witam drogie panie ;-)
emka - wspolczuje z tym wyrkiem, ja to będę przerabiać pod koniec wakacji bo wtedy zamierzamy zmienic obecne ... ujjj az sie boje bo to zawsze tak jest ze człowiekowi jakis bubel chcą wcisnąć :-)
a na poprawe twojego humoru proponuje wszamać coś pysznego ;-)
Wwwanda - ja cie przepraszam ale co ty masz za diete ? przeciez to jest jakas masakra... gorzej niż w jakimś obozie, ponaginaj ją troche bo przeciez nawet odchudzające diety w ktorych jest wszystko rozpisane od rana do wieczora wykanczają czlowieka a trwaja zaledwie dwa tygodnie....

widzisz... mowisz ze w ciąży jadlas jedynie slodkie, a dla mnie moja dieta (mimo żadnej rozpiski - jem co chce byle wyniki byly w normie) jest fatalna... bo nawet kawalka chleba normalnego nie moge.... gdybym dostala taką rozpiskę to na bank wylądowałabym na insulinie (moja lekarka wychodzi z zalozenia ze lepiej kombinowac z dietą niz sie dziabac igla) całkowicie musialam zmienic sposob żywienia a i tak mimo tego ze zywie sie dziwnie ponad 70 dni to sie nie przyzwyczailam. słodkie miałam na porządku dziennym, do tego zjadałam dwa posiłki dziennie - z czego jeden to taki po ktorym juz nic nie bylam w stanie wciągnąć no i maaaaaaasa owocow i wszelkiego rodzaju świeżego pieczywa i klusek (każdego rodzaju i w każdej postaci), za to mało warzyw - może nie jest to najszczęśliwszy model żywienia, do szczupłych nie należę ale mimo to BMI było w normie (górna granica ale jednak w normie ) - ale wracając do tematu - uważam że powinnaś próbować wszystkiego na co masz ochotę oczywiście w rozsądnych ilościach ;-) trzymam kciuki za poprawę humoru dietowego
dziewczynki nam w szkole na ciemieniuche kazali nacierać dziecko oliwką i wyczesywać średnio twarda szczotką ( nie taką mięciutką z naturalnego włosia tylko właśnie sztuczną żeby ostrzejsza była)
aaaasica - to mnie zaskoczylas z tymi kartami - marzenie :-( - ja musze biegać co miesiąc z tym brzucholem i podbijać w pracy legitymacje ubezpieczeniową (nie ma to jak sensowność polskich przepisów - kobieta w ciąży i w okresie połogu ma ustawowo zapewnioną opiekę lekarską - a w przychodniach dalej swoje... )
emka - nie macie tam wiecej miejsca nad tym morzem ??

to ja i z miesięcznym się zabiorę ;-)