reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Dieta Maluszków

Borys jak zwykle obudzil się przed 2, wszamał i poszedl w kime. Później jak zwykle obudził się drugi raz, ale nie wiem o ktorej (zwykle to ok 5), bo pojeczał postękal, a że ani ja, ani T, sie z dupskiem nie ruszylismy to chyba zasnął. No ja napewno zasnęłam...heheheh i spal do 7 ;-)

akaata...masz racje z tym jedzonkiem, jest jakas teoria, ale to tez duzo zalezy od dziecka. Ja narazie Boryskowi nic nie daje, ale nie zarzekam sie ,że bede czekala aż do 8 października aby synus mial pełne 6 m-cy ;-). Może zaszaleje i podam mu coś 7 października ...:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

stóóóóóóój szaloooona ..... ;-);-);-):-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D...

Moje dziecko załapało że w okolicach 13-14 w godzine po cycku jest obiadek ze słoiczka... mija godzina od cycania i nic dziecka nie uspokoi i nie uciszy póki mama nie weźmie dziecia w nosidlo nie wsadzi, nie zaniesie do kuchni i nie pokaże że zajmuje sie JEGO jedzeniem... dzisiaj z radości to pluł, gulgał i kwiczał. Dobrze że pasy miał zapięte bo i skakał z tyłkiem z radosci na widok miseczki z papką...

hehe mnie to samo...jak one szybko łapia to co dobre...no ale w koncu to kwietniowe :-)

reklama
z serii "rozterki matki karmiącej" ( tylko bez podśmie****ek proszę ;-);-)) zagotowałam wodę i studzę ją do 50st i cały czas się zastanawiam czy podać dzisiaj kaszkę bananową do tej pory podawałam tylko soczki i kaszę manną na moim mleku ehhh ale problem już sama zaczynam się z siebie śmiać jakby to była sprawa życia i śmierci

ja bym podała. U nas banan na topie :-) ja tam na okoo z tym studzeniem :)
dziewczyny podawalyscie moze szpinak gerbera bio? tam jest smietana i nie wiem czy dac czy nie w bobovicie nie bylo ale z kolei za geste te obiady dla malego

kaszka bananowa jest the best....i dla synka i dla mamusi
no dobra czas się przyznać jak małemu robię kaszke to i sobie też bo ja uwielbiam....mniam mniam mniam
dziś bedzie na deserek

a u nas po bananie jest zawsze wysypka na buzi... tak więc poczekamy jak skończy 5 m-cy i znowu spróbujemy... heh... ale po króliku, jagniecinie, marchewce, ziemniaku, jabłku, dzikiej róży, brzoskwiniach, winogronach i gruszkach nic nam nie jest :-)

reklama
chciałam powiedzieć, że u nas furore zrobił deserek bobo fruta jabłko, brzoskwinia i winogrono po 4 m-cu Mały po prostu pochłonął cały słoiczek i chciał więcej... biegiem pędziłam do kuchni po słoiczek jabłka z marchewką :-D

co do dań obiadowych, to dla mam które jeszcze nie dają mięska to najlepsze są marchwianka z ryżem, marchewka z jabłkiem, ziemniak z marchewką, brokuły - ale nie każdemu smakują, puree z jarzynkami, no i chyba tyle z naszego jadłospisu... obecnie mam bogate zapasy produktów zawierających mięska przeróżniaste i bezpieczne warzywka (ziemniaki i marchewkę).

Do góry