reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

Jola24 moja artystka to nie tylko glowe przekreca ale i się przekreca z boku na plecy i na drugi bok;-) tylko cholerka jeszcze sie nie uśmiecha:-( wasze szkrabki już się usmiechają?
()
mój też się świadomie nie uśmiecha, ale się nie martwię, przyjdzie pora i na niego ;-)Śmieje sie tylko jak cycyusia widzi:-)

reklama
A słyszałyście,że w niektórych rejonach Polski za chrzest płaci chrzest :sorry:

U Nas taka jest tradycja chrzestny płaci za chrzest zapewnia transport dla dziecka do Kościoła kupuje złoty medalik i pamiątkę chrztu a chrzestna świecę i ubranko do chrztu :-) więc my się tylko martwimy imprezą :tak: A co do opłat to u Nas co łaska ale oczywiście nie mniej niż 50 :-D ale to i tak taniocha w porównaniu z tym co piszecie.

Jola moja to sie kielczy że hej ale to od jakiegoś tygodnia. nie przejmuj się na kazdego przyjdzie czas- ja dużo do niej gadała i sie śmiałam to może podłapała ;) a co do główki to moja za to prawą strone sobie upatrzyła
a jak ją położe na brzuszku to juz się borsuk mały przekręca na plecki hihihi tzn najpierw na bok a potem spada na plecki :-D oooj trzeba coraz bardziej uważać na te małe szkrabiki

Amela już tak się nogami odpycha że strach ją kłąść na kolana bo mi spadnie i nieszczęście gotowe:zawstydzona/y:

Asiowo ja tez szukam ubranek dla Amelci bo same śpiochy ma domowe a jak gdzies chce iść do ludzi to nie ma żadnego wyjściowego stroju - wczoraj byłam na zakupach ale nic mi się w oko nie rzuciło ! noooo oprócz malusich rajstopków hihi sukienke mam w domku więc już mam ładny strój na niedziele do teściów :)

kurczaki moja Żaba śpi już 3 godziny - toz to niesamowite !!!

u nas tez co łaska jeśli chodzi o chcrzest więc my planujemy tak z 200 zł dac i myslę że będzie gitarka :)

kaama to współczuje temu kto jest chrzestnym u Was ihihi niezłe wydatki go czekają ;)

Kaja, fiu,fiu, Tymek będzie miał jak w bajce te chrzciny. Trzymam kciuki. Mam nadzieję, ze miejsce będzie. My chrzciny małego robiliśmy w wielkanocny poniedziałek -cztery lata temu. I tacy byliśmy zakręceni, że nawet nikt aparatu nie zabrał. :confused2:Teraz chcę, żeby wszystko było jak należy. Do księdza moja mama uderza w przyszłym tygodniu, a chrzciny planujemy na lipiec. Jedzonko w restauracji a ciasto po spacerze nad morzem u mojej mamy. I teraz aparatu nie zapomnę.
Jola24 moja artystka to nie tylko glowe przekreca ale i się przekreca z boku na plecy i na drugi bok;-) tylko cholerka jeszcze sie nie uśmiecha:-( wasze szkrabki już się usmiechają?
Moja się za to jeszcze nie przeręca, chociaż próbuje, ale uśmiecha się od ucha do ucha i grucha jak gołąb.:-D

Yol_a, Twój synek ma zdrowe reakcje. Śmieje się na to, co dobre.:laugh2:

Asiowo, gdyby tylko Paulinka była chłopcem... Mam całe worki ubrań po synku u teściów. Jak przyjadę w czerwcu, muszę z tym zrobić porządek i posprzedawać na allegro. Może któraś z Was byłaby chętna. Ubranka są w dobrym stanie, ale dziewczynki w to nie włożę. Agatka będzie zasuwać w falbankach i basta. :-) Swoją drogą, tu też nakupowałam cudeniek na ebayu za grosze. Niektóre używane, a niektóre nowe. A ceny aż śmieszne.

Kaamaa, ale zwyczaje! Tylko współczuć chrzestnemu. Ja jestem szczęśliwa, że mąż kuzynki się zgodził zostać ojcem chrzestnym i nie mam zamiaru go obarczać jakimiś dodatkowymi wydatkami. Powiedziałam, że sama wszystkie świece i chustki załatwię, a on ma dojechać (dodam, że z Norwegii...). A z tą chustką czy szatką i tak śmieszna sprawa, bo później tylko leży i się kurzy.

