reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

Powodzenia Paula! Oby Ksiądz miły był!! ;-):-)

Dormark my po 4 tygodniach, ale ja po cesarce, to inaczej... A próby, nieudane były wcześniej :tak::zawstydzona/y::-D
Teraz biorę tabletki już i od kiedy biorę (tydzień dziś) nie było nic :eek: Musze to zmienić!:tak::-D

Witajcie!!
Dziś mój Skarbuś kończy 7 tydzien! Wchodzimy w 8!
Rany jak ten czas leci!
Noc była wspaniała!!
Jak zjadł o 12, to obudził się po... 7!!:tak::-D:-D:-D
Tak więc gdyby nie moje smaranie i kaszel, to bym się wyspała! Chociaż nie jest źle! :tak:
Adaś w bujaczku siedzi ogląda sobie obrazki na ścianie,a ja biorę się za prasowanie...
Jak Slawek z pracy wróci, to jadę na uniwersytet złożyć podanie o przedłużenie terminu oddania pracy inżynierskiej i do promotora drugiego po wpis z seminarium :tak:
Wszystko pozaliczałam dawno dawno, a indeksy dalej w domu :sorry:
A ciekawe co powie promotor drugi jak pójdę po podpis na przedłużeniu, bo jak ostatnio widział moją pracę w grudniu tak dalej stoi w miejscu...:zawstydzona/y: Boję się trochu... :-(
Trzymajcie kciuki!

Mam pytanie do Dziewczyn, które używają SAB SIMLEX. Macie niemieckie czy czeskie kropelki?
My mieliśmy niemieckie.
Kupił je Dziadek Adasiowi i placił 8 euro za buteleczke,a w internecie znalazłam czeske po 25 zł... I tak się zastanawiam czy to to samo czy nie...
Jeśli, któraś z Wam ma czeskie, to proszę napisać mi jak one działają...
Wtedy bym kupiła te czeskie i do Niemców jechac bym nie musiała, bo babka z Zielonej Góry ma na sprzedaż...

Idę na Majkę i prasować!!
Miłego dnia Kochane :*

reklama
Hej kobiety my zaraz jedziemy do Łodzi z Olinkiem na kontrol po operacji,trzymajcie za niego kciuki ,aby wszystko było dobrze:tak:

A ja jestem na siebie wściekła:wściekła/y: Gdzieś przewiało mojego robaczka i biedny kataru się nabawił. Ciągle charczy noskiem. Wkraplam mu wodę morską i wyciągam giluski gruszką ale wtedy tak płacze, że sama na siebie jestem zła:-( Co mogę jeszcze zrobić?? Położna mówiła, że maść majerankowa w tym wieku nic nie daje:nerd: No i powoli przechodzimy całkowicie na butelkę... Tym bardziej przy katarze nie chce mu się ciągnąć cyca. Ale póki co ściągam mleczko, i będę ściągać dopóki będzie lecieć. Co do chrzcin, my planujemy je na lato... żadnych rewelacji. Na podwórku, przy grillu, w gronie najbliższych. Żadnych wystawnych obiadów a zamiast tego karkówa, szaszłyki i kaszana:eek::cool::-D

A ja jestem na siebie wściekła:wściekła/y: Gdzieś przewiało mojego robaczka i biedny kataru się nabawił. Ciągle charczy noskiem. Wkraplam mu wodę morską i wyciągam giluski gruszką ale wtedy tak płacze, że sama na siebie jestem zła:-( Co mogę jeszcze zrobić?? Położna mówiła, że maść majerankowa w tym wieku nic nie daje:nerd: No i powoli przechodzimy całkowicie na butelkę... Tym bardziej przy katarze nie chce mu się ciągnąć cyca. Ale póki co ściągam mleczko, i będę ściągać dopóki będzie lecieć. Co do chrzcin, my planujemy je na lato... żadnych rewelacji. Na podwórku, przy grillu, w gronie najbliższych. Żadnych wystawnych obiadów a zamiast tego karkówa, szaszłyki i kaszana:eek::cool::-D

Gosiek ja na katarek dawalam Euphorbium(lek homeopatyczny)-zadzialalo.
co do chrzcin to my tez planujemy przy grilu, w czerwcu i tez w gronie najblizszych tyle ze tych najblizszych bedzie ok. 25 osob:tak:

u mnie juz tez butla dominuje,mleko mi zanika, nakarmilam małą o 1.30 i do tej pory prawie nic nie leci;-( ale po butli przynajmniej dzieciaczek najedzony i szczesliwy:tak:

dziewczynki Wiolcia wczoraj nie zrobila kupki i dzis tez jeszcze nie:-( prutki ida a kupki nie widac, prezy sie bidna i dalej nic:-:)wściekła/y: jak moge jej pomoc?moze czopek glicerynowy?

