reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
FIOŁKOWA trzymam kciuki :tak:

mag007 super że wszystko oki po badaniu :tak: i że gin nie taka straszna jak słuchy chodziły

Ja też juz po badaniu szyjka miękka ale rozwarcia jeszcze brak więc czekamy, wogóle gin mnie zaskoczyła pytaniem czy chce dołem rodzić ;-) mówie że raczej tak chyba że mała duża, a ona popatrzała że miednice mam oki i powinnam dać rade ale po co to pytanie :confused:
Wody w normie, łożysko mam juz 3 stopnia dojrzałośc. Do 37 tyg mała bardzo szybko rosła i gin mówiła że będzie duża więc czekałam tylko na hasło 4 kg ale dzisiaj gin stwierdziła że niepowinna ważyć więcej niż 3,5 kg więc już sama nie wiem jak to jest z tymi pomiarami.
Nio i jak zwykle po badaniu troszke mnie brzuszek boli :-(

Czarnuszka88 witaj znów na forum :tak: super że już jesteście w domku

Hej CZarnuszka. A ciekawe jak Sebuś bez Ciebie sie miewał no i jak Was przywitał. A jak teściowie ? Byli już u malutkiego?
Mag to dobrze, że Szymuś się obrócił, bo długo się chłopak z tym ociągał.
A pierożki smakowały, to dobrze. JA sobie do nich cebulkę na masełku podsmażyłam. A na kolacje zjadłam sałatkę z buraków i kukurydzy i drugą z rukolą i mozarella i kawałek ciasta od Sowy, bo przyjacióła była i przywiozła wałówkę, także pękne za chwilę.
Męża wysłałam dzisiaj po jasne lakiery, bo postanowiłam zrobić sobie frencha na paznokciach, najwyżej każą zmyć. A ja zawsze maluję na wyraziste kolory, także nie posiadałam jasnych lakierów. Małż powiedział, że ostatni raz takie zakupy robi, bo się dziwnie babka patrzyła hihi.

Ale cisza i spokój na naszym forum, coraz nas mniej w dwupakach :nerd: Tak się zastanawiam, kto został "przeterminowany" tylko ja i mcgosia83??

Hej, jeszcze ja przeterminowana bo mój terminowy czas już właśnie mija. A nie sądzę żebym jako pierworódka urodziła w 2h:-D poza tym objawów brak:-( Mam nadzieję że weźmie mnie jakoś niespodziewanie bo wszystkie zwiastuny ucichły. Nie odzywałam się bo starałam się robić jak najwięcej sprzątać, odkurzać (nawet dźwigałam odkurzacz ;-)), ubraliśmy z M łóżeczko, wychodziłam z domu na długie spacery (choć ciężko), zmolestowałam męża :tak: i co i wielkaaa dupaaa, także z tego co widzę chyba zostałyśmy we trzy z tak upartymi dzieciaczkami. Najlepiej by było jakby nas wzięło w jednym dniu, przynajmniej żadnej nie będzie przykro :-D Bo jak tak czytam o kolejnych dziewczynach w 38 t jak lecą jedna po drugiej na porodówkę to oczywiście cieszę się ich szczęściem ale też cholernie zazdroszczę.

Czarnuszka Witaj, super że u Ciebie wszystko dobrze i że malutki zdrowiutki. GRATULUJE! Co tu dużo mówić Tobie też cholernie zazdroszczę :-D

Teraz to się tak czuję jakbym miała jeszcze chodzić i chodzić w tej ciąży. Końca nie widać.:no:

No to się trochę wyżaliłam na sam koniec dnia. ;-)
Może moje dziecko się w końcu zlituje nad biedną, utrudzoną matką.;-)

używamy chusteczek pampersa, takich w zielone paseczki, nawilżających- moim zdaniem lepiej myją niż takie zwykłe, na zmianę z wacikami i ciepłą wodą.

a kończąc o pieluszkach- ciągle w użyciu mamy te najmniejsze, a i tak muszę je zakładać z przodu... pewnie jeszzce dłuuuugo będziemy ich uzywać :)

Hej, jeszcze ja przeterminowana bo mój terminowy czas już właśnie mija. A nie sądzę żebym jako pierworódka urodziła w 2h:-D poza tym objawów brak:-( Mam nadzieję że weźmie mnie jakoś niespodziewanie bo wszystkie zwiastuny ucichły. Nie odzywałam się bo starałam się robić jak najwięcej sprzątać, odkurzać (nawet dźwigałam odkurzacz ;-)), ubraliśmy z M łóżeczko, wychodziłam z domu na długie spacery (choć ciężko), zmolestowałam męża :tak: i co i wielkaaa dupaaa, także z tego co widzę chyba zostałyśmy we trzy z tak upartymi dzieciaczkami. Najlepiej by było jakby nas wzięło w jednym dniu, przynajmniej żadnej nie będzie przykro :-D Bo jak tak czytam o kolejnych dziewczynach w 38 t jak lecą jedna po drugiej na porodówkę to oczywiście cieszę się ich szczęściem ale też cholernie zazdroszczę.

Czarnuszka Witaj, super że u Ciebie wszystko dobrze i że malutki zdrowiutki. GRATULUJE! Co tu dużo mówić Tobie też cholernie zazdroszczę :-D

Teraz to się tak czuję jakbym miała jeszcze chodzić i chodzić w tej ciąży. Końca nie widać.:no:

No to się trochę wyżaliłam na sam koniec dnia. ;-)
Może moje dziecko się w końcu zlituje nad biedną, utrudzoną matką.;-)
Ach no tak zapomniałam o Tobię :) Ja to już doła złapałam :confused:

Ja też. Zdołowana na maksa. No i jeszcze tak jak mcgosia83 pisała te ciągłe telefony i na spacerze kogo nie spotkałam to z tekstem "a ty się jeszcze kulasz, albo nie urodziłaś jeszcze". No jak widać nie:baffled: A mój drugi suwaczek ma fajny napis, szkoda tylko że się nie sprawdził.:no:

reklama
Ja mam jeszcze cały zapas pampersów jedynek (jakies 250sztuk) bo nie zapowiada sie zeby Hankok szybko z nich wyrósł. A zuzywamy 8-12 na dobę. Standardem jest nasikanie na świezo zmieniona pieluche lub obsikanie przewijajacego oraz okolicy. Dlatego bardzo sie sprawdziły jednorazowe podkłady Hartmann- super sprawa bo jak zdarzy sie niespodzianka to wyrzucam i nie ma problemu z praniem pokrowca na przewijak :tak:
Na poczatku myłam chusteczkami ale jak spróbowałam płatkami i ciepła woda to dozo bardziej mi podeszło. Wiec teraz chusteczki ida w ruch jak cos wiekszego trzeba ogarnąć :-D
Na razie testowałam nivea cream&coś tam ;-), nivea pure i pampers fresh. I stanowczo najlepsze nivea pure bo pozostałe śmierdza (szczególnie pampers). Ale dla mnie to chusteczki sa za mało mokre :sorry2: Ale jeszcze duzo firm do przetestowania wiec moze trafie na idealne :-D teraz będę testować hipp.
Sylusia jak nauczyłaś ssać smoczek? Bo moja za cholere nie akceptuje a czasami by sie przydało :baffled:

Ach i mam ponowna masakre a cycków :baffled: W szpitalu zaleczyłam ale ostatnio Hanki strasznie mi długo męczy cyce (prawdopodobnie kryzys laktacyjny) i znowu boli jak diabli :-( Po 2 godzinach z przyssanym glonojadem mam wrazenie ze mnie ciachaja żyletką :-( No jakos to trzeba przetrwac...

Do góry