reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

zazdroszcze, bo ja nic taniego sensownego znalezc nie mogę...
i dobrze, ze mam córe a nie syna:-D:-p

Szukam ubranek na 2-3 latka... tj. 92-98:tak:sukieneczki, spodniczki, spodnie jeansowe i nie tylko, tuniczki, bluzeczki z długim i krotkim rekawem... :tak:

Poszukam i dam ci znać - moja ma 110 więc mniejsze rzeczy wylądowały już w garażu - postaram się jutro albo pojutrze tam zajrzeć.

czesc baby :-p
ja tez tylko na chwile, bo mi dziecko zyc nie daje. mala chyba postanowila w ogole nie spac w dzien, a gdzie cos w domu zrobic, czy chocby obiad... i tak od kilku godzin przymierzam sie do zrobienia obiadu, ale na razie bez skutku. w dodatku odkryla, ze cycusiem mozna sie bawic :eek:

A leżaczek albo huśtawka albo chusta nie pomaga?

Nie pozwól się bawić ja pozwoliłam starszej i mi z niego "strzelała" - odchylała głowę do tyłu trzymając mocno brodawkę go granic moich możliwości i puszczała - mało przyjemne

reklama
A leżaczek albo huśtawka albo chusta nie pomaga?

Nie pozwól się bawić ja pozwoliłam starszej i mi z niego "strzelała" - odchylała głowę do tyłu trzymając mocno brodawkę go granic moich możliwości i puszczała - mało przyjemne

chustę muszę sobie kupić, myślałam, że na samym początku sie obejdę, ale jednak nie... mam nadzieję, że pomoże. A póki co trzymajcie kciuki - od 10 minut wydaje się, że ssak śpi :-D

Temat cyca wrzuciłam na karmienie, żeby nie zaśmiecać :-)

---------
no to pospałyśmy, całe 12 minut... fuck!

:-DI ja się witam poniedziałkowo:-)
Dzis u nas była taka piękna pogoda całe trzy godzinki spacerowałam po parku! alejki juz są bez śniegu oj cudownie wiosna idzie:-D:-D
A wiecie mój synek terroryzuje tatusia:-DWczoraj nie chciał spac tylko czekał i popłakiwał aż go tatuś weźmie na ręce i będzie bujał i chodził z nim po mieszkaniu!(co mi się zbytnio nie podobało:angry: żeby cały dzień na łapkach był)
Dzis tatuś w pracy a nasz Nikoś śpi już od 15:-) wie mała gangrena że mamę tak nie przekręci i nie będzie nosiła go po łapkach:-)

życzę miłego wieczorku i przespanych nocek;-)

Hej Kobietki ;-)
U nas na szczęście też problemów ze chrztem nie robią, tzn. polski ksiądz robi, ale jak się na chrzest zdecydujemy to pójdziemy do księdza irlandzkiego z tutejszej parafii, który jest facet do rany przyłóż :-)
Oliś śpi, Młoda w leżaczku konspiruje, a ja się nudzę :-p

My tez na szczescie mamy tu bezproblemowego ksiedza...o dziwo Polaka,ale juz ponad 20 lat w Niemczech i moze dlatego mu nie wali na dekiel...Bez problemu udzielil nam slúbu koscielnego na szybko,bez przygotowan,bez Bartka bierzmowania,bez kasy-bo nie moze wziac.A potrzebowalismy na szybko bo w Polsce ksiadz n ie wyrazil zgody na to bym byla matka chrzestna...Dla niego slub cywilny to tak jakbym byla panienka i zyla w grzechu....no normalnie klekajcie narody....Zreszta o ksiezach i ich pomyslach to by mozna paro tomowa ksiege wydac....

Pozdrawiam cieplusio:-)

Poddałam się i dałam butlę 90ml :-( odkąd mała się obudziła nie umiałam jej uspokoić, wrzask i ryk, cyc co godzinę, przy zmianie cyca ryk, później też ryk, kąpiel wrzask i ryk, po kąpieli też, w końcu dałam butelkę i dziecko mi w połowie butelki odpłynęło :-(
Tak mi zależało na karmieniu wyłącznie piersią i wychodzi na to, że choćbym nie wiem co robiła, nie wystarcza mi mleka na jej potrzeby :-( ale z drugiej strony dzisiaj zjadłam rano 1,5 bułki, a po spacerze suchego rogala, bo nawet nie miałam dzisiaj kiedy zrobić sobie jeść, to skąd mam mieć to mleko. I koło się zamyka... :-(

Asiowo ja też troszkę ciuszków mam po córce:tak:
i nawet maluśkie będę wystawiać tylko czasu brak przy dwójce dzieci :sorry::zawstydzona/y:

Ja niedawno wróciłam od dentysty kolejne 2 zęby do zrobienia :baffled: jeden już dziś zrobiony jutro kolejny ten gorszy :zawstydzona/y:

i potem wyrywamy "mądrości" ale się waham przy karmieniu :cool:

Pasibrzuszku też przez to przechodziłam... Adaś jednego cycka pogryzł mi okropnie, więc nie karmiłam go nim jakiś czas. Ściągałam pokarm, ale nie było go tyle ile trzeba :-( W końcu zaczęłam podawać butlę, ale staram sie jak najmniej! :tak:
Nie martw się o to, że Emi je z butli. Ważne, żeby do tej butli dostawała też Twój pokarm. Pani doktor powiedziała nam, że dokarmiać można, to nic złego :tak:

Właśnie mama mi marudzi na temat chrzcin! :confused2:
Po kolędzie był u nas ksiądz idota, który twierdzi, że proboszcz nie wyrazi zgody na chrzest, bo nie mamy ślubu... Weszliśmy w dyskusję z ksiedzem, bo wkurzył nas... Powiedzieliśmy, że jak nie dadzą nam tu chrztu, to pójdziemy gdzie indziej, a ksiądz na to, że proboszcz musi wyrazić zgodę... Kuźwa! Ja nie chcę papierka, chcę ochrzcić dziecko! W przyszłym tygodniu będziemy szli do księdza... Coś czuję,że będzie gorąco ;-):-D

Gosia ja mam 3 zęby do zrobienia, a w grudniu miałam 2:eek:
Jutro mam wizytę u dentysty o 10, ale nie pójdę, bo z takim katarem, to nic mi nie zrobi...

Miałam iść dziś do laryngologa, a ten ma urlop :confused2: Dopiero w czwartek będzie ... Czekam więc do czwartku. Póki co biorę sinupred i trochę pomaga :tak:

A jutro jedziemy do Niemiec po Sab simplex, bo nam się kończy, a wole mieć w domku. Bardzo nie lubie jak Adaś steka i się męczy... A gdyby przy tym płakał, to już w ogole bym zbzikowała...

Idę kąpiel szykować Adasiowi i spać idziemy!!
Wiecie, że ja od wczoraj rana spałam 1,5 godziny?! :szok: i jeszcze stoje na nogach!! :szok::-D:-D:-D

reklama
Witam wieczornie u mnie dzieciaczki juz spia , wiec i ja pomalu ukadam sie do snu.Powiedzie mi kiedy w yzaczelyscie serduszkowaac bo ja jeszcze troche krwawie i nie wiem czy to nie zawczesnie a ochota jest.

Do góry