reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wątek główny

Jesli moge polecic to herbatki takie expresowe zamiast np. hippa:tak:Ponoc one slodkie sa i polozne tutaj odradzaja a takiemu maluchowi wystarczaja te w torebkach.
Co do ilosci to ja dla malej robie ok 50ml i ma na caly dzien bo nie zawsze tyle wypije. Daje jej tylko wtedy jak podejrzewam, ze cos nie tak, np tak sie wije mi na rekach i jest placzliwa itp tzn ze cos z brzuszkiem jest nie tak. Poza tym ja tez wypijam ok litra takiej herbatki oprocz tego z Milupy dla karmiacych tak ze 2 kubki duze no i wode. :-)
dzięki za podpowiedz, na pewno wypróbujemy...

Ale sie pozmieniało na tym forum...
tylko tydzień mnie nie było a tu takie booom :D
powoli przyzwyczajam sie do tego że juz nie mam brzuszka ale za to mam slicznego synka:) i w końcu z moim poszliśmy na kompromis ja chciałam fabiana on krystiana a Został Bartuś :))
Pozdrawiam wszytkie serdecznie
Bartuś - ślicznie:))

Misia jest w domku :D
Ale sie ciesze.
Bilirubina spadła do 8,8 buzia już rózowa wiec jest dobrze ;)
Moge karmić piersią dalej :D

ALe po modyfikowanym w szpitalu chyba znowu ją brzusio boli :(
kochana bardzo mnie to cieszy, no i że z cycia może jeśc... mojego po modyfikowanym też brzunio bolało...... pomaga masaż brzuszka ........

reklama
Super, że już jesteś:-D:-D:-D Bartuś pewnie, że ładnie -> Bartłomiej czy Bartosz???:happy2::happy2::happy2:

Fajnie, że już jesteście wszyscy razem w domku:-D:-D:-D
MAMOSÓWKO chciałam sprostowac jedną rzecz, w danych o narodzinach jest mały błąd, Mateuszek urodził się z wagą 5260 i mierzył 62cm nie 56. Nie wiem czemu ale chyba z powodu szoku tak usłyszeliśmy z M i tak podawaliśmy, dopiero w książeczce wypatrzyliśmy błąd, który potwierdziła położna:D

MAMOSÓWKO chciałam sprostowac jedną rzecz, w danych o narodzinach jest mały błąd, Mateuszek urodził się z wagą 5260 i mierzył 62cm nie 56. Nie wiem czemu ale chyba z powodu szoku tak usłyszeliśmy z M i tak podawaliśmy, dopiero w książeczce wypatrzyliśmy błąd, który potwierdziła położna:D

Meganne już poprawione:-D:-D:-D jakbyś mogła jeszcze podać godzinę narodzin Mateuszka to będę wdzięczna:-):-):-)

Witam wszystkie mamusie :-) Dawno sie nie odzywalam ale mialam na glowie rodzicow i nie chcialam siedziec na kompie , czytalam was od czasu do czasu:-D od wtorku juz zostalismy sami!! Rodzice wrocili do domku a ja czuje sie taka samotna i mi smutno:-(
Gratulacje dla Was wszystkich za udane porody, nareszcie mamy nasze malenstwa !!
Nasz babelek jest slodziuchny ,przybiera nam na wadze , ja karmie piersia i butelka. Maly po prostu nie umie chwycic mi brodawki choc nieraz mu sie udaje ale leniuszek z niego i nie chce ssac, wiec odciagam pokarm i go karmie butla + bebiko. Jednak zauwazylam ze mam coraz mniej pokarmu choc staram sie odciagac regularnie, ale jest kiepsko:-( No i naszemu Dominisiowi ropieje prawe oczko ,przemywam sala fiz. ale nie wiem czy to cos pomaga hmmm,,, nie wiem biedactwo moje kochane!!
Pozdrawiam Was serdecznie buzka