Tysiolek, ja też nakupowałam ubranek ostatnio dla Agatki wyjściowych. Już mam kilka sukienek na lato! Niektóre kiecki takie fajne, że sama bym ubrała! :-D

Ostatnia edycja:
Ja po spacerku i znow sie obkupila tym razem koszulki na lato .
Co do chrztu to ja nie rozumiem jak ksiadz moze odmowic, u nas tez nie ma slubu koscielnego i nawet jak bysmy chcieli brac to tylko ze wzgledu na mnie bo m nie jest chrzczony ani bierzmowany .
Tu naszczescie nie robia problemow ani z chrztem , ani ze slubem.

My juz po spacerku, wlasciwie tobylismy na ogrodzie ale to zawsze swieze powietrze:-D Maly nadal spi a tu juz pora karmienia, no ale coz lece na rozmowy w toku:-)

Witam poniedzialkowo:-)

U mnie dzis ponuro za oknem i humor tez ponury. Moja mamusia dzis wyjechala:-( Tak szybko minely te trzy tygodnie. Strasznie ten czas leci.
No nic, nie znosze tych pozegnan. Uwielbiam za to, gdy sie witamy.
A moj maz przed chwila podjal decyzje, ze bedzie uczyl sie polskiego, codziennie przez 15 min. Heh, rychlo w czas. No nic moze cos przyswoi do kwietnia, kiedy przyleci moj ojciec;-) Oczywiscie, nie omieszkalam zyczyc mu powodzenia w nauce, heh, tylko, ze on oczekuje, ze ja bede razem z nim sie uczyla:-D:-D
Zasiadl wlasnie przy mnie i zaczal przegladac madrasci zawarte w ksiazce, a ja ide przewijac malego:rofl2:

Wpadłam tylko na chwilke, bo dzis daja mi w dupe moje dziewczynki:zawstydzona/y:
Wykonczona juz jestem, a gdzie tam wieczór:-(

Ja buszuje po allegro i szukam ubranek na wiosne dla Pauliny, bo z wszystkiego wyrasta...:zawstydzona/y: Becikowe pojdzie na Pauline, a nie Agatke:-Dszukam jakis zestawów ubran, bo Paulina w zasadzie nie ma nic:zawstydzona/y:Jakby któras chciała cos sprzedac po starszej córce to jestem chetna:-D

Musze leciec, bo Agata juz sie drze...:eek:

A jaki rozmiar ma Twoja córa?

niektóre są świetne, ale duża część jest tak przesłodzona że się robi niedobrze;-)

To prawda - róż różem pogania - czasami jest za dużo wszystkich pierdół ale niektóre pomysły są fajne

Lecem bo moje się obudziło

Asiowo, gdyby tylko Paulinka była chłopcem... Mam całe worki ubrań po synku u teściów. Jak przyjadę w czerwcu, muszę z tym zrobić porządek i posprzedawać na allegro. Może któraś z Was byłaby chętna. Ubranka są w dobrym stanie, ale dziewczynki w to nie włożę. Agatka będzie zasuwać w falbankach i basta. :-) Swoją drogą, tu też nakupowałam cudeniek na ebayu za grosze. Niektóre używane, a niektóre nowe. A ceny aż śmieszne.

zazdroszcze, bo ja nic taniego sensownego znalezc nie mogę...
i dobrze, ze mam córe a nie syna:-D:-p

A jaki rozmiar ma Twoja córa?

Szukam ubranek na 2-3 latka... tj. 92-98:tak:sukieneczki, spodniczki, spodnie jeansowe i nie tylko, tuniczki, bluzeczki z długim i krotkim rekawem... :tak:

reklama
czesc baby :-p
ja tez tylko na chwile, bo mi dziecko zyc nie daje. mala chyba postanowila w ogole nie spac w dzien, a gdzie cos w domu zrobic, czy chocby obiad... i tak od kilku godzin przymierzam sie do zrobienia obiadu, ale na razie bez skutku. w dodatku odkryla, ze cycusiem mozna sie bawic :eek:

Do góry