jadło, nocki przespane, ale tylko do 3 miesiąca :eek::sorry:
to przynajmniej 3 miesiące miałaś dobre :tak:;-):-):-)

mi od jakiś 2 m-cy dopiero dane są przespane noce a i to nie zawsze z tym że teraz to już nie jest tak jak kiedyś że bujanie noszenie tulenie teraz się obudzi dostaje butelkę z wodą 3 razy zasiorbnie i spi dalej więc nawet tych pobudek się tak nie odczuwa:no:za to Adam jak miał 5 tygodni to przesypiał całe nocki tzn spał od 20-21 do 6 rano:tak:a Julka to była mega spiochem i jak miała 6 tygondni to spała od 19-20 do 9-10 rano bez pobudek:szok: ja wcześniej wstawałam od niej zdążyłam często śniadanko zjeść ogarnąć chatkę adama do przedszkol zaprowadzić a ta spała:tak::tak:
U mnie Klaudia była mega śpiochem a dla Kuby sen to od zawsze najgorsza kara,jaka go może spotkać.
Teraz znalazłam na niego sposób jak mocno rozrabia.
Wystarczy powiedzieć ,przebieraj się w piżamkę i do łożka :eek::eek::laugh2::laugh2::laugh2:
Dziecko od razu robi się grzeczne.:-D:-D:-D:-D
Witam dziewczyny
Przepraszam, że nie nadrobię, ale pewnie jest tego z milion stron, a ja nadal borykam się z mega bólem głowy.
Posiedzę sobie z Wami choć troszke, bo juz dostaję kręćka.
Witaj Lunka.
Zdrówka życzę.:tak::-):-)

LUNKA witaj i posiedz z nami troszke :-)

Oli rozwalila platki po podlodze.Zaraz musze sie wziasc za odkurzanie.Ja nadal w pizamie ,nie che mi sie ubierac hihihi
Ależ dzisiaj leń z Ciebie ;-):laugh2::laugh2:

dołączam się do życzeń :-)
mnie też glowa boląl 3 dni dopiero saridon pomógól :tak:
a wogóle to WITAM :-)
MIalam napisać co mnie tak zakurzyło wiec w sobote chcialam Wojtkowi wytłumaczyć dzielenie pisemne z reszt bo niestety pani nie wytłumaczyła albo tłumaczyła ale Wojtek nie sluchal w kazdym razie ni w ząb zapomnial tabliczki mnozenia dodawania odejmowania :szok::szok: tłumacze mu a dziewczynki jak sie zaczęly wsciekac to jedeno darcie w domu to samo było w niedziel nerwówka darcie :szok::szok::szok::szok:
rozmowa z kierowniczka dotyczyla tego ze ktoś doniosł do prezesostwa ze ja 4 lata temu złozyłam skarge na swojego pracodawce to musialm wyjasniac ze sprawa dotycztyla tego ze ja byłam w ciiazy z Gabi a on chcialmnie zwolnic więc złoscliwosci w tym nie bylo ale wez sie tłumacz :szok::szok::szok: no ijeszcze doszedł migrenowy ból glowy mialm dosc Dzis i jutro ma wolne troche odsapne jak mi dzieci pozwola no i martwie sie troche bo Wojtek juz calkiem odpuscil sobie nauke i nie wiem jak z nim rozmawiac :-:)no:
Asia jeśli on ma takie duże problemy to ja bym mu zrobiła testy w poradni pedagogiczno-psychologicznej .:tak:;-):-)

Hej część nadrobiłam i zaraz lecę resztę doczytać.:tak:

A komputer też ciągnie:sorry:;-):tak::tak:.

Super, ogromne gratki - może w końcu przekona się do jedzenia;-):tak:.

Wpisać w okienko wyszukiwarki od Google adblock i zainstalować element., Potem jak wyskakuje ustrojstwo denerwujące, przy najechaniu na obrazek w rogu na górze pokaże się napis ZABLOKUJ i gotowe i już nie wyskakuje.:tak::cool::cool:

Hej:biggrin2:. Dziś w domciu tylko z Julem,na kurs po południu a do pracy mam dopiero po niedzieli jak wydobrzejemy:tak:,bo mnie chrypka dopadła i żołądek dalej ściśnięty:baffled:.Julu "czyta" i koloruje Królika Herlika:tak:.Wczoraj ścianę pomazał plakatówkami (tatuś tak pilnował:wściekła/y::wściekła/y: - czyt. na kompie siedział) Pytam się Jula pokazując palcem na malowidło:
Ja - Co to jest?
Jul - ściana
Ja - co to jest?
Jul - ściana
Ja - a co na ścianie?
Jul -ślady.
ot i pogadaliśmy:eek:. Dobrze,że ściana była wcześniej Duluxem malowana to łatwo się wodą zmyło:tak: - o stole na wysoki połysk wymazanym korektorem nie wspomnę :wściekła/y::wściekła/y:- ostatkiem zmywacza do paznokci usunęłam:tak::huh::huh:.
Julu jest dobry.:-D:-D:-D:-D
A za bloker reklamy też Ci dziękuję

