reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

witam
ja na syzbko w trakcie sprzatania
polozna juz byla, mnie dzis mala juz pomalu meczy... :sorry:
wiecznie potrzebuje uwagi albo cyca - ciezko cos zrobic tym bardziej ze ma problem ze smoczkiem - nie umie zassac.... :confused2: z butelka tak samo - otworzy buzie i nie umie smoczka zlapac... - meczace to jest :sorry:
no ale polozna stwierdzila ze mala ma plesniawki kazala kupic w aptece AFTIN - uzywala ktoras do swojego dziecka??
ide dokanczac sprzatanie bo potem chce farbowac wlosy i obcinac grzywke :tak:
wkleje zdjecia wieczorem ;-)
dobra zmykam sprzatac poki mala jeszcze drzemiw bo potem to sie juz usra z robota.... :sorry:

reklama
Wiktoria to jego gadanie ,ze jak ci nie pasuje to mozesz iść ,a dzieci z nim zostana ,nie przejmuj sie to forma wystraszenia cie i postawienia na swoim ,powinnas być bardziej stanowcza i pewna siebie,skoro on dziecka swojego nigdy nie kapał:szok: to czym ci grozi,no sory szans nie ma,:-D,ale bardzo mi sie to nie podoba.Cieżko doradzić coś co by trafiło do jego głowy,ale na pewno rozumiesz ,ze jak mu pozwolisz ,nic nie zrobisz to tak będzie ,a w końcu jest twoim mężem ,a teściom nic do waszego małzeństwa.

Patrysia ja uzywałam przy jednym i drugim aftin,szybko powinno jej pomóc nacierasz czystym gaikiem buzie ,cała jame ustną,a jak nie chce dać to mozesz czystym palcem ,ja tak robiłam ,bo Ksawe materiału za cholerę do buzi nie dał sobie włożyć .Stad pewnie małej problemy z jedzeniem ,bo boli bidulke:tak:

Mamita ,a czemu tak wcześnie was odwiedza,no trochę nie wypada:szok:

witam
wiecznie potrzebuje uwagi albo cyca - ciezko cos zrobic tym bardziej ze ma problem ze smoczkiem - nie umie zassac.... :confused2: z butelka tak samo - otworzy buzie i nie umie smoczka zlapac... - meczace to jest :sorry:
no ale polozna stwierdzila ze mala ma plesniawki kazala kupic w aptece AFTIN - uzywala ktoras do swojego dziecka??
dobra zmykam sprzatac poki mala jeszcze drzemiw bo potem to sie juz usra z robota.... :sorry:
Zuza nie miała pleśniawek ale to chyba nie aftin a APTIN?

Wiktoria to jego gadanie ,ze jak ci nie pasuje to mozesz iść ,a dzieci z nim zostana ,nie przejmuj sie to forma wystraszenia cie i postawienia na swoim ,powinnas być bardziej stanowcza i pewna siebie,skoro on dziecka swojego nigdy nie kapał:szok: to czym ci grozi,no sory szans nie ma,:-D,ale bardzo mi sie to nie podoba.Cieżko doradzić coś co by trafiło do jego głowy,ale na pewno rozumiesz ,ze jak mu pozwolisz ,nic nie zrobisz to tak będzie ,a w końcu jest twoim mężem ,a teściom nic do waszego małzeństwa.

Patrysia ja uzywałam przy jednym i drugim aftin,szybko powinno jej pomóc nacierasz czystym gaikiem buzie ,cała jame ustną,a jak nie chce dać to mozesz czystym palcem ,ja tak robiłam ,bo Ksawe materiału za cholerę do buzi nie dał sobie włożyć .Stad pewnie małej problemy z jedzeniem ,bo boli bidulke:tak:

Mamita ,a czemu tak wcześnie was odwiedza,no trochę nie wypada:szok:
Pielęgniarka była krew do badania pobrać a ta bratowa teściowej jest z wioski jakiejś i tam tylko autobus przed 7 jedzie:cool:Tylko mogła zadzwonić wczoraj:eek:

Madziula tylko ze to sie juz stało ze pozwoliłam na to wszystko ze sie wczesniej nie postawiłam a on to wyczuł.Teraz jak ja cos powiem to zawsze źle ale jak on powie to samo to jest swięte,nigdy tez nie przyjdzie ze mną pogadac np.Jakas impreza duża albo jesli chodzi o prace tylko do mamy idzie to taki mamin synek ostatnio mi powiedział ze gdyby nie mama to by nic nie jadł.

