reklama
aga12/1979
Zaangażowana w BB
znalazlam fajny kalkulator, jest tam obecny wiek dziecka i ten ktorym ogolnie bedziemy sie poslugiwac
Termin porodu - Wiek dziecka - Ciąża - Dziecko
Termin porodu - Wiek dziecka - Ciąża - Dziecko
Witam październikowe mamy :-)
Dzisiaj już 100% potwierdziłam istnienie małej istotki, więc postanowiłam się przyłączyć do was :-) Jestem w 5tyg ciąży i termin mam na 13 października. Cieszę się tak bardzo że jeszcze nie mogę w to uwierzyć :-)
A tak w skrócie o sobie to mam na imię Aśka, mam 24 lata (już niedługo) od 2 lat jestem mężatką i mam już małego słodziaka Marcela który dzisiaj kończy 10 miesięcy :-) Jestem na V roku geologii, także już niedługo będę mogła zająć się już tylko moimi mężczyznami i ciążą
Dzisiaj już 100% potwierdziłam istnienie małej istotki, więc postanowiłam się przyłączyć do was :-) Jestem w 5tyg ciąży i termin mam na 13 października. Cieszę się tak bardzo że jeszcze nie mogę w to uwierzyć :-)
A tak w skrócie o sobie to mam na imię Aśka, mam 24 lata (już niedługo) od 2 lat jestem mężatką i mam już małego słodziaka Marcela który dzisiaj kończy 10 miesięcy :-) Jestem na V roku geologii, także już niedługo będę mogła zająć się już tylko moimi mężczyznami i ciążą

iwcia1234
Natalka jest juz z nami:*
KASIS kochanie ja tez ostatnia @ mialam 19 stycznia:-):-):-) wiec powinnysmy miec podobne terminy.mi wychodzily(niby) dni plodne 2lutego ale nie wiem kiedy byly bo ja tyle co odstawilam leki antykon. wiec owulka sie mogla przesunac.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziewczyny wszystko jest ok!!!
Piątkowa beta to nie 75,18 a 7518 babka się pomyliła w rejestracji podając przez telefon... a dzisiejsza to 15306! Więc rośnie! Na usg widać już pęchęrzyk żółtkowy i ogólnie już 14mm jest w piątek idę na kolejne usg sprawdzić czy zarodek będzie ale już mam nadzieje, że to tylko kontrolna wizyta by potwierdzić, że wszystko jest dobrze. Oprócz tego dr powiedział, że jest dosyć duże jajo i sporo beta przybrała i może się podzielić a ja jestem narażona na bliźniaki wiec byłoby podwójne szczęście ... nawet nie wiecie jaka jestem szczęśliwa!!
Piątkowa beta to nie 75,18 a 7518 babka się pomyliła w rejestracji podając przez telefon... a dzisiejsza to 15306! Więc rośnie! Na usg widać już pęchęrzyk żółtkowy i ogólnie już 14mm jest w piątek idę na kolejne usg sprawdzić czy zarodek będzie ale już mam nadzieje, że to tylko kontrolna wizyta by potwierdzić, że wszystko jest dobrze. Oprócz tego dr powiedział, że jest dosyć duże jajo i sporo beta przybrała i może się podzielić a ja jestem narażona na bliźniaki wiec byłoby podwójne szczęście ... nawet nie wiecie jaka jestem szczęśliwa!!
iwcia1234
Natalka jest juz z nami:*
:-):-):-):-):-)Dziewczyny wszystko jest ok!!!

daaa
Fanka BB :)
Ulisia Ty cały czas coś robisz - jak tak dalej pójdzie, to Twoja fasola będzie pracusiem ;-);-) W krew jej wejdzie ;-);-)
ewelina09065,asiekZ witajcie :-):-):-)
fasolkaania, dawidowe tez mi się włączył pociąg do owoców.... szczególnie cytrusów ;-);-)
noviteca niezłą masz porę na pobudkę

