reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

ja ledwo siadalam po porodzie i ciezko bylo karmic malego. taka poduszka w sumie przydalaby sie na 1-2 doby, potem juz nie trzeba. chociaz to jeszcze zalezy jak duza rana krocza bedzie - u mnie niby male naciecie, 3 szwy do zdjecia sa
mi rozek w ogole sie nie przydaje, wole malego zawijac w kocyk bo jakos tak dokladniej jest

a z rzeczy ktore wg mnie sa bardzo potrzebne to przynajmniej jedna butelka i na wszelki wypadek opakowanie mleka modyfikowanego - wczoraj w nocy nie moglam synka nakarmic bo chwilowo zabraklo pokarmu (pewnie przez te pogryzione brodawki sie zablokowalam) i po 4 godzinach histerii i ryku malego zadzwonilam do szpitala co robic ("nikt pani nie powiedzial by mleko kupic?" !!!!) maz jechal o 3 w nocy do apteki po mleko, a ja bylam zla na siebie ze nie pomyslalam o tym wczesniej i dziecko tak sie wymeczylo..

reklama
mysza m jak dla mnie to całkiem nie przydatne są smoczki. Kupiłam dwa, ale wogóle nie używam. Jestem zdania, żeby nie przyzwyczajać dziecka do smoczka bo potem nie może bez niego żyć. Wogóle to nie podobają mi się takie dwulatki ze smokami.
Za to mogę stwierdzić, że tetra jest dobra na wszystko i warto mieć ze 20 sztuk, zeby nie musieć ciągle prać.
Koła do siedzenia po porodzie nie miałam i poduszki do karmienia też nie mam. Składam taką zwykłą podusie na pół i podkładam pod małego. Sprawdza się :)

Dziewczyna u mnie na sali miała - kupił jej mąż (w sklepie ze sprzętem rehabilitacyjnym) i dowiózł i bardzo sobie chwaliła.

Ja nie miałam - po pierwszym porodzie, próbowałam takiego kółka dmuchanego dla dzieci ale nie widziałam różnicy. Za drugim razem mimo szwów nic mnie nie bolało prawie a teraz to w ogóle nie mam szwów i otarć więc nie ma o czym mówić...

Dziękuję dziewczęta, za wszelkie info na temat tego co Wam się nie przydaje :tak: I zachęcam do dalszego dzielenia się uwagami, w końcu zbędne wydatki też nam nie są w tym czasie potrzebne:sorry2:

Z tego co przejrzałam na szybko neta, to maxi cosi za pomocą adaptera może pasować do tego wózka :)

dzieki, wlasnie tez to znalazlam, ale zdecyduje sie chyba na ten x-car bo jednak sporo tanszy niz maxi cosi,

a chce kupic fotelik bo kupuje juz spacerowke x-lander XT i tak sobie wymyslilam ze gdybym miala do niego fotelik to juz z takim malenstwem bede mogla na jakies zakupy sie czasem wybrac a nie ciagnac ogromna gondole:tak:

Słuchajcie moje Panie - macie elektroniczne nianie? Koleżanka ostatnio bardzo sobie chwaliła taką nianie (dodatkowo kontrolującą oddech dziecka). Macie namiary na jakieś konkretne firmy sprawdzonych niań?

Słuchajcie moje Panie - macie elektroniczne nianie? Koleżanka ostatnio bardzo sobie chwaliła taką nianie (dodatkowo kontrolującą oddech dziecka). Macie namiary na jakieś konkretne firmy sprawdzonych niań?

My zakupiliśmy nianie babyono na allegro za ok 115 zł. Próbowaliśmy na razie tylko czy działa ale nie sprawdzaliśmy aki jest rzeczywisty zasięg.

reklama

jeśli chodzi o nianie...to dostaliśmy od kolegi... uparł sie i kupił - a jak dla nas to zbędny wydatek gdyz mamy małe mieszkanko...a po 2 to... ta niania łapie zasięg TAXÓWEK ech...wczoraj ją testowaliśmy i...nie wyłączyliśmy na noc - o godz 23 z kawałkiem panowie z TAXI nas obudzili:szok::szok::szok::wściekła/y::wściekła/y:

moim najbardziej przydatnym zakupem był...laktator :-D:-D:-D - to moje najlepeij wydane pieniądze
zwłaszcza ze mały często je i strasznie poranił mi sutki :baffled:

Do góry