reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Opieka nad maluszka i wszystko co nią związane

Dziewczyny ile kropel dajecie dzieciaczkom witaminy D3 i czy podajecie jakieś witaminki,jeśli tak to jakie?? z góry dzięki za pomoc, buziolki

reklama
ja daję 2 krople na łyżeczkę, bo mała nie chce otwierać buzi wtedy kiedy ja bym chciała i kropelki zostają na policzku jak podaję dozownikiem:)

Ja mam vita D w kapsułkach i nie wiem właśnie sama czy mam podawać czynie. Jedna lekarka mówi że podawać inna że już nie. Zuzia ma ciemiączko zarośnięte już ładnie więc sama nie wiem co robić. A są jakieś kropelki bez recepty? Czy tylko ta vita D w kapsułkach? A nie wiecie ilu kropelkom odpowiada jedna kapsułka?

Ja daję vigantol lub devikap zależy co mają w aptece. Kosztuje ok 4 zł.
Nasz lekarz powiedział, że wit. d3 powinno się podawać przez cały okres wzrostu... ale też myślałam, żeby odstawić.

Wogóle doszłam ostatnio do wniosku że mam aniołka a nie dziecko. Jak powiem że ma coś zostawic albo tego nie ruszac to zostawia i idzie się bawic gdzie indziej. Na spacerach też nie ma problemów bo nawet jak nie idzie za rękę to i tak w tym kierunku w którym ja chcę.
No to zazdroszcze. Bo Mati zawsze idzie w inną stronę niż ja.

Dziewczyny co ile godz jedzą wasze dzieci? Mati je tylko jedno sniadanko gęstą kaszkę i potem obiadek (taki jak my). Bo jak dałabym mu cos między sniadaniem a obiadkiem to juz obiadku by nie zjadł. Potem podwieczorek: albo jogurcik, danonka, albo paróweczkę, kanapkę i na kolacyjkę 240 ml mleka.

Kankiya ja nie daję wit D.

reklama
No i własnie sama nie wiem....niby u nas taki klimat ze słońca za dużo nie ma ....a wit D3 uaktywnia się pod wpływem światła słonecznego .... ale znowu mi Zuzia wypija 2 butle mleka modyfikowanego w którym jest witamina d....więc sama nie wiem....
Zapominajko vigantol jest na receptę, a ten devikap????

Do góry