reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Smaki, smaczki, kulinaria

no własnie... ja nawet przypieczoną na żywym ogniu cebulę dorzucam, i niewiele lepiej... kolor przynajmniej się robi łądny..

jeszcze miesa potrzebne (rozne_ albowiem rosol gotuje sie na 3 rodziajach miesa - drobiu, wolowinie i wieprzowinie :)

ps mozna dodac sosu sojowego
 
reklama
Ja robie rosol najczesciej na 2cwiartkach albo na korpusie :) Ale ja nie lubie domieszki wolowiny lub wieprzowiny, chhoc slyszalam ze prawdziwy rosol wlasnie jest z wolowina.
 
Makaron z pieczarkami

Na patelni smażymy pieczarki, doprawiamy do smaku, dodajemy wedline. Jak pieczarki beda dobre podlewamy je woda, dodajemy troche wegety i wsypujemy makaron(surowy,np. muszelki/swiderki/kolanka ) ok 200-300g. Dusimy wszystko razem do miekkości makaronu. W razie potrzeby podlewamy woda, zeby makaron sie nie przypalil. Danie gotowe doprawiam przyprawami wedle gustu- chilli/papryka/chinska przyprawa. Na talerzu posypuje danie serem i pietrucha. Przekaska gotowa
 
Makaron z pieczarkami

Na patelni smażymy pieczarki, doprawiamy do smaku, dodajemy wedline. Jak pieczarki beda dobre podlewamy je woda, dodajemy troche wegety i wsypujemy makaron(surowy,np. muszelki/swiderki/kolanka ) ok 200-300g. Dusimy wszystko razem do miekkości makaronu. W razie potrzeby podlewamy woda, zeby makaron sie nie przypalil. Danie gotowe doprawiam przyprawami wedle gustu- chilli/papryka/chinska przyprawa. Na talerzu posypuje danie serem i pietrucha. Przekaska gotowa
Mniam mniam...na pewno jest smaczne :))
 
Makaron z pieczarkami

Na patelni smażymy pieczarki, doprawiamy do smaku, dodajemy wedline. Jak pieczarki beda dobre podlewamy je woda, dodajemy troche wegety i wsypujemy makaron(surowy,np. muszelki/swiderki/kolanka ) ok 200-300g. Dusimy wszystko razem do miekkości makaronu. W razie potrzeby podlewamy woda, zeby makaron sie nie przypalil. Danie gotowe doprawiam przyprawami wedle gustu- chilli/papryka/chinska przyprawa. Na talerzu posypuje danie serem i pietrucha. Przekaska gotowa
Ja bym dodała jeszcze kukurydzę
 
reklama
Do góry