reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Postępy naszych dzieci :)))

reklama
Gratulacje dla Pawełka!!!!
U nas jedynie postepem jest to ze Marcel chce chodzic szybciej niz potrafi :-D:-D do tego wyrywa raczki i próbuje chodzic tylko za jedna - mimo tego ze go troche przeważa :-) Dzisiaj znalazł sobie zabawe we wchodzenie i schodzenie po schodach, ja trzymalam za raczki a on samodzielnie wchodził, praktycznie moje 2 paluchy tylko do równowagi potrzebne. I tak ze 20 schodów az był mokrusienki, potem spowrotem na dół i jeszcze raz rundka nr dwa :rofl2:

U nas Oliwier nauczył się jakiś czas temu bić brawo. Spiewam mu często "Laleczkę z saskiej porcelany" i tam jest taki tekst
"i sniła ze dla niego tanczy a on ukradkiem bije brawo". Oczywiscie Oliwier jakiś czas temu na słowo brawo w piosence bił brawo ale teraz....wczoraj go usypiam, on już prawie spi a ja spiewam "i śniła ze dla niego tańczy" a Oliwier wstaje i bije brawo ;D a ja jeszcze nie doszłam do "bije brawo" ;D Niesamowite te nasze dzieci. One wszystko rozumieją, wszystko!
Dodam ze nie wiem kiedy i jak nauczył się robić "taaaaki duży" ;D Jeszcze chcę go nauczyć "taki kochaniutki" ale nie wiem jak tutaj pokazać, narazie się przytulamy ;D
Dlatego mój mąż jak krzyczę na niego każe mi przestać bo mały wszytsko rozumie i mama nie może krzyczeć na tatę ;d
Ostatnio dawaliśmy sobie wszyscy buzi, ale były jaja, mama Oliwierka, tata mamę, Oliwierek tatusia hehehe

Hehe :)

Mi dziś pokazała młoda "oj, oj" :D Zawsze jej robię oj, oj jak coś próbuje spsocić :) I dziś znowu, a ona do mnie paluszkiem "oj,oj" robi i słodko się chichra :D

Wczoraj teściowa sprzątała łazienkę, Asia była w przedpokoju przy lustrze. Teściowa wrzuciła jakieś śmieci do toalety, zamknęła klapę, wyszła do kuchni. Na to Asia pędem do muszli, podniosła klapę i zaglądała do środka, hahha :D Cwaniara :)

Alicja też bije brawo, jakiś miesiąc temu zaczęła - na poczatku tylko jak wołałam "brawoooo", potem też jak mówiłam "super, ślicznie".
A teraz już nie bije na zawołanie tylko jak ma ochotę :). I klaszcze jak zasypia - leży przy cycku i bije sobie brawo :)

Buziaczków nie umie dawać :(. Ale dzieli się ze mną jedzonkiem - podaje żeby sobie ugryzła, haha.

moje dziecko bije brawo, szczególnie jak stoi bez trzymanki i wtedy zaraz jest siup na pupę, robi "nie nie" jak czegoś nie chce, całuski to rozdaje tak że otwiera buziaczka i całuje jak prawdziwy facet z języczkiem normalnie, pokazuje na razie gdzie jest oczko ale pokazuje tak że trzeba uważać żeby oka nie wyjął...a "taki duży jestem" to dopiero się uczymy i nie zawsze to wychodzi

moje dziecko bije brawo, szczególnie jak stoi bez trzymanki i wtedy zaraz jest siup na pupę, robi "nie nie" jak czegoś nie chce, całuski to rozdaje tak że otwiera buziaczka i całuje jak prawdziwy facet z języczkiem normalnie, pokazuje na razie gdzie jest oczko ale pokazuje tak że trzeba uważać żeby oka nie wyjął...a "taki duży jestem" to dopiero się uczymy i nie zawsze to wychodzi

dziewczyny na czym polega uczenie dziecka taaaki jestem duzy??? nie znam tego :confused:

mój ostatnio upodobał sobie grzebanie wszystkim w ustach i nosach :-D:-D jak tylko go wezmie ktos na rece to zabiera sie do oględzin :-p

reklama
dziewczyny na czym polega uczenie dziecka taaaki jestem duzy??? nie znam tego :confused:

mój ostatnio upodobał sobie grzebanie wszystkim w ustach i nosach :-D:-D jak tylko go wezmie ktos na rece to zabiera sie do oględzin :-p
dziecko bierze rączki do góry a potem jak jest starsze to staje jeszcze na paluszkach i z wyciągniętymi rączkami wspina się na paluszki

Do góry