reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Ja tez daję mojemu Nutramigen, i nie zjada nawet tyle co jest przeznaczone dla 1 miesięcznego dziecka.;/ podejzewam że albo nowa butelka mu nie podchodzi albo mlek nie smakuje...(zreszta wcale się nie dziwię, bo to mleko smierdzi i jest okropne.;/)

Witaj w klubie śmierdzącego mleczka...ja nie wyrabiam z tym zapachem! Jak robię mleko to tak raz dwa i nie oddycham za dużo :-D
Czyli ile Twój pije?

reklama
ale tylko do 6 kg !!

ooo to moj juz dawno ponad 6 hehe waga by sie roztrzaskała hehe nie no swirki ale długoo sobie nie powazysz

czesc dziewczyny:)
my juz po chrzcinach:) musze przyznac ze wszystko wyszlo jak nalezy:) maly z godnoscia przyjal gosci i byl tak grzeczniutki ze cho cho:) w kosciele caly czas spal i nawet oczek nie otworzyl jak ksiadz polewal glowke woda.w knajpie tez caly czas spal z jedna pobudka pol godz na karmienienie. jestesmy bardzo zadowoleni:) mam nadzieje ze malemu tak juz zostanie i bedzie grzeczny bo w ostatnich dniach dal mi nie zle popalic:(

Super ja sie stresuje a chrzciny dopiero 6 czerwca no ale nic... jakos to bedzie moj maly bedzie mial wtedy prawie .pół roku no ale moja mama zagranica i trzeba czekac az powroci....

Dodam jeszcze ze jestem zmuszona pracowac!!!! dzis bede dzwonic moze uda mi sie opiekowac dzieckiem 6miesiecznym! nie mam wyjscia a jak to nie wypali to julke do babci albo nie wiem gdzie i heja do pracy bo zamaist chleba sciany bedziemy jesc!:wściekła/y:

Daffi nie za dobra sytuacja ale wiesz co Ci powiem ja tez jestem w podobnej wynajmuje stancje z oplatami 1000zł pracuje tylko M no i reszta zostaje na internet i wydatki dla misia i dla nas ale moj duzo nie zarabia .... narazie narzekac az tak nie moge ale czesto zgladamy do oszczednosci... ale jak sie skoncza to chyba raz dwa pogonie do pracy ale gdzie ja wtedy misia zostawie ehhh Takze duzo osob ma ciezko sytuacje szkoda tylko ze Twoj chłop Cie nie wspiera bo wiem jak to duuuzo daje oby sie opamietal i jakos w glowie mu sie poukladalo .... ze jestescie najwazniejsze i ze musi was wspierac.... ohh zycze Ci tego kochana oby sytuacja wam sie zmnienila na lepsze!!!!

A jaka ta suknia? Wczoraj gadałam z T o ślubie i nie chce zapeszac, ale chyba sie skusi na weselicho :szok: Lampka wina a takie rozmowy hehe

hehehe

pewnie...chcialam od ammy... ale wszystko za male hahah
jestem zbyt szeroka w biodrach a uda mam jak sportowiec... bo zawsze biegalam i gimnastyke sportowa trenowalam i chcac niechcac te miesnie paskudnie sie rozrosly.... zawsze mialam problem z udami i lydkami by kozaczki na zime kupic.... a biodra po ciazy sa tak szerokie ze sama jestem w szoku! wiesz to co na chrzciny to i na wesele zaloze tak samo julka.. bedzie miala sukienke na chrciny ktora na wesele bedzie pasowac... zastanawiam sie tylkoktora jej kupic.. mam dyleat moze wy mi pomozecie podjac decyzje...

*Sukieneczka do Chrztu *R.68 MICHASIA (922071008) - Aukcje internetowe Allegro
czy
Sukienka do chrztu ''MARTYNKA'' r. 74, chrzest (936915781) - Aukcje internetowe Allegro
lub
Sukienka do chrztu CDR02R + opaska + kapelusz r.68 (926047535) - Aukcje internetowe Allegro

Wszystkie śliczne ale mi sie najbardziej podba ostatnia potem pierwsza a na koncu srodkowa heh

Hej i ja witam sie:-)
Muszę się pochwalic, ze wreszcie znaleźliśmy mozliwe mieszkanie:-)hm malutka kawalerka ale na poczatek wystarczy zwlaszcza, ze moj A w tej nowej pracy na początku duzo nie zarobi. Szukalismy szukalismy no i zamiast za 500-jak do liczylismy, ze byloby nas stac spokojnie tak jutro idziemy obejrzec mieszkanie za 350!:szok::-D wiec super a w dodatku czesciowo umeblowane. Cieszymy sie, o choc to ma być malenki kacik to wlasny.
ale wynajmujecie ?? czy kupiliscie?? czy chodzi o to ze kacik wlasny ze nie u rodzicow?? no nie ma to jak kawalerka my tez mieszkamy sobie w kawalerce i wynajmujemy ale nie jest taka mala dajemy rade jakos......