A tydzien temu był w barze i jak przyszedł to zaczą mówic ze juz go nie kocham ze jestem z nim z litosci czasem sobie mysle ze to moze byc troche prawdy w tym.Ale postaram sie byc stanowcza w niektórych sprawach.

Ostatnia edycja:
:tak::tak: a ja slyszałam jeszcze nasączonej moczem dziecka pieluszce tetrowej i tym posmarowaniu języczka. :sorry:

Z M ok juz sie na niego nie gniewam chociasz nie przeprosił:wściekła/y:bo powiedział ze nie ma za co:sorry::sorry::sorry::angry::angry:ten typ tak ma ze nie umie przepraszac
:confused2::confused2::confused2::confused2::confused2::confused2::confused2: Jak następnym razem przyleje malemu za to , że chodzi po świecie to też nie będzie miał później żadnych wyrzutów? Nie będzie widział problemu?:sorry::confused2:

No tak juz jest bo tak tesciowa go nauczyła ze wszystko pod nos trzeba mu postawic to tak jakbym miała 3 dzieci:szok::szok:
O kochana :no: Teściowa teściową ale teraz ty jesteś szczęśliwą właścicielką próżniaka. :baffled::oo2:;-):rofl2: Na ile mu pozwolisz na tyle będziesz do końca życia koło niego dryndała:tak:. Nie mówiąc o zdejmowaniu skarpetek , bo bedzie wielce zmęczony po pracy.:rofl2::laugh2::laugh2::laugh2:

Witam - daję znać że żyję;-) wybaczcie ale mam kłopoty w związku z tamtym:-:)crazy::crazy:.

Matra z tamtym czyli z czym???
:tak::tak::tak: z czym? :confused:

.... ale byle szybko prześle wam kilka fotek z wekendu;-)
super:tak:. A jak się czujesz?

Justa ,to macie dziś fajna imprezkę na miescie ,ale to z tego powodu macie wolne???tzn.szkoła ma???Super tak pobalowac ,popatrzeć ,poogladać:tak::tak:
Szkoła ma wolne, bo całe miasto zawalone końmi, straganami, przyjezdnymi...:tak: Poza tym jak tu uczyć się w szkole jak tutaj taka impreza miastowa.:rofl2: My zawsze na wagary chodziliśmy.:-D

Justa ale fajna imprezka:tak::tak::tak:
fajna , fajna. :tak: A ilu pijanych :szok:. Oczy dookoła głowy trzeba mieć. O mały włos jeden nie wpadł na Amelię. :szok: Jak skurczygnata pchnęłam to poleciał na drugi koniec ulicy.:zawstydzona/y::-p:sorry:

Udało mi się kilka fotek pstryknąć.:-) Niestety do koników nie doszliśmy.:no::-( Za dużo ludzi, straganów. Za duży tłok. Może potem jeszcze raz wyjdziemy, gdy sie przeludni.:tak:

Ostatnia edycja:
cześć laski M w domu i nie mam jak posiedzieć na kompie, ale byle szybko prześle wam kilka fotek z wekendu;-) Przyznano nam rodzinne wiec coś więcej kaski będzie, ale brakuje nam drzewa więc dodatkowe wydadtki...qwa zawsze coś:sorry:
moze coś jeszcze poczytam:rofl2:

Fajne fotki :tak:

U mnie niby słonko a na termometrze -2:sorry:a wczoraj w tvn nadawali poprawę i tak ładni do góry temperatura miała iść:sorry::sorry::sorry:
Dowikluś śliczne te sandałki:tak::tak:a Toni ma rozmiar 22:tak::tak::tak::tak:duże co:-D:-D:-D
Kerna fajne fotki no i super że rodzinnne jest:tak::tak:a moja babcia zawsze mówiła diabeł szyje dziurę na wydatki:eek:coś w tym jest:-D:-D:-D
Anka no i super że pilot naprawiony:tak:ja bez tv bym oszalała co prawda njczęściej gra radio ale dzieciaki bajki wieczorem panoramę muszę obejrzeć:tak::tak::tak:
moje dziecię śpi już godzinkę no rekord:szok::szok::szok:a ja nastawiłam pranie mięsko pokroiłam i w przyprawach dochodzi zaraz po Julinę trzeba się zbierać:eek:a nie chce mi się z domu wychodzić wcale:no:

