reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
odpowiedz na temat
zaawansowana edycja
zalaczniki(ikonka spinacza)
dodaj pliki
wybierz pliki
wgraj pliki
wstaw zalacznik
zatwierdz odpowiedz
:D

Załączniki

• 100503_090007.jpg
    100503_090007.jpg
    24,2 KB · Wyświetleń: 56
Emka - słodka Twoja Polka - może i moje takie będzie po tej cukrzycy:-)

U mnie też są karty chipowe - ale nie wiem do kiedy trzeba zgłosić

a ja dzis rano uległam czekoladce jednej merci przed śniadaniem i po 2h po śniadaniu cukier 122:szok:

miłego dnia

witam drogie panie ;-)

emka - wspolczuje z tym wyrkiem, ja to będę przerabiać pod koniec wakacji bo wtedy zamierzamy zmienic obecne ... ujjj az sie boje bo to zawsze tak jest ze człowiekowi jakis bubel chcą wcisnąć :-)
a na poprawe twojego humoru proponuje wszamać coś pysznego ;-)

Wwwanda - ja cie przepraszam ale co ty masz za diete ? przeciez to jest jakas masakra... gorzej niż w jakimś obozie, ponaginaj ją troche bo przeciez nawet odchudzające diety w ktorych jest wszystko rozpisane od rana do wieczora wykanczają czlowieka a trwaja zaledwie dwa tygodnie.... :tak: widzisz... mowisz ze w ciąży jadlas jedynie slodkie, a dla mnie moja dieta (mimo żadnej rozpiski - jem co chce byle wyniki byly w normie) jest fatalna... bo nawet kawalka chleba normalnego nie moge.... gdybym dostala taką rozpiskę to na bank wylądowałabym na insulinie (moja lekarka wychodzi z zalozenia ze lepiej kombinowac z dietą niz sie dziabac igla) całkowicie musialam zmienic sposob żywienia a i tak mimo tego ze zywie sie dziwnie ponad 70 dni to sie nie przyzwyczailam. słodkie miałam na porządku dziennym, do tego zjadałam dwa posiłki dziennie - z czego jeden to taki po ktorym juz nic nie bylam w stanie wciągnąć no i maaaaaaasa owocow i wszelkiego rodzaju świeżego pieczywa i klusek (każdego rodzaju i w każdej postaci), za to mało warzyw - może nie jest to najszczęśliwszy model żywienia, do szczupłych nie należę ale mimo to BMI było w normie (górna granica ale jednak w normie ) - ale wracając do tematu - uważam że powinnaś próbować wszystkiego na co masz ochotę oczywiście w rozsądnych ilościach ;-) trzymam kciuki za poprawę humoru dietowego :-D

dziewczynki nam w szkole na ciemieniuche kazali nacierać dziecko oliwką i wyczesywać średnio twarda szczotką ( nie taką mięciutką z naturalnego włosia tylko właśnie sztuczną żeby ostrzejsza była)

aaaasica - to mnie zaskoczylas z tymi kartami - marzenie :-( - ja musze biegać co miesiąc z tym brzucholem i podbijać w pracy legitymacje ubezpieczeniową (nie ma to jak sensowność polskich przepisów - kobieta w ciąży i w okresie połogu ma ustawowo zapewnioną opiekę lekarską - a w przychodniach dalej swoje... )

emka - nie macie tam wiecej miejsca nad tym morzem ?? :tak: to ja i z miesięcznym się zabiorę ;-)

Hej dziewczyny :-) parę dni temu dowiedziałam się, że mam cukrzycę ciążową tak więc dołączam do Was :-D

Na szczęście u mnie to już prawie koniec ciąży bo ciężko mi z tymi wyrzeczeniami :-) W zasadzie gdyby nie pojawiła mi się glukoza w moczu to nawet bym nie wiedziała że jestem taka słodka bowiem testy obciążeniowe ok tzn pierwszy w połowie ciąży jak najbardziej ok ale drugi który mi robili już w szpitalu to taki na granicy. Widzę jednak, że mój diabetolog to bardzo "łagodny" bo powiedział iż na czczo mogę mieć maksymalnie 110 a godzinę po posiłku 135 :-) Nie mam też się codziennie kuć, wystarczy co drugi lub trzeci dzień że będę sobie mierzyła :-D

a witamy witamy nową forumowiczę :)

faktycznie normy masz delikatne no i samo podejsice diabetologa tez mocno wyluzowane - ale na pewno wie co robi, a twoja cukrzyca super łagodna :)

hmmmm a ZUS to nie poprostu Pesel? bo ja wyrobiłam małemu pesel i po becikowe sie zglosilam a dalej nic nie robiłam. A chipow nie ma tylko legitymacja moja obowiazuje.
A co do wakacji to w lipcu jade nad morze z przyczepa na tydzien a potem gorzej bo do austrii w gory - i tu nie chetnie jade bo zalamana jestem podroza bo M stwierdzil ze wezmiemy jeszcze 2 osoby bo samochodu nie maja - ale to i tak jest 1400km i bartek padnie wraz ze mna po caaaałym dniu w aucie a tu jeszcze siedzierc na sztywno bo samochod zapelniony i nawet nie bedzie mial gdzie sie polozyc i pobawic.
A ja w ciazy jadlam ciasta czasem, spaghetti czesto i wase z serem na noc, a kilka razy grzeszylam lodami bo jestem lodozerca :)

ja spagetti jadlam prawie dzien w dzien :D teraz jakos nie mam ochoty :) w sumie jakby ktos zrobil to nie odmowilabym ;p
to w takim razie jade do zakopanego w lipcu albo sierpniu ;)
zobaczylam ze jakis krem aa i mustela jest na ciemieniuche. babcia przyjdzie o 14 to ja wyjde i kupie :) ojej! niemoge sie doczekac wyjscia ;)))
zjadlabym gulasz ;)))

o matko.... dziewczyny jakie spagetti....? moglyście jesc makaron?... ja sie zaraz popłaczę... u mnie nic zbożowego nie przejdzie.... chyba ze w takiej ilości ze szkoda sobie glowe zawracac....

reklama
a witamy witamy nową forumowiczę :)

faktycznie normy masz delikatne no i samo podejsice diabetologa tez mocno wyluzowane - ale na pewno wie co robi, a twoja cukrzyca super łagodna :)

Może dlatego, że to już 36 tydzień i niema już co zaostrzać norm bo to kwestia paru tygodni. Zresztą nie pozostaje mi nic innego jak zdać się na lekarza i wierzyć, że wie co robi :-) Szkoda tylko, że nie powiedział jak sobie radzić z ciągłym uczuciem głodu :-D

Do góry