reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Mleko, papki i kanapki :)

Sa specjalne jogurty od 6 miesiaca Nestle chyba robi ... ale to na modyfikowanym mleku tak mi sie wydaje i ktos mi to mowil ...
co do truskawek to pawel mial uczulenei na kaszke z truskawkami :)
a cena tych jogurtow u mnie za 4 szt 12 zl

reklama
No nie pamietam. u nas w kazdym razie w kazdym sklepie stoja na polce a prawdziwe jogurty chyba w lodowce byc powinny? niech sie inne dziewczyny wypowiedza bo nie pamietam.

No nie pamietam. u nas w kazdym razie w kazdym sklepie stoja na polce a prawdziwe jogurty chyba w lodowce byc powinny? niech sie inne dziewczyny wypowiedza bo nie pamietam.
racja u mnie tak samo ... wiec dziwne te jogurty :d albo mleko widzialam w karntonikach juz zrobione takie :p heheh lepiej sammej zorbic na mleku z owocami czy cos

Firma nestle produkuje takie jogurciki. Kupiłam takie opakowanie (od 6msca) i przedwczoraj podałam 3 lyzeczki małemu i jest ok jak na razie. Bedzie to taka przekaska jak nie bede miała innego pomyslu. :-D
W pon jak bede miec chwile wkleje kilka fajnych przepisów które dała mi pediatra. Głównie dla alergików , ale dla niealergicznych dzieci również :)

racja u mnie tak samo ... wiec dziwne te jogurty :d albo mleko widzialam w karntonikach juz zrobione takie :p heheh lepiej sammej zorbic na mleku z owocami czy cos
tutaj tez jest takie mleko w kartonikach zrobione i bardzo to pozyteczne, ja zawsze mam kilka takich kartonikow, jak gdzies wychodze to biore taki karonik i nie musze sie martwic o wode odmierzac mleka w drugi pojemniczek itp, otwierasz kartonik lejesz do butli i juz :-) w domu zawsze robie normalni z proszku ale na wyjscia to dobra alternatywa

ja mam takie pytanie ... bo sama nei wiem :| jak wasze dzieci nie chca juz jesc zupki to jak to pokazuja ?
Pawel np je ... i raczka odpycha ale buzie otwiera ... albo otwira buzie je ale krzywi sie :| ni wiem czy wasze dzieci tez tak maja ?

ja mam takie pytanie ... bo sama nei wiem :| jak wasze dzieci nie chca juz jesc zupki to jak to pokazuja ?
Pawel np je ... i raczka odpycha ale buzie otwiera ... albo otwira buzie je ale krzywi sie :| ni wiem czy wasze dzieci tez tak maja ?

ignas jak juz nie chce jesc: nie otwiera buzi, trze oczka, odwraca glowke, i jak zje jakas ostatnia lyzeczke to sie otrzasa jakby przechodzily go dreszcze;)

reklama
...
W pon jak bede miec chwile wkleje kilka fajnych przepisów które dała mi pediatra. Głównie dla alergików , ale dla niealergicznych dzieci również :)
Martolinka
To ja koniecznie poproszę o te przepisy :tak:

Kasiula
Po pierwsze nie otwiera po prostu buzi i zaczyna interesować się czymś innym (np drzewkami za oknem ;) ), przywołana do "porządku" patrzy na mnie ale nadal nie otwiera buzi ;-) Odwraca głowę w druga stronę. Dla porównania dodam że jak jest zainteresowana zawartością łyżeczki to zdąży połknać i otworzyć buzię zanim ja nabiorę nastepną porcję :szok::-D
Ewentualnie ostentacyjnie wypluwa zawartośc buźki językiem. Oczwyiscie należy odróznic co wypadło z buzi a co zostało wyplute celowo ;-)

a teraz mam pytanie do mam alergików skazowych - głównie chodzi mi o Nutramigen, bo nie pamietam kto jest a kto nie jest :sorry2:
Chodzi mi o to zbyt szybkie przybieranie Soni i jedzenie.
Powiedzcie mi proszę ile średnio dobowo wasze dzieci zjadają Nutramigenu (oraz innych posiłkow) i jaka jest ich obecna waga?
W oczekiwaniu na badania krwi, cały czas szukam przyczyny tego przybierania na wadze no i myślę sobie jeszcze o tym nutramigenie - ze bardziej sycący itd... :dry:

Do góry