reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Mleko, papki i kanapki :)

ciekawe co poradzą...
a propos wagi - wlasnie obejrzałam Twoj suwaczek!! jestem pod wielkim wrażeniem :-D poczułam się domotywowana :-D

Iza i inne dziewczyny dziekuje za pamiec.
Bylismy na pogotowiu w sobote i osluchali malego sprawdzili uszka i wszystko ok, tzn stwierdzili ze musi miec jakiegos wirusa i po podawaniu syropku maly powinien szybko to zwalczyc ale to nic powaznego. Dzis juz jest totalna poprawa. Apetyt wiekszy, w nocy o 3 zjadl 150ml butli ;-) a rano sniadanko kaszke na mleczku i az rece mu sie trzepaly a gdy za wolno dawalam to stekal ;-)

Iza dziekuje, a co do wagi no to dieta dieta dieta.... ale do zniesienia ;-)

Ja nie chce uczyc z butelki lub z niekapka. Ma kapek i doidy cup. Niektore dzieci tez tu pija i idzie im swietnie, a u nas krztuszenie...

Dziunka moj Oli tez sie krztusi na kapku. Wogole to nie chce pic, tylko z butli. Sprobowalam na niekapku ale tez sie krztusil. Wiec nie jestescie same :)

Może...trudno , pić nie bedzie! :-D a na powaznie, bedziemy cwiczyc, cwiczyc i cwiczyc, moze w koncu sie uda :-D

Kiszonki od 10-tego miesiaca, znalazlam. Troche przesadzilysmy :-D

hehehe no troszke. Moj kuzyn gdy mial 7/8 miesiecy zajadal sie kiszonkami, sok z tego lal sie po lapkach, minka skwaszona ale ciumkal naokraglo.

Ostatnia edycja:
reklama
U nas po ogorku zero jakichkolwiek reakcji. Nasza pediatra powiedziala ze kiszonek powinno sie jesc bardzo duzo w okresie przeziebieniowym, ale mysle ze sie wstrzymamy jeszcze z dwa miesiace.

Kasia Twoje kropki przypomnialy mi o tym co ma Asia.

A wiec jakies dwa tyg temu na prawej lopatce pojawilo sie jakby odparzenie, kilka kropek, jedna kolo drugiej, zaczerwienione. Zaczelam smarowac bepanthenem i wydawalo mi sie ze zasuszylo. Krostki sa juz koloru troszke ciemniejszego od skory, ale zaczely sie rozchodzic :szok: kazdego dnia coraz dalej. Jest to pasod lopatki, przez bark dalej przez wewnetrzna strone raczki, lokcia, wczoraj juz byly przy nadgarstku :szok: pas szerokosci ok 1 cm. lekarka widziala to jak bylysmy na szczepieniu i stwierdzila ze nie wie, byc moze uczulenie. Ale tyle czasu? Smaruje bepanthenem ale to nie znika. Co myslicie? Chcialam fote zrobic ale nie wychodzi, moze poprobuje telefonem.

my dzisiaj sloiczek hiipa krem jarzynowy (w skladze ziemniak, groszek, marchew chyba, kalafior) smak suppper, malemu tez smakowal wciagnal caly. dałam mu troche ugotowanych ziemniaczkow poduszonych widelcem ale nie chcial jesc od razu wypluwal. musze chyba poczekac az faktycznie bedzie siedzial

Dziś dałam małemu pierwszy raz gluten pół łyżeczki na 200ml.

Teraz ma czerwone poliki.
Dawac dalej ten gluten czy odpuścić?

Mały też dziś pierwszy raz jadł śliwki ale wątpie by to był powód czerwonych policzków.

Ehhhh... myślałam,że dobrze zareaguje na gluten.

dziewczyny mam pytanie byli u nas znajom i przynieśli małemu obiadki i deserki....wśród obiadków po 6 mieiacu jest krem z dyni z zółtkiem...jak myslicie podac mu to bo trochę to żółtko mnie przeraża......

dziewczyny mam pytanie byli u nas znajom i przynieśli małemu obiadki i deserki....wśród obiadków po 6 mieiacu jest krem z dyni z zółtkiem...jak myslicie podac mu to bo trochę to żółtko mnie przeraża......

Żółtko można podawać po 6 miesiącu - z tego, co pamiętam, to pół żółtka dwa razy w tygodniu. Ja ze względu na alergię jeszcze nie daję, ale w schemacie żywienia dzieci butelkowych w 7 miesiącu żółtko już wystepuje.

Dziś dałam małemu pierwszy raz gluten pół łyżeczki na 200ml.

Teraz ma czerwone poliki.
Dawac dalej ten gluten czy odpuścić?

Mały też dziś pierwszy raz jadł śliwki ale wątpie by to był powód czerwonych policzków.

Ehhhh... myślałam,że dobrze zareaguje na gluten.

skoro dałąś dwie nowości jednego dnia, to nie wiesz na co źle zareagował. A w jakiej formie dałaś ten gluten?

reklama
Do góry