reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

mam pytanko marta
ja mam ta chuste hamalu tylko ze moja mała nie lubi tej pozycji kołyska czy to na recach czy w chuscie powiedz mi w pozycji siedzacej to od kiedy mozna ja wkładac

wygladacie bosko i mama i synus
troche załuje ze ze mnie len i wiazanej nie kupiłam buuu
cudnie

Na siedząco w hamalu to dopiero tak od pół roczku od kiedy dziecko siedzi;-)
ale powiem Ci , że czasami wkładam w nia Piotrusia pionowo, bardzo mocno związuję chuste żeby siedział w niej na sztywno,tak, że wystaje tylko głowka. Ale tylko chwilkę bo jednak dupka mu opada, w wiązanej chuście jeszcze po bokach podtrzymywany jest więc nie ma zagrożenia żeby obciążyć bioderka.

reklama
heelllpppp
kurcze nie wiem na którym wątku zapytać,czy też może już gdzieś było to poruszane a ja przegapiłam...dziewczyny czy wypadają Wam włosy?? mnie od kilku dni po prostu garściami...czytałam trochę i wiem,że to podobno normalne ok 3mcy po porodzie ale czy jest jakiś znany Wam sposób przyhamowania tego, nie nadążam zbierać choć i tak chodzę w spiętych...helpppp

Mi na szczescie nie wylaza:-)ani jeden:-)ale w poprzedniej ciazy to byla masakra:tak:

a moja córcia dzisiaj sie buntuje i nie chce zasnąć..

na domiar złego mojej świadkowej mama zmarla i nie bedzie mogla byc na ślubie..;/
Oj:-(i teraz masz problem zeby znalesc nowa?

Dzisiaj moje dziecko mnie pięknie zaskoczyło ... rano wstał o 6:00, pobawiłam sie z Nim do 9:00, potem poszedł spać i spał do 11:40 w tym czasie wysprzątałam wsio jak leciało, zrobiłam obiada, poprasowałam no luxUs :) wstał zjadł i na spacerek - ale jako, że zimna zmora pogodowa wróciła to pedziłam z małym czym predzej do domu :) 1,5 godzinki jednak byliśmy :) zjadł, zabawa i znowu drzemka 1 godzinke, potem musiałam podgrzać wode w garach bo się okazało, że w kranie ciepłej nie ma ... i wypadła mi kąpiel o 18:00, nakarmiłam i mi smyk odjechał :) i śpi nadal do teraz ...
Normalnie dzisiaj to ja nie czuję, że dziecko mam :) nawet się Nim nie nacieszyłam ...ehh, dzisiaj oboje mamy dobry dzień, chociaż raz po tylu tygodniach męki Nam się nalezy. Ciekawe jak będzie w nocy spał i co ile wstawał hmm ...
A jutro o 11:40 mamy okuliste ... o_O ciekawe jak tam, sama wzrokowo widzę, że raz jest lepiej a raz do (__)___) ...dobrze chociaż, że czasami oko Minia ma lepsze dni :)

Mam nadzieje ze w koncu znajdziecie odpowiednie kropelki i przejdzie;-)u nas na szczsescxie przeszlo9 ale masowalam dosc mocno kacik oka:tak:
kochana czyzby mu to oczko ropialo??????/ bo mojej myszce strasznie........... no masakra jakas... dali nam ostatnio u okulisty jakies krople ale jeje wogole nie pomogly.... a terazram sie jeszcze raz........ no niech cos w koncu zrobia,,, bo ja swedzi i caly czas piastkami po nim jezdzi,...........

Biedactwa te nasze dzieciaczki:-(zawsze cos:-(

super sa krople Floxal.. my je mielismy po porodzie sa na recepte jak sie nie myle ale po 2-3dniach ani sladu ropki i opuchlizny itp....

ps nikt mojej miski w kapieli nie chce ogladnac:-( a tak chcialam sie pochwalic jakiego mam siłacza:-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-( hehe

Ja ogladalam:tak:i niedowierzam ze ona jest tylko 1 dzien starsza od mojego synka:tak:

Daffodill- ja widziałam Twoją córeczkę, śliczna z niej foczka, pięknie "pływa"..chyba też musze sprobowac kapac Julkę na brzuszku ;-) W ogole dzisiaj mi nie chcieli zaszczepić Julki z powodu jej skóry!!! Ma całe ciało szorstkie, skóra jej się łuszczy płatami, że jak zdejmuję śpiochy czy body to muszę wytrzepywać wszystko ;-( w srode do dermatooga idziemy, juz mam recepte na sterydy od pediatry, chyba sie nie obejdzie bez nich....Żal mi mojej córeczki, taka malutka a skóre już ma jak babcia, w przychodni widziałam jak każdy się zerkał na jej chropowate rączki.....Tak się modliłam, żeby ominęło ją to co mnie, bo ja też mam alergię ale nie pokarmową i problemy ze skórą od małego, wiecznie maści, kremy, drapanie w nocy, ale już wyrosłam z tego i teraz praktycznie jestem "zdrowa"....oby Mojej Julce to przeszło jak najszybciej!

Musisz bardzo czesto nawilzac:tak:u nas tez sie nie obylo bez sterydow ale teraz jest pieknie:tak:
W srode mialam probe mleczka-wypilam pol szklanki i moje malenstwo nic nie odczulo:-)dzis zjadlam pol serka homo:tak:skora jest coraz ladniejsza:-)

A mi sie podoba ta sukienka BIZNESOWA BIAŁO-CZARNA SUKIENKA Z KOKARDĄ 2w144 (941373450) moda.allegro - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy ale co z tego jak w biuscie sie w nia nie zmieszcze:wściekła/y:i ta tez sliczna http://moda.allegro.pl/item940683981_ekskluzywna_sukienka_z_zakladkami_3_kolory_44.html:tak:

Na siedząco w hamalu to dopiero tak od pół roczku od kiedy dziecko siedzi;-)
ale powiem Ci , że czasami wkładam w nia Piotrusia pionowo, bardzo mocno związuję chuste żeby siedział w niej na sztywno,tak, że wystaje tylko głowka. Ale tylko chwilkę bo jednak dupka mu opada, w wiązanej chuście jeszcze po bokach podtrzymywany jest więc nie ma zagrożenia żeby obciążyć bioderka.

no wlasnie docztałam w tej instrukcji i tam jest napisane ze po 4 mz
ja tez ja wkładałam pionowo i zaciskaąłm mocno chuste
i ten sam problem pupa wyłazi ale dlaczego???

i jeszcze jedna ta chusta jest niby do 9 kg:szok::dry:

Ostatnia edycja:
moja mała długo miała taka szorsta skore na nozkach i ramionach
smarowałam ja takim robionymi mascmi na recepte i DUFA
a ostatnio wziełam wyciagnełam bo wsczesniej kupiłam balsam intensywnie nawilzajacy z NIVEA
i skora po trzech posmarowaniach jest gładziutka ZONK jakiez moje zdziwienie było
Nam tez robione masci pomogły:tak:mam jedna taka super nawilzajaca:tak:

reklama
Desmont będzie pupa w kółkowej chuście wyłazić, dopiero jak posadzisz w niej dziecko pionowo to już nie będzie....

A hamalu jest do 12 kg!

Daffi głosiki oddane.

Ostatnia edycja:
Do góry