Beti u mnie to samo po butli kupki są raz czasem dwa razy na dobę, ale bączki duuuużo częściej i to bolące mam espunisan ale chyba nie działa zamówiłam sab simplex spróbuję

Gosiek ja na katarek dawalam Euphorbium(lek homeopatyczny)-zadzialalo.
co do chrzcin to my tez planujemy przy grilu, w czerwcu i tez w gronie najblizszych tyle ze tych najblizszych bedzie ok. 25 osob:tak:

u mnie juz tez butla dominuje,mleko mi zanika, nakarmilam małą o 1.30 i do tej pory prawie nic nie leci;-( ale po butli przynajmniej dzieciaczek najedzony i szczesliwy:tak:

dziewczynki Wiolcia wczoraj nie zrobila kupki i dzis tez jeszcze nie:-( prutki ida a kupki nie widac, prezy sie bidna i dalej nic:-:)wściekła/y: jak moge jej pomoc?moze czopek glicerynowy?

spróbuj masowanie brzuszka, poćwicz z nią albo / i daj np. wodę kropelkowa albo espumisan

Witam porannie .
Sylwia-trzymam kciuki, bardzo mocno, chociaz napewno wszystko bedzie ok.
Ja mialam dzis jedna pobudke o 3.45i potem mala nie mogla zasnac do 4.45 i przezto boli mnie glowa musze zaraz tabletke sobie zapodac .
Pogoda nie zaciekawa mimo , ze cieplo to pada deszcze moze popoludniu sie zmieni , bo jakos nie usmiecha mi sie siedziec w domu, strasznie czas mi sie w tedy dluzy .Teraz zabieram sie za obiad, jeszcze prasowanko i bede miala wolne.

Witam dziewczynki, dzisiaj mamy wizytę u neurologa, jak wrócę to zdam relację na temat asymetrii ułożeniowej.
Miki pobił w nocy rekord świata, spał od 21 do 5.30,bez przerwy na jedzenie, nie jadł 9,5 h, co prawda od 16 do 20 z małymi przerwami wisiał na cycu, więc chyba najadł się na zapas.

Gosia, ja to aż się boję co mi dentystka powie jak pójdę, niby nie widzę żadnych ubytków i nic nie boli, ale nie wierzę że po ciąży nic się nie posypało.

Sylwia, trzymam kciuki za udaną wizytę.

Emilcia, ja używam czeskiego Sab simplex i jest ok, nie używałam niemieckiego więc nie mam porównania, ale Mikiemu pomaga bardziej niż espumisan.
Też kupiłam za 25 zł w necie.

Witam porannie
My dzis ladnie spalismy bo od 1 az do 7.30 pierwszy raz sie nam przytrafilo tak dlugo tyle ze od 4 razem w lozku:sorry:Moje dziecko postanowilo dzis zasnac ze smoczkiem i w srodku nocy sie zaczela zabawa "ja wypluwam ty wkladasz" i dlatego zgarnelam go do lozka zeby nie biegac:tak:

Hej kobiety my zaraz jedziemy do Łodzi z Olinkiem na kontrol po operacji,trzymajcie za niego kciuki ,aby wszystko było dobrze:tak:
Trzymam kciuki i myslami jestem z wami,musi byc dobrze:tak:

Ale mi grilem zapachnialo:-)
Terrorysta przysnal znowu wiec chyba ja sie tez jeszcze poloze bo na dworze pochmurno, brrr...milego dnia

A co do kupek to Olus tez robi raz, czasem dwa razy dziennie, ale duuuuze:-D, daje mu herbatke koperkowa i nie ma jakis wiekszych problemow z brzuszkiem

reklama
Beti u mnie to samo po butli kupki są raz czasem dwa razy na dobę, ale bączki duuuużo częściej i to bolące mam espunisan ale chyba nie działa zamówiłam sab simplex spróbuję

spróbuj masowanie brzuszka, poćwicz z nią albo / i daj np. wodę kropelkowa albo espumisan

sab simplex mam,zamóiłam za wczasu ale nie wiem czy faszerowac tym dziecko bo te prutki nie są bolące tzn wczoraj wieczorem były ale suszarka zadziałała:tak: espumisan tez dawałam ale nie bardzo pomaga.
brzusio byl masowany,duzo tez lezy na brzuszlu tzn ok 3h dziennie spi na brzuszku a ja siedze przy niej. no nic...narazie zasneła,zaraz znowu ja wezme na brzuszek.

a jeszcze mam pytanko-ile wasze dzieci po posiłku piją? moja sciąga ok 100ml herbatki koperkowej Hipp lub herbatki ułatwiającej trawienie (równiez Hipp)

Do góry