U mnie tez słonka, a na dworze chłodno :sorry:

Z M ok juz sie na niego nie gniewam chociasz nie przeprosił:wściekła/y:bo powiedział ze nie ma za co:sorry::sorry::sorry::angry::angry:ten typ tak ma ze nie umie przepraszac

śliczne fotki

Góral w końcu :sorry: Znam ten typ :sorry:

...
...:sorry:

Ja nie maiłam okazji używać, ale ponoć skuteczne :tak:

Martynka własnie zrobiła mi kanapke z szynką a co niech sie uczy samodzielnosci nie tak jak ojciec

Pieknie :tak:

A my po spacerku, dziewczyny wcinaja rogalika francuskiego:-), a mama bułeczkę owsianą :sorry:

Kupiłam Helence drewniane obrazkowe domino, ma troszkę zajęcia :tak:

Witam
My już od lekarza wróciliśmy, Maja dostała pozwolenie na przedszkole ale chyba jeszcze jutro przetrzymam ją w domu:tak::tak::tak:
Nie było u nas wody i teraz włączyli i coś mi się popierdzieliło bo cały czas leje mi się woda do kibla, czyżby spłuczka poszła w cholerę :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Anaconda ja się jeszcze z zimową kurtką nie żegnam:no:po pierwsze nie mam wiosennej:-D:-D:-Da po drugie mi jeszcze zimno:tak:

Ja zmieniłam ale też na zimową tylko krótką do połowy tyłka:tak::tak::tak: na wiosenną to bym się nie odważyła i oczywiście kaptur na głowie:tak::tak::tak:

witam :-( zła jestem bo przeniesli przychodnie na drugi koniec miasta ja nie mam leków ("SETALOFT"):wściekła/y: wściekła jestem bo czuje sie jakbym była na "głodzie" no ibardzo kiepsko sie czuje bo przeciez nie odstaiw sie od razu :no:

No to faktycznie kiepsko teraz masz z tą przychodnią, a u ciebie w aptece nie dali by ci tych leków bez recepty a potem byś recepty doniosła :sorry::sorry:

witam sie z wami
nadrobilam wiec z czystym sumieniem moze cos napisac
Wczoraj moj walczyl z pilotem no i sie udalo, naprawil!
Tak wiec dzis mam normalna tv:-D

No to super że już tv normalnie działa :tak::tak::tak:

No to teraz sie witam
Mlodzi mi szaleja ja cholerka:-)Dominik zostal w domu bo jak sie obudzil to mial stan podgoraczkowy a pozniej od razu Jemu przeszlo i teraz szaleje jak dziki dzik a dziewczynki z Nim:no:Wlasnie Klaudia zaliczyla zderzenie czolowe z Dominika drzwiami,myslalam ze bedzie mega ryk a ta klotka sie smieje jak szalona:szok::szok::szok::szok:i biega dalej:szok::-D:-D:-D:-D
Slonce u mnie swiece ale znowu wieje:no::no::no:
To ja sie tez pochwale sandalkami ktore wtedy na zakupach kupilam dla Wiktorii:tak::tak::tak:To jest rozmiar 19,5 ale mam nadzieje ze do lata beda dobre

Buciki super i wydają się bardzo wygodne :tak::tak:
Dobrze że Klaudia nie płakała :tak::tak:

cześć laski M w domu i nie mam jak posiedzieć na kompie, ale byle szybko prześle wam kilka fotek z wekendu;-) Przyznano nam rodzinne wiec coś więcej kaski będzie, ale brakuje nam drzewa więc dodatkowe wydadtki...qwa zawsze coś:sorry:

Super że rodzinne przyznali a foteczki urocze :tak::tak::tak:

U mnie niby słonko a na termometrze -2:sorry:a wczoraj w tvn nadawali poprawę i tak ładni do góry temperatura miała iść:sorry::sorry::sorry:
wychodzić wcale:no:[/B]

A u nas prawie 10st.C w słoneczku :tak::tak::tak:

