reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Postępy naszych dzieci :)))

Marcel równiez ma juz wiecej równowagi. Potrafi sam wstać bez zadnych mebli czy podpórek typu noga :-) i tak sobie dłuuugo moze stac, rozglada sie juz na boki w dalszym ciagu bez wywrotki i nie upada tylko kuca :-) Do tego nauczył sie siorbac, gdy powiem to rzuci piłeczka i tak sie bawimy w rzucanie, wyrwało mu sie słowo OJOJ ale czy to mozliwe:-p w kazdym razie tak to brzmiało, gdy chce cos zbroić mowie NIE NIE WOLNO i kiwam