reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Dieta Maluszków

u nas nr 1 marchewkowa z ryzem bobovity, gerbera krem marchewkowy z jarzynami i jarzynowa. NIE tknie dyni z ziemniakiem Hippa i marchewki z ziemniakiem szpinak nawet ok
zaczne od krolika dzieki :)

reklama
kamisia - ja też lubię te kaszki, szczególnie bananową :) Pawełek też, jak i malinową.

Ogólnie Pawciowi robią obie babcie różne przeciery np jabłko-jagoda, jabłko-brzoskwinia, jabłko-marchewka i te najlepiej mu smakują.
Lubi też dynię z ziemniaczkiem. Do tej pory niczym nie pogardził:D zobaczymy jak będzie ze szpinakiem :D:D

Zapytałam dziś lekarza o podawanie warzyw gotowanych mówiąc o tym, że po 3 dniach marchewkowych Lenka miała zaparcia i podawaliśmy czopek. Lekarz zalecił nam rozpoczęcie rozszerzania diety od soku ze świeżej marchwi. Mamy marchew na ogrodzie, więc sokowirówka poszła w ruch i mała dostała butlę. Wypiła jednym tchem 60ml, czyli tyle co jej nalałam i chciała więcej, ale już Jej nie daliśmy, aby nie przesadzić za pierwszym razem.
a ten soczek to rozcienczalas czyms (woda?), czy taki prosto z wirowki?

aaaaa dziewczyny, które jeszcze nic nie podały nowego do jedzenia. wczoraj wyczytałam w gazecie Twoje Dziecko, że najpierw dziecku powinno się podać marchewkę z ziemniaczkiem a dopiero później podać jabłko - powód jest banalny - jeśli najpierw dziecko dostanie słodkie jabłko to później może nie chcieć jeść warzywek.

aaaaa dziewczyny, które jeszcze nic nie podały nowego do jedzenia. wczoraj wyczytałam w gazecie Twoje Dziecko, że najpierw dziecku powinno się podać marchewkę z ziemniaczkiem a dopiero później podać jabłko - powód jest banalny - jeśli najpierw dziecko dostanie słodkie jabłko to później może nie chcieć jeść warzywek.
Tez kiedyś o tym czytałam, że najpierw marchew, później ziemniak a jabłko jako trzecie. Co szkoła to uczy inaczej. Nasz pediatra zaleca najpierw podawanie soku a później dopiero produktu właściwego.

Dziewczyny, jak podajecie maluchom pół słoiczka a drugą część przechowujecie w lodówce to następnego dnia wyjmujecie to odpowiednio wcześnie by złapało temperaturę otoczenia czy to jakoś podgrzewacie?

reklama
Dziewczyny, jak podajecie maluchom pół słoiczka a drugą część przechowujecie w lodówce to następnego dnia wyjmujecie to odpowiednio wcześnie by złapało temperaturę otoczenia czy to jakoś podgrzewacie?

JA słoiczki podgrzewam w kąpieli wodnej
przekąłdam połowe do drugiego słoiczka reszte chowam do lodówki na następny dzień.
deserki natomiast podaje w temp.pokojowej

Do góry