Joasiu bo to normalnie jak szpiegostwo :szok::szok::szok:kurcze jak złożysz skargę na pracodawcę to masz się bac bo nie wiadomo czy nowy przyjmie cię do pracy bo sie będzie bał że na niego tez złożysz skagrę:wściekła/y::wściekła/y:nosz niech pracodawcy zaczną szanowac pracowników to i skarg nie będzie na nich:wściekła/y::wściekła/y:gdybym ja była zatrudniona to bym na swoją skargi słała i to nie jedną bo to pracodawca najgorszy jakiego miałam w swoim życiu:angry:ale w jej mniemaniu ona jest idealna ,dba o nas , dobrze płaci, jest sumienna:szok::szok::szok:jak nam to mówiła to nie wytrzymałam i zapytałam o kim pani mówi???ona no o sobie a widzi tu pani innego pracodawcę:szok::szok::szok::szok: ja no nie ale pani nie mówi o sobie:no:jest pani nie sumienna nie słowna nie płaci nam tak jak należy nie płaci o czasie nie zapewnia nam minimum tego co trzeba np odzież robocza...a ona do mnie pani chyba o pracodawcach z komuny mówi:szok::szok::szok:no taj ja pracodawców z komuny napewno pamiętam........:eek::-D:-D:-D
:szok::szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D:-D:-D Toś jej dała do myślenia :-D:-D:-D:-D

JOASIU no to dobrze ze sobie wszystko z szefostwem wyjasnilas :-).
MH moja Oliwka tez od dluzszego czasu nie chciala spac u siebie wiec spala z nami tzn z jednym z nas A od 3 dni spi sama w swpim pokoju na wersalce i jest lepiej.U nas teraz to jest chyba kwestia tego ze Oliwce dobrze sie spi na normalnym lozku a nie w lozeczku.Jak bedzie jakas wieksza kasa to kupimy jej lozko normalne :-).
A po jej chcesz kupić łózko skoro masz dabrą wersalkę?:sorry::sorry::sorry:
Ja bym nie kupowała.
Dla mnie szkoda kasy w błoto wyrzucać.:rofl2::rofl2:

Witam się z Wami.
U mnie znów nastrój do dupy.
Z małym lada moment znów będzie gorzej i czekam tylko kiedy się cofnie.
Nastąpiło tyle zmian nie z naszej winy,że znów się odbije czkawką i to chyba poczwórną :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::angry::angry::angry::angry::angry::angry::angry:
Jestem tak zła,że siedzę i ryczę z bezsilności. :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::angry::angry::angry::angry::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy:

MH faktycznie tanio,a ten za 15 zł.najbardziej mi sie podobał:-D
Luna zycze prędkich wyników i powrotu do zdrowia:tak:
Co z Myszunia ,moze rodzi????

Ciekawe jak to ze mną będzie. Ja ze swoim pracodawcą rok w sądzie walczyłam, prokuratura sie za niego zabrała dodatkowo, tez przeze mnie. mnie to pewnie nikt nawet nie przylmie do pracy w ogole

No to kochana nie masz szans na żadną pracę, przecież na każdym słupie już ogłoszenie wisi że procesujesz się z pracodawcami:szok::szok:;-);-):-D:-D

Malinka babka w jakiś samozachwyt wpadła:szok::szok:nie znosze ludzi ślepych i głuchych....:confused2::confused2:ty im swoje a oni swoje bo są the best....mam to na codzień:sorry:

Ja też nie znoszę :no::no::no:

Dorota, a nie za szybko łóżko chcecie malej kupowac? moja ma ponad 2 lata i sie rozmyslilam, bo nie mam ochoty ja ganiac, zeby sie polozyla spac, hihi

My kupiśmy Mai nowe łóżeczko jak miała ponad dwa lata i to tylko dlatego że dno od łóżeczka przy przeprowadzce się połamało:-D:-D:-D

Czlowiek uczy sie przeciesz na bledach (choc na mnie bledy czasem nie dzialaja no ale ja to taka glupia jestem ).

Nie jesteś głupia tylko dobrych rad nie chcesz słuchać:-p:-p:-p

reklama
Luna ,a nie masz mozliwości poszukania innego szpitala z tomografem ,moze gdzies jest czynny:tak:a jak nie to w nocy zrób scenę i niech cie do szpitala biorą ,powiem ci ,ze wo góle mi sie to nie podoba ,co za kraj:szok:
nierozumiem dlaczego pogotowie cie nie zabrało ,w końcu oni mają mozliwośc wyniki szybciej tam zrobić niz ty we własnym zakresie:tak:
Biedny twój Piciu

ja też nie potrafię tego zrozumieć, mamy taki popaprany kraj że tylko wyć się chce:angry::angry::angry:
As oby jak najszybciej się u ciebie poprawiło, wszystko się wali naraz tak nie może być:no::no:

Do góry