No tak juz jest bo tak tesciowa go nauczyła ze wszystko pod nos trzeba mu postawic to tak jakbym miała 3 dzieci:szok::szok::szok: a on nie powiem bo czasem zabawi ale nigdy np. dzieci nie kompał:crazy::crazy::crazy:nie karmił wszystko tylko ciągle ja no bo on cos ma do roboty i nigdy czasu nie mial ale zauwazyłam ze jemu dzieci czasem przeszkadzają kocha ich ale ja wiem ze tak jest i ja mu to wiele razy mówiłam a co do tej ostatniej kłutni to tez mumówiłam ze zle mi z tym ze mi to lezy na sercu a no mi powiedział zeby nie wymyslac i ja mi nie pasuje to moge isc:wściekła/y::-:)-(ale dzieci zostają z nim:szok:on był całkiem inny jak nie bylismy po ślubie teraz strasznie sie zmienił i czasem sobie mysle ze jak tak dalej bedzie to wygasnie to moje uczucie do niego bo płomyk z mojej strony jest coraz mniejszy:-:)-(
Ale powiem wam ze tesciowa z tesciem ma tak samo i ja mojemu mąwie ze to sie musi zmienic ale on uważa ze sie nie zmieni i dalej bedzie tak samo bo wszystko trzeba naszykowac jedzenie ubranie :eek::wściekła/y:mam czasem dosc

Oj to szkoda że od początku nie wyznaczyłaś mu jakiś granic :-:)-(

Witam! Ja dzisiaj od 6.30 na nogach bo pielegniarka do teściowej przyszła. A po 7 ktoś puka do drzwi i ładuje mi sie do kuchni. Pytam "a pani to kto i do kogo". Okazało sie że to bratowa teściowej. Świrnięta baba. Dopiero co odeszła:wściekła/y:

No to niezłego gościa z rana mieliście :szok::szok::szok:

witam

My to miałyśmy, ja palcem smarowałam Mai całą buzię i dosć szybko zeszło :tak::tak::tak:

Udało mi się kilka fotek pstryknąć.:-) Niestety do koników nie doszliśmy.:no::-( Za dużo ludzi, straganów. Za duży tłok. Może potem jeszcze raz wyjdziemy, gdy sie przeludni.:tak:

Oj to szkoda że w tym tygodniu do Radomia nie jadę bym miała dodatkowe atrakcje :tak::tak::tak:

witam
Ja uzywalam i szybko Emily pomoglo :tak::tak::tak:
Ja dawalam Emily na smoczek ale jak Twoja mala smoczka nie ciagnie to palcem w buzi jej wysmaruj:tak::tak:
no i czekamy na fotki:tak::tak:

No tak juz jest bo tak tesciowa go nauczyła ze wszystko pod nos trzeba mu postawic to tak jakbym miała 3 dzieci:szok::szok::szok: a on nie powiem bo czasem zabawi ale nigdy np. dzieci nie kompał:crazy::crazy::crazy:nie karmił wszystko tylko ciągle ja no bo on cos ma do roboty i nigdy czasu nie mial ale zauwazyłam ze jemu dzieci czasem przeszkadzają kocha ich ale ja wiem ze tak jest i ja mu to wiele razy mówiłam a co do tej ostatniej kłutni to tez mumówiłam ze zle mi z tym ze mi to lezy na sercu a no mi powiedział zeby nie wymyslac i ja mi nie pasuje to moge isc:wściekła/y::-:)-(ale dzieci zostają z nim:szok:on był całkiem inny jak nie bylismy po ślubie teraz strasznie sie zmienił i czasem sobie mysle ze jak tak dalej bedzie to wygasnie to moje uczucie do niego bo płomyk z mojej strony jest coraz mniejszy:-:)-(
Ale powiem wam ze tesciowa z tesciem ma tak samo i ja mojemu mąwie ze to sie musi zmienic ale on uważa ze sie nie zmieni i dalej bedzie tak samo bo wszystko trzeba naszykowac jedzenie ubranie :eek::wściekła/y:mam czasem dosc
oj kochana musisz byc bardziej konsekwetna i stanowcza:tak::tak:
u mnie by taki numer nie przeszedl ja bym sie tak dlugo nie odzywa nie gotowala nie prala az by przeprosil zawsze tak robie jak sie dosc ostro poklucimy i m wie ze ze mna nie ma zartow:-D:-D:-D:-D:-D
jesli tym razem mu popuscilas bez przeprosin to bedzie dalej robil co chcial bo dobrze wie ze ty popuscisz:tak::tak::tak:

