reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2010

Witam!
Ja juz w pracy...ledwo sie doczlapalam...i jak ja dam rade tu wysiedziec caly dzien i jeszcze potem kurs rosyjskiego...
Yasemeen - co u ciebie?

reklama
Dziewczyny mam do was pytanie bo nie jestem pewna ja sie liczy tygodnie ciazy. Jezeli mam na przyklad 10 tydzien i 1 dzien to jest to 10 tydzien czy juz 11?

mama2010 skończył się 10t i pierwszy dzień 11 t

a ja cos do bani dzisiaj, ciśnienie....mi skoczyło....

ale moje dziecię dzisiaj zostało pochwalone w przedszkolu,ponoć Miki bardzo wyróżnia się na tle grupy pod względem rysowania,pani zaproponowała dodatkowe zajęcia plastyczne...
no takam dumna,że hej:-)

a ja póki co te klikudniowe różnice traktuję z prymrużeniem oka,i mówię zawsze " mniej -więcej"
mimo tego,że wiem, kiedy dokładnie miałam owulację, bo była monitorowana i jakbym liczyła od momentu owulacji, to dzidzia powinna być młodza nawet od daty OM,bo owulka była późno ok 20 dc, a i tak jest większa, nawet wg daty OM
więc zostaję przy oblicz. standard. czyli OM

dziewczyny a Wy liczycie wg daty ostatniej miesiączki czy wg daty z usg? bo zazwyczaj są różnice

Ja liczę według daty pierwszego USG, bo jest najbardziej "wyśrodkowane".
Wg OM moje dziecię ma 13t4d
Wg I USG - 14t
Wg II USG - 15t

Miałam regularne cykle i wiem z dokładnością do dwóch dni kiedy była owulacja, a wynik I USG się jeszcze łapie, więc możliwe, że dziecię może być o te trzy dni starsze.

W mojej pierwszej ciązy wiek z usg idelanie pokrywał się z wiekiem wg OM. i urodziłam dzien po terminie :)
Teraz wiem, że ciąza możde byc tydzien starsza, ponieważ mialam owulacje kilka dni wczesniej ... Nie w 15 a ok 10 dnia cyklu.
Wg Om ciąza ma 12t 5 d. a wg usg 13tydz 5dz. Na razie nie zmieniam suwaka...Poczekam na kolejne usg, może się jeszcze unormuje.

reklama
mam pytanie....czy bierzecie już jakieś witaminy,
ja za 2 tyg mam już zacząć brać, doktorek zalecił mi Feminatal Metafolin+DHA

Do góry