reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2010 !!

Ja tez takiego doslownego prezentu nie mam dla Alusia,ale od poczatku ciazy i w dalszym ciagu pisze pamietnik,mamy tez specjalne pudlo z pamiatkami-w srodku juz sa kartki,ktore dostal po urodzeniu,kikutek pepowiny,bransoletka z nazwiskiem ze szpitala,zdjecia USG no i kiedys doloze ten pamietanik,dojda tez kosmyk wlosow,odbicia stop,ktore robimy co miesiac,pierwszy zab...Mysle,ze to fajna pamiatka bedzie dla niego.

A u nas rano dzis byl przymrozek...malo na zawal nie padlam jak wstalam.Jakies natchnienie chyba mialam wczoraj bo mialam sadzic kwiaty ale ciagle cos mnie odrywalo i w koncu je zostawilam w domu...uffff
Milego dnia i spokojnych przygotowan do swiat:-)

reklama
WITAM SIĘ I JA:-)
Co do wątku i ja jestem za:tak:lubie podczytywać na ten temat:tak:
AGAGSM ja tak samo się obudziłam dokładnie o 3.30:-D

KACHA WAWA
hehe dobra jesteś kurcze taka godzina ja już bym padła:baffled:ale to też pewnie przyzwyczajenie bo o ile pamiętam to Oliś też tak późno szedł spać...hehe i masz racje skoro chcecie trzeciego bejbka to czemu nie wkońcu dzieci ustabilizuja pore spania a co szczescia obok będziecie mieli to wasze:-)

Chciałam coś jeszcze napisać ale wywiało mi z główy:baffled:

Aaaa już wiem o jedzonku świątecznym pisałyście;-)ja robie jutro jedzonko i tak aby dla nas bo w święta nie mam gości(chrzest był to teraz juz nie chce nikogo na głowie)i chyba też do nikogo nie pojedziemy bo jednak chcemy sobie odpocząć bo i M będzie mieć wolne to trzeba to wykorzystać na spacerki i ogólne spedzenie czasu z rodzinką bo ja pisałam tydzień temu się nagadalismy z bliskimi;-)

Witam, jak bym chciała nadrobić to z 5 godz. by się zeszło, może po świętach się uda.

My po USG bioderek, wszystko ok, Miki był zachwycony badaniem, śmiał się w głos do lekarza, to samo na pobieraniu krwi, super pielęgniarka tak go zagadała że chyba się nie zorientował że go ukuła w palec bo dalej do niej gadał.

Ja już jestem przekonana że rehabilitantka nas naciąga na kaskę, na każdym spotkaniu gorsze teksty od niej słyszę, że ma straszne napięcie mięśniowe, ostatnio zaczęła coś przebąkiwać o porażeniu mózgowym, że objawia się dopiero po 12 miesiącu życia i dobrze by było rehabilitować go do tego czasu. A ja widzę że moje dziecko rozwija się normalnie, gada, śmieje się w głos, ładnie trzyma główkę leżąc na brzuchu, zaczął blokować przy podnoszeniu do siadania, w foteliku nawet sam się zgina do siadania, bawi się łapkami, łapie zabawki i kołderkę, idę we wtorek do neurologa i muszę się wypytać czy widzi u niego jakieś odchylenia od normy.

Wesołych Świąt !!!

Co do prezentów dla dzieci, to ja robię tak jak abgar, z tym, że nie piszę pamiętnika, ale chyba zacznę ;) spiszę wszystko co pamiętam i już ;)
Myślę, że wspaniałą pamiątką będzie szatka z imieniem i datą chrztu :) (pomysł został zgapiony od Abgar) :)
Już zamówiłam taka dla Adasia :)

Trochę za bardzo przypiekłam ciasto ;/
A taki dobry jest ten sernik...
Zaraz wrzucę przepis ;)

witam się i Ja:-)
Nocka znośna, choć Di troszkę się przebudzał przez katar:blink: Miałam w planach rano pędzić na siłkę ale Davidek postanowił zasnąć więc póki co nadrabiam zaległości na bb;-)
Jeśli chodzi o Święta to ja przygotowuję tylko obiad w niedzielę, na śniadanie idziemy do kuzynostwa, a w pn do szwagierki na obiadek, uwielbiam życie w komunie:-)
oczywiście za wątkiem o homeopatii jestem za:tak:
A i moja szwagierka jest w ciąży, termin ma na 30 listopada:-) Przy pierwszym podejściu im się udało:-)

Yol_a taka kolej rzeczy chyba z tymi facetami i z małżeństwem - poczatki piekne a potem.....
a co do karmienia to vchciałam przestac ale póki co jakos nie potrafie i ile bede miała możliwosc tyle pokarmie cycusiem - i póki co jeszcze moge a tu jak na złosć coraz gorzej leci :-(
hahaha a z wózkiem idealny pomysł :szok::-)

Pumpkin widzenie tylko ja mam dzisiaj problem z mleczkiem :szok: aco do tabletek to tak jak andzia mówi im nizsze tym mocniejsze :-)

Paula wlacz dzielnie o mleczko ! nie ma co się poddawac ja srama się unikac butli jak ognia bo to tylko na nasza niekorzyśc działa !

aga, kama dzielnego przebrniecia przez skok wam życze - ja niedawno tez 4 dni na głowe dostawałam z marudząca Amelką ::tak::sorry2:

Beti a co ! udowodnij małżowi że się myli i ze powienien Cie doceniac ! trzyam kciukaski za Twoje mleczko !!!

czechow szyszka mu w cewkę hehe to chyba jeszczebardziej by bolało niż w tyłek ! :-D i tak trzymac . dokładnieja tez czasami mam dosyć mendzenia bo az siebie samej mi przykro słuchac ale do jasnej ciasnej jak my nie mendzimy to oninic sami z siebie nie zrobią i kółko się zamyka ...potem narzekaja e my marudzimy cały dzień :baffled: i bądz tu mądry...

reszta nadrobie óźniej bo ide piec serniczek :)

TYSIOLEK właśnie faceci narzekają że my kobiety marudzimy lamentujemy czy ogólnie kłapiemy buzią no ale niech pomyślą dlaczego my takie jestesmy:sorry2:mój M także ma takiego lenia w tyłku ech że jak ma coś zrobić to musze kilka razy powiedzieć no czasami zdarza się że sam od siebie coś zrobi ale...a najlepsze to jest to że zapomina :no:heh a potem mówi czemu mi nie przypomniałaś(taaa jasne ja przecież nic nie mówiłam)ech tacy są już faceci:cool:

Możecie polecić jakąś fajną płytkę z piosenkami dla dzieci? Ale takimi do pośpiewania, potańczenia i pobawienia się przy nich.

reklama
Ja proponuje naszym maluchom do pudełeczka na pamiątkę też w ramach pamiętnika link do forum spisać :-D:-DTo pamiętnik jak nic...
Dziewczyny dziś moj Tymek postanowił więcej z matką przebywać i za nic nie mogę sie zorganizować a chciałam coś w domu porobić. Pakuję też czekoladowe małe jajeczka w serduszka jakie zamówiłam na podziękowania, troszkę poogarniać i chyba jakąś babeczkę upiekę... więc wątek homeopatyczny pod wieczór. :tak:
czechow - teraz powinno ci tam działać na stronie UKS

Do góry