reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Dzięki dziewczyny, u nas szczepienie w piątek, a opuchlizna nie schodzi, ale zadzwonię dziś do przychodni i spytam pielęgniarkę, w końcu ona robiła szczepienie, więc coś poradzi. Nocka w miarę usnęła córcia o 22, wstała o 4, później 6:30, a ja już nie śpię.

Dzisiaj przyjeżdżają do nas goście, siostra z moim chrześniakiem, mój brat, siostra cioteczna i babcia, także niezłe zamieszanie będzie, mogę rzadziej zaglądać, wybaczcie :)

Miłego dnia życzę!

reklama
A my dzis na szczepienie <bryyy> , po pierwszym plakal ale dosc krotko a potem spal caly dzien i cala noc ale obrzekow nie mielismy a tez kazaly mi pielegniarki altacetem smarowac jakby były. Dziewczyny tak piszecie o czopkach na goraczke a mi w aptece doradzily syrop - co jest lepsze ? Kurde jest jakas roznia?

Ale jestem ciekawa ile wazymy ;)? Obstawiam cos ok 7 kg bo to taki maly klocuś;) - tylko tego po nim nie widac aby buzia pucołowata ;) ale to po mamusi;) .Ale chyba jest długi bo wszyscy mu daja 5 miesiecy - moze dlatego , no nic zobaczymy, moze nie odziediczy wzrost po mamusi- wystrczy jeden karzełek w domu ;)

A my dzis na szczepienie <bryyy> , po pierwszym plakal ale dosc krotko a potem spal caly dzien i cala noc ale obrzekow nie mielismy a tez kazaly mi pielegniarki altacetem smarowac jakby były. Dziewczyny tak piszecie o czopkach na goraczke a mi w aptece doradzily syrop - co jest lepsze ? Kurde jest jakas roznia?;)
Na pewno jedno jest skuteczne i drugie,ale jak dziecko ulewa,to lepiej czopki i w nocy też lepiej się sprawdzają,więc to też zależy czy dziecko lubi pić syropy czy też nie,a dając czopek jesteśmy pewni że zadziała bo go nie wypluje czy zwymiotuje:)

Witam :)
ah jak mi dobrze ostatnio Niko od 21 spi dalej tylko o 5.30 kupa i mleko bylo a ja gotowa czekam na niego hihi ;-)
wczoraj moj Ł. zrobił mi dzień dla siebie i wzial maluszka po pracy do wieczora do dziadków a ja mogłam porobić co chcę:D
posprzatałam w garderobie wkoncu bo juz wołała o pomste...i pojechalam na pazurki:D
dzis znowu upalny dzien sie zapowiada...
co do wypraw to my zaliczylismy juz jedna 200km jak sale na weselicha ogl...to maly pod koniec był marudny bo pewnie pozycja mu juz nie pasowała...

witajcie
u nas nocka super maly co prawda obudzil sie po mm o 2.30 jadl z cycow prawie 15 minut potem dalej ladnie poszedl spac i obudzil sie o 6.30, ja jestem super wyspana, rano tylko troszke bardziej niz normalnie meczyl sie z bączkami po tym mm chyba on zwykle pierdzi bez problemow a dzisiaj widzialam ze sie musial niezle na gimnastykowac zeby wyszedl bączek zapodam mu herbatke koperkową moze bedzie chcial pic :)
a co do herbatki to ja zawsze mialam naszykowana w butelce i podawalam mu ją przez caly dzien nie robilam co chwila nowej bo on wogole nie chcial pic tych herbatek zobaczymy jak bedzie dzis
dzis probujemy nowego soczku jabłko-malina i jak nie bedzie uczulen to od czasu do czasu bede mu podawac wode z soczkiem malinowym bo mam taki super soczek sama go robilam w zeszlym roku maliny byly zasypane cukrem one sobie troszke odstaly a potem zlalam ten soczek i maliny troche odcisnelam idealny soczek na przeziębienia :) ale maly na szczęscie zdrowy :)

a mam pytanko...jak robicie herbatki i dziecko jej niewypije to wylewacie jak mleko mm czy mozna po paru godzinach pogrzac i dac znowu??
Można podać później, nawet bez podgrzewania