Laski alus ostatnio się przekręcił - je co dwie godz i to 150 ml!!!! Budzi się przed 5 rano, bo jest głodny!!! I teraz dałam mu jeść, zasnął na chwilę i znów chce :eek: dać mu? Czy wasze dzieciaki też tak mają?
hehe moj ciagle 120 ;p;p;p
kochana a probowalas z herbatka przepajac troszke malego
Ehh jutro kontrola u dermatologa z pupki zeszlo zaczerwienienie po kremie Trovagen. Ale z buzi nie wiec nadal nie wiem co to ma byc.
Dermatolog polecila mi jako krem na pupe pod pieluszke Bevita podobno bardzo dobry
Mam ten krem próbke ale na zaczerwienienie w sumie nie uzywala wiec niewiem jak tam dziala

ooo maly sie obudzil na jedzonko

ale dal mi zrobic pranie posprzatac itd bardzo grzeczny ostatnio ehh w koncu :):):):
A jakie mleczko dajesz? Mój na Nutramigenie i na opakowaniu jest napisane, żeby dawać już 220 ml dzieciom 2-4 miesięcy :szok: Chyba mało treściwe to mleczko, bo dużo musieli odjąć pewnie, bo mali alergicy by nie zaakceptowali jakiś składników ze zwykłego mleczka. Nie chcę go przekarmiać, ale i nie chcę głodzić - i bądź tu mądry...

ceny wahają się od 9-13 zł za puszkę ja płacę kolo 13...
miałaś rację z tą herbatką hehe...a w ogóle można dawać więcej niż 100ml dzziennie herbatki?

A masz wage dla niemowlaków??
Bo ja waże sie z Piotrusiem na elektronicznej no i powiem, ze raz tez źle pokazało, że Piotrus schudł.... później jeszcze raz stanęłam i było ok.
No mam specjalną wagę dla niemowląt, dostałam od rodziców w prezencie. Teraz to pozostaje mi codzienne ważenie. Kurcze, nie mam pomysłu dlaczego schudł, może od dużej ilości pływania i zabaw ?

Witam sie i ja...
Kopciuszku Ty sie nie zamartwiaj ja musialam od wszystkiego odpoczac.. zeby napisac co sie u mnie dzialo chyba musialabym pisac caly dzien i zapackac tym nasze forum a tego bysmy nie chcialy!
nie bylo mnie nie dlatego ze sie obrazilam.... zdenerwowalam sie ze na moje pytanie dostalam odpowiedzi ktore nie powiem ale byly naskakujace na mnie gdyz ja nic zlego nie zrobilam... z pozatym pytalam to inna osobe a dostalam odpowiedzi od kogos innego ale to jest zupelnie nie wazne nie o to chodzi....
przez ostatni czas mialam problem bo julka nie chciala jesc... yhym a teraz je po 260ml i jeszcze jej malo.. oszukuje ja herbatka ale to nie dziala.... 16 lutego wazyla 5740g a na dzien piatkowy czyli 26 luty osignela wage 6550g!! czy to mozliwe w 10dni przytyc 810g????:szok:juz niewiem co robic z nią....
co do zebow.. niby szla tylko jedna 1 a tu zonk bo idzie kilka zebow na raz... i mamy niezly sajgon!
nie pwoiem znow z mezem mam spiecie! Kuzwa wszystko na siebie nachodzi! wczoraj np byla niedziela jego jedyny dfzien wolny od pracy.. rano pojechal do rodzicow ok rozumiem chcial ich zobaczyc nie mam nic przeciwko.. pozniej poszlismy do moich rodzicow na obniad bo nas zaprosili... tak mu sie juz pieklilo do domu ze ubralam Julke i poszlimy... a wyszlo tak ze ja zostalam z dzieckiem wrzeszczacym sama a on znow sobie pojechal do rodzicow! jestem juz taka bezsilna! nie daje rady jestem wykonczona.. wez tu babo pracuj zajmuj sie domem i dzieckiem a i tak zle! nie mam sily nie chce mi sie rano wstawac z mysla ze zaraz musze sprzatac cala chate poznie obiad robic specjalnie mu na 17 jak wraca z pracy by mial cieply!
musze sie martwic co zrobimy bo jak sie okazuje oplat mamy wiecej niz dochodow... caly czas zyjemy skromnie rodzice moi troszke nam pomagaja zebysmy czasem mogli sobie poszalec.... a w tym miesiacu jakas katastrofa! 1400zl oplat a dochodu 1600zl??? jak mam kupic za to dziecku pampersy na caly miesiac i mleko??? a gdzie jedzenie dla nas? po malu siwieje i jakis wrzodow chyba dostane! a jeszcze chrzciny musze dziecku kupic ubranko, siebie musze ubrac bo wygladam jak wiesniak! caly czas w dresach sprzed ciazy albo z czasu ciazy! do tego w 17 kwietnia moj brat ma slub koscielny i musze sie w cos ubrac a nie mam w co!!!!!!!!! wykanczam sie psychicznie i juz nie mam sily siedziec na forum!

Kopciuszku a Twoja wiadomosc dostalam teraz ale nie wiem jak ja wlaczyc bo nie wiem o co tu na forum chodzi musze sie z czasem połapac!!!
Daffi kochana trzymaj się dzielnie, jestem z Tobą całym sercem, jestes super kobieta i dasz sobie radę. Czasem ciężko jest w życiu, ale warto przetrwać takie chwile, bo potem docenia się te lepsze!

Dodam jeszcze ze jestem zmuszona pracowac!!!! dzis bede dzwonic moze uda mi sie opiekowac dzieckiem 6miesiecznym! nie mam wyjscia a jak to nie wypali to julke do babci albo nie wiem gdzie i heja do pracy bo zamaist chleba sciany bedziemy jesc!:wściekła/y:
Zawsze to troche własnych pieniędzy. Jakby opieka wypaliła to przynajmniej zdobędziesz dobre doświadczenie :) Musisz znaleźć jakies dobre strony.

o rzeczywiscie... nie wierzylam ze ktos moze wygladac jak ja!!!

Ja wyglądam podobnie :p

reklama
Do góry