;-);-);-)
mlodam ja wstaję do kibelka 3 razy w ciągu nocy

tylko z własnej winy 

bo dużo piję przed snem 

smoniq, aga12/1979 ja obliczyłam termin wg suwaczka babyboom... mój lekarz dzięki swojemu magicznemu wykresikowi oblicza tak samo jak bb.... wiec chyba bb to wiarygodne źródło

emiliab gratuluje znalezienia odpowiedniej lekarki :-):-) dobry gin, to podstawa

kasis ja miałam ostatnią @ 18 stycznia i termin mam na 25

JuliaK gratuluję betki :-):-):-):-) Super, że wszystko w porządku :-):-):-)
Wszystkie niewymienione dziewczynki pozdrawiam :-):-):-)
ewelina09065,asiekZ witajcie :-):-):-)
fasolkaania, dawidowe tez mi się włączył pociąg do owoców.... szczególnie cytrusów ;-);-)
noviteca niezłą masz porę na pobudkę

mlodam ja wstaję do kibelka 3 razy w ciągu nocy

smoniq, aga12/1979 ja obliczyłam termin wg suwaczka babyboom... mój lekarz dzięki swojemu magicznemu wykresikowi oblicza tak samo jak bb.... wiec chyba bb to wiarygodne źródło

emiliab gratuluje znalezienia odpowiedniej lekarki :-):-) dobry gin, to podstawa

kasis ja miałam ostatnią @ 18 stycznia i termin mam na 25

JuliaK gratuluję betki :-):-):-):-) Super, że wszystko w porządku :-):-):-)
Wszystkie niewymienione dziewczynki pozdrawiam :-):-):-)
No to mamy podobne upodobania :d a tego z kiwi nei probowalamRen ja tez kocham kubusie i pysie i tez tylko ze co sa z bananem ostano dobry porobowałam to z zielonego bana i kiwi pycha
dziekuje i milo ze czekalyscieCzekałyśmy na Ciebie :-) :-)
A z spraw istotnych to poruszałyśmy kwestie l4 ale Ty dziewczyna pracująca więc nie wiem czy zainteresowana. Aaa i zmienili przepis o wizycie przed 10 t.c. w odniesieniu do becikowego
Co sądzicie dziewczyny o pomyśle? Czy któraś ma jeszcze jakąś propozycję wątku zamkniętego? Proszę zgłaszać sugestie!
no ja na zwolnienei jesli nie bedzie nic zlego sie dzialo to poszlabym miesiac przed porodem
moze lepiej jednka miec objawyWitam, wróciłam po weekendzie spędzonym na kursie w Bydgoszczy. Jeszcze nie zdążyłam wszystkiego przeczytać, zaraz będę nadrabiać.
No i tak się dobrze tam czułam - zero objawów - że aż się przestraszyłam że może coś nie tak? Ale ledwo wsiadłam w pociąg i wróciłam do domu zaczęło się na nowo. Nie wiem, czy się cieszyć czy płakać...
to wcinaj wcinaj owocki bo zdrowe, mnei ciagnie do grejfrutowJa dzisiaj nawet miałam dobry dzieńZjadłam śniadanko grzecznie, a potem znowu to odbijanie:-(
Jutro znowu do pracy trzeba będzie wstawać, masakra, ale co zrobić.
Zauważyłam, że teraz do owoców dużo mnie ciągnie, ale soczków kubusiowo-pysiowych to za żadne skarby bym nie wypiła, chyba wtedy to na 100% bym kibelek przytulała. Chociaż wczoraj byłam w markecie i wszystko było okej póki koło mięsa nie przeszłam i ciastek, placków jak poczułam ten zapach to mi cały żołądek podjechał![]()
ja bylam u gin ale cos mnie zmartwila tylko bo kazala jutro na usg przyjsc i cos mowila o zwolnieniu ale powiedziala ze jutro wyjasni zeby nei zamartwiac :/
reklama
Witam :-)
AsiekZ witaj wśród nas :-)
JuliaK gratuluję i cieszę się ze wszystko ok ;-)
Ja też po wizycie z dobrymi wieściami
Dzidziuś ma 3 mm i bijące serduszko :-) Ginka jednak mnie przestrzegła żeby nie bagatelizować bóli brzucha bo niby są fizjologią ale.. mam wspomagać się nospą i dostałam duphaston - ze względu na problemy w pierwszej ciąży .
Aaa i już zdążyłam się zestresować
bo pamiętałam ze na moim suwaczku widnieje że dziecko ma długość 7-8 mm (na usg wyszło 3 mm), ale już się uspokoiłam bo na babyboomowych jest 4 mm :-)
AsiekZ witaj wśród nas :-)
JuliaK gratuluję i cieszę się ze wszystko ok ;-)
Ja też po wizycie z dobrymi wieściami

Aaa i już zdążyłam się zestresować