Na pewno jedno jest skuteczne i drugie,ale jak dziecko ulewa,to lepiej czopki i w nocy też lepiej się sprawdzają,więc to też zależy czy dziecko lubi pić syropy czy też nie,a dając czopek jesteśmy pewni że zadziała bo go nie wypluje czy zwymiotuje:)
Za to może go wys... ;) Czopek niestety często pobudza kupę.

witam dziewczyny :-)

najpierw napisze, potem bede nadrabiac, bo jest co :-D nie bylo mnie 3 dni.

wczoraj bylismy ogladac wozek, do jednej hurtowni zajechalismy i okazalo sie ze tego modelu nie ma, a w necie bylo napisane, ze jest. Chcialam zobaczyc ten Easygo SENSO -> Lekka spacerówka SENSO EasyGO Euro-Cart !!!!!!! (1097107061) - Aukcje internetowe Allegro, potem dzwonilismy do innego sklepu, az w CH Targowek. Jadac ode mnie z Błonia to pewnie wyszlo jakies 40-45 km w jedna strone. No , ale dobra, skoro jest to jedziemy. Wchodzimy do sklepu, pokazuje sie sprzedawca i mowi, ze ten model byl, ale sie wysprzedaŁ. noo... krew mnie zalała.. bylam w takim szoku... 1,5 godziny jazdy w upale.. korkach z marudzacym maluszkiem... i NIE MA?! myslalam, ze zagryze tego sprzedawce... ale jednak wolalam sie oddalic z tego sklepu niz zrobic mu awanture. kurde... !!!!

co do mleka to kiszka. Nie mozemy go zwrocic.. chetnie oddam za koszty przesylki!

od kilku dni daje malemu na noc Bebilon Pepti zageszczony kleikiem ryzowym. W piatek w nocy spal super. Pierwsza pobudka po 2,5h, nastepna po 6 i potem juz po 2.
W sobote troszke gorzej, bo pobudki co 3h, a dzisiaj to miodzio! pierwsza pobudka po 1h - widocznie nie dojadl, a nastepna po 7 h i potem po 3 :-D jestem mega wyspana i zadowolona :-)

dziewczyny mam pytanie do mam karmiacych lub dokarmiajacych Bebilonem Pepti. Jakie kupy Wasze dzieci robia? u mnie maja kolor taki jasno lub czasami ciemnobrazowy. Do tego sa troszke gestsze niz zawsze.
Do tego dzisiaj mielismy zatwardzenie, ale mysle ze to po tym kleiku. Dzisiaj mu nie dam i zobaczymy. Tak w ogole to kupe mamy zawsze rano miedzy 4 a 6.

Aaaa... no i najwazniejsze.. kilka dni temu pisalam, ze maluch jeszcze nie umie sie przekrecac z plecow na brzuch.. to teraz robi to caly czas , dodatkowo wkladajac nogi w szczebelki po kolana. Caly czas trzeba patrzec co robi. Juz nawet probuje tej sztuczki w wanience i w wozku. :-D

dobra ide nAdrabiac.. :-)

Witajcie :-)

Chyba wracają upały. Nie uśmiecha mi się to za bardzo...:no:

dziewczyny życzę wam miłych i przyjemnych dni bo my od jutra na kilka dni wybieramy się do krynicy morskiej eh jak fajnie doczekać się nie mogę papa :)
Zazdroszczę!!! Bawcie się dobrze :-)

a mam pytanko...jak robicie herbatki i dziecko jej niewypije to wylewacie jak mleko mm czy mozna po paru godzinach pogrzac i dac znowu??
Ja wylewam, bo na opakowaniu napisali, żeby zawsze przyrządzać świeży napój.

reklama
My zaliczyliśmy wczoraj ortopedę... bioderka zdrowe, kręgosłup silny...
zapytałam o to siadanie Mikiego (bo sam rwie się do siadu)... pani doktor powiedziała aby go nie wysadzać, dziecko samo ma siadać, bez pomocy rodziców... dodała żeby pod materacyk coś włożyć aby podnieść pozycję leżącą małego, także w wóżku też już możemy w półsiadzie jeździć :D:-D:-D:-D

Do góry