reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Smaki, smaczki, kulinaria

Kasiula ja lubie szpinak :-Ddawaj przepis
Cleo robie ze skwarkami i twarogiem .Moja mama kiedys to robiła i całkiem zapomniałąm
 
reklama
Dziękuję. Chyba wygrał pomysł Cleo :-)
Kasiula , ale Twój zrobie pojutrze :-)szpinak w lisciach , czy taki posiekany? i czym doprawiasz?
ja kupuje zawsze z lidla juz ze smietana i cena dobra jak na szpinak tylko czosnek dodaje ;] mieso przyprawiam z cebula podsmazam, makarn lekko podgotowuje i uklada sie makaron szpinak mielone plasterki pomidorow bez skórki chyba ze ktos lenia ma :p znow makaron ser zółty i zalewam sosem albo tym co mam w domu akurat moze byc zwykly pomidorowy albo taki do spaghetii oby w proszku albo jakis na necie szukam z koncentratu np :) i calosc na okolo 20-30 min do piekanika :)
 
dziewczyny co do gołąbków bez zawijania... robiłam ostatnio te kupne , co reklamują.. i lipa...
znaczy w smaku super bo takie jak zawsze robię normalne, ale się trochę rozwalały(chyba przez te kawałki kapusy)
 
Dawaj przepis :p
Tak rzucanie nazwami tylko a ja tępa w gotowaniu jestem :p

Dziunka gotujesz makaron,jakieś świderki najlepiej pasują.Do ugotowanego wrzucasz ser biały ,krusząc w palcach( nie żałuj sera duuuzo daj),polewasz tłuszczykiem ze skwareczkami solisz,pieprzysz, mieszasz i gotowe.Kluchy muszą byc ciepłe wtedy najlepiej smakuje:-)

Jak zostanie to odgrzane na patelni pozniej tez jest super :-)
 
Ostatnio edytowane przez moderatora:
makaron z serem ja lubię na słodko :tak: czyli zamiast skwarek soli i pieprzu posypuje cukrem ;-)
mój D za to bardzo lubi krokiety z pieczarkami i serem :-) , to dla osób którym się nie chce przygotowywać kapusty ;-) , bo ja się wczoraj pokusiłam na krokiety z kapustą i pewnie prędko nie zrobie znowu ,ale za to mam obiad na 2-3 dni z głowy :-)
 
Dziunka gotujesz makaron,jakieś świderki najlepiej pasują.Do ugotowanego wrzucasz ser biały ,krusząc w palcach( nie żałuj sera duuuzo daj),polewasz tłuszczykiem ze skwareczkami solisz,pieprzysz, mieszasz i gotowe.Kluchy muszą byc ciepłe wtedy najlepiej smakuje:-)

Jak zostanie to odgrzane na patelni pozniej tez jest super :-)
fe :p
 
reklama
Gołąbki "bez zawijania"
przepis z neta ale zmieniłam troche po swojemu

1kg miesa mielonego
ok. 1kg kapusty białej
2 woreczki ryzu
2 cebule
3 jajka
czosnek
przyprawy
bulka tarta
koncentrat pomidorowy
....
kapuste siatkujemy DROBNIUTKO <dobrze ze mam robota kuchennego ;-)> dodajemy mieso jajka, ryz podgotowany na sypko, posiatkowana cebule no i przyporawy wszystko mieszamy dokladnei aby ładnei sie połączyło ... formujemy kotleciki maczamy w bułce i na patelnie ... obsmazone do garnuszka. W 2 garnku zrobiłam taki sosik ... woda kostki rosołowe + koncentrat pozniej zagesciłam i zalałam tym kotlety w garnku i niby mialo to sie gotowac jednak ja szybko przelozyłam do naczynia i do piekarnika wsadizlam bo mialam wrazenie ze sie przypala z dolu ... w piekarniku z 20-30 min i pychaaaaaaaaaaaa :) wychodzi bardzo duzo wiec jak ktos ma mniejsza rodzine mozna polowe mniej skladnikow robic ;-)
 
Do góry