Witajcie Śnieżynki:-)
Mam chwileczkę,więc wpadłam,ale na nadrabianie nie mam jednak czasu jeszcze.Noc minęła bardzo spokojnie,mały już drugą noc budzi się tylko o 24tej i o 4tej rano-zje i śpi słodko:tak:-kochany jest:tak:,myślę,ze z cyckiem było by trudniej.
Witam wszystkie mamusie :-) Dawno sie nie odzywalam ale mialam na glowie rodzicow i nie chcialam siedziec na kompie , czytalam was od czasu do czasu:-D od wtorku juz zostalismy sami!! Rodzice wrocili do domku a ja czuje sie taka samotna i mi smutno:-(
Gratulacje dla Was wszystkich za udane porody, nareszcie mamy nasze malenstwa !!
Nasz babelek jest slodziuchny ,przybiera nam na wadze , ja karmie piersia i butelka. Maly po prostu nie umie chwycic mi brodawki choc nieraz mu sie udaje ale leniuszek z niego i nie chce ssac, wiec odciagam pokarm i go karmie butla + bebiko. Jednak zauwazylam ze mam coraz mniej pokarmu choc staram sie odciagac regularnie, ale jest kiepsko:-( No i naszemu Dominisiowi ropieje prawe oczko ,przemywam sala fiz. ale nie wiem czy to cos pomaga hmmm,,, nie wiem biedactwo moje kochane!!
Pozdrawiam Was serdecznie buzka
kinia,może na oczko trzeba będzie kropelki z antybiotykiem-może to infekcja ,kiedyś mój starszy syn,jak był malutki-może miał z miesiac,to tez miał problem z oczkiem ropiejącym i trzeba było antybiotyk do oczka stosować,potem na drugie oczko mu przeszło-ale w końcu wyleczyliśmy-zapytaj lekarza,bo widze,że sól fizjolog.to za mało.
Pokarmu masz mniej,bo mało przystawiasz dzidziusia,a nie chce ssać cycusia,bo już pewnie poznał,że z buteleczki mu łatwiej sie najesć:tak:-skąd ja to znam,ja juz karmię tylko butelką,wogóle to tym razem nawet nawału mlecznego nie miałam po porodzie,ja podaję synkowi mleczko "NAN":tak:
?Uciekam ,bo się budzi głodomorek malutki:tak:Miłego weekendu Wam życzę,jak będzie czas,to się odezwę,może jakies fotki wstawię,ale nawet nie wiem jak wstawić fotki w wątku"album fotograficzny" ?

Dzien doberek.

Noc dla mnie spokojna. Tatuś sie spełniał :)
Po kompieli i karmieniu Misia troszke marudziła, dokarmiałam ją z cyca. Choć awaryjnie butla z moim mleczkiem tez była.
ALe nie była potrzebna.

A ze mama ścieła sie troche z tata wieczorkiem to jak wzieła Misie do łóżka i pokarmiłam cycem jak sie najadła tatus zaczoł jej masowac brzuszek bo marudziła to mama poszła spac.
A tata do wpół do pierwszej masował az dzidzia usneła.

Obudziła sie dop o 7, w sumie bardziej ja ja obudziłam bo długo nie jadła.
Teraz sobie śpi słodko :)

Witamy sie :tak:

my sie cyckujemy i butelkujemy ... bo chyba mam za malo pokarmu .. ale chce karmic Malego cycem :tak:

wogole co kurfa sie wkurfilam :-/ ... to sa istne zarty ... napisala do mnie dziewczyna mojego bylego i mi grozi ! :szok: i gada ze to nie jego "dzieciak" :-/ ja pitole nie no rewelka .. :-(

Witamy sie :tak:

my sie cyckujemy i butelkujemy ... bo chyba mam za malo pokarmu .. ale chce karmic Malego cycem :tak:

wogole co kurfa sie wkurfilam :-/ ... to sa istne zarty ... napisala do mnie dziewczyna mojego bylego i mi grozi ! :szok: i gada ze to nie jego "dzieciak" :-/ ja pitole nie no rewelka .. :-(

Kochana bo to nie jego tylko Twoje dziecko. dawcy spermy to nie zawsze ojcowie.

a co ona i niby za co moze Ci zrobic??
za warkocze Cie pociagnie??

reklama
no racje masz , dawcy spermy nie sa zawsze ojcami ;/

wiesz mnie moze grozic ale mojemu Synowi nie bedzie :-/ napisala ze z domu nie wyjde bo dostane w leb ;/ i moj "bachor " tez ;/ nie no rewelacja ***** rewelacja ;/
tak mnie wkurwila ze to masakra ;/

Do góry