:tak::tak: a ja slyszałam jeszcze nasączonej moczem dziecka pieluszce tetrowej i tym posmarowaniu języczka. :sorry:
tez slyszalam o tym moczu ale nie probowalam:no::no::no:

super fotki:tak::tak:

super fotki:tak::tak:

Medeuska Dowikla Anabuba fajne buciki:tak::tak::tak:

No to nadrobilam po lebkach;-);-)
Jakos czasu dzis brak ciagle cos robie a konca nie widac:no::no:
zupka juz ugotowana dzis szczawiowa z jajeczkiem:tak::tak: dosc dlugo za mna chodzila wiec dzis zrobilam:tak::tak:
Emily spi m jeszcze w pracy zas nadgodziny:wściekła/y::wściekła/y:
Potem jedziemy z Ania do kumpeli na kawke wreszcie sobie troche odpoczne bo m zaproponowal ze sam pojedzie z Emily do pediatry bo znow ja kaszel meczy a potem na zakupy wiec ja bede mogla sobie w spokoju kawe wypic:tak::tak::tak::tak:

reklama
Czego nei ma na nich???:-D:-D:-D:-Dbo sie chyba pogubilam:szok::-D:-D:-D
heheh guzika A
nie wiem co sie talo ze nie dokonczylam:-D:-DMoze Lali mnie wolala i zgubilam watek:-D:-D
ale oczuchna wielgasne, extra!
rodzinne jest bedzie co wydawac:-)

Anka no i super że pilot naprawiony:tak:ja bez tv bym oszalała co prawda njczęściej gra radio ale dzieciaki bajki wieczorem panoramę muszę obejrzeć:tak::tak::tak:
moje dziecię śpi już godzinkę no rekord:szok::szok::szok:a ja nastawiłam pranie mięsko pokroiłam i w przyprawach dochodzi zaraz po Julinę trzeba się zbierać:eek:a nie chce mi się z domu wychodzić wcale:no:

kochana ja nie musze ogladac ale slyszec musze:-D:-Dnie lubie ciszy w domku:cool:
Szkoda Wiki ,ze zmiekłas ,ale bądz pewna ,ze następnym razem zachowa sie tak samo,bo skoro sie nie gniewasz i dałaś sobie wytłumaczyć ,ze on nie ma za co przepraszać ,to dalej tak bedzie:tak::eek:on będzie leżał,a ty będziesz latała od jednego do drugiego,:tak:
zgadzam sie!
widze ze Twoje slowa jednym uchem mu wchodza a drugim wychodza.Wcale nie slucha jakie sa Twoje potrzeby, oczekiwania a to nie fer bo Ty latasz kolo niego jak sluzaca.Mysle ze jakbys tak zabrala dzieci i sie zgubila na 2 dni to wtedy by wiedzial co traci.Glupie gadanie ze jak ci sie nie podoba to mozesz isc:crazy:Szkoda ze na poczatku sobie na to wszystko pozwolilas:eek:
Ale wiecie dziewczyny mnie to tam wisi ze ja sie wkuzyłam ale mówie mu ze przestraszył niewinne dziecko i to jego powinien pierwsze przeprosic bo bidulek w nocy sie budził i płakał i mówił tata
dzieci tez maja uczucia.Wszystko wyczuja nawet spiecia rodzicow
Pamietam jak lali byla moze rocznym dzieciatkiem a moj mnie wkurzyl.Ona taka mala a pchala nas do siebie i kazala nam sie calowac:tak:
witam
nie polece nic na plesniawki bo Lali nie miala ale wiem ze gencjana czyli fiolet pomaga na wacik i wycierac w buzce:tak:
Ciekaw jetsem tej fotki
Martynka własnie zrobiła mi kanapke z szynką a co niech sie uczy samodzielnosci nie tak jak ojciec
to sie chwali:tak:
fajna , fajna. :tak: A ilu pijanych :szok:. Oczy dookoła głowy trzeba mieć. O mały włos jeden nie wpadł na Amelię. :szok: Jak skurczygnata pchnęłam to poleciał na drugi koniec ulicy.:zawstydzona/y::-p:sorry:

ja tez nie lubie tloku moze faktycznie pozniej bedzie luzniej i wiecej bedzie mozna zobaczyc:tak:

Do góry