reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Smaki, smaczki, kulinaria

Kasia ale bez kapuchy to wyjdzie coś chyba jak pulpety w sosie pomidorowym tylko ryż dodasz to bedzie gołąbka przypominało.Ja wolę z kapuchą bo tak to się rozwala diabelstwo.Mimo że wczesniej zawsze troszkę podmażam na patelni.To trzeba pilnować i delikatnie się obchodzić.Albo gotować nie umiem:-D
Kochana o cos takiego mi chodzilo Gołąbki bez zawijania | Kulinaria :p:p i vhyba wezme ten przepis zobacze co wyjdzie
 
reklama
Kochana o cos takiego mi chodzilo Gołąbki bez zawijania | Kulinaria :p:p i vhyba wezme ten przepis zobacze co wyjdzie

Ja wiem o jakie gołąbki chodzi. Moja mam takie robi - kapusta jest poszatkowana w śroku. Ja nigdy nie robiłam, ale jak chcesz mogę zapytać mamy. Chociaż widze, że przepis jest chyba podobny do yego, co linka podałaś. Gołabki są pyszne.
 
Moja niedoszła teściowa robiła tak: mięso mielone przygotowywała normalnie i do tego dodawała kapusty kiszonej. PYCHA! Ale bez ryżu więc nie wiem czy to pod te gołabki się kwalifikuje :D
 
ja ostatnio robiłam tak że pomieszałam worek ryżu z pół kg mielonego jajko i pół kapusty poszatkowanej , trochę bułki tartej , zapieczone w piekarniku (polane pomysłem na pulpety) , a na drugi dzień (zostało nam trochę farszu) zrobiłam kulki i przez 40 minut gotowałam w bulionie potem 20 min piekłam w piekarniku i przed podaniem polałam sosem pomidorowym i posypałam żółtym serem i to było lepsze od tego pierwszego bo kapusta była smaczniejsza
 
Hmm nigdy nie słyszalam o takich gołąbkach:-D Kochane wrzucac pomysły na danie z makaronem ;-)byle nie spaghetti
 
Dziękuję. Chyba wygrał pomysł Cleo :-)
Kasiula , ale Twój zrobie pojutrze :-)szpinak w lisciach , czy taki posiekany? i czym doprawiasz?
 
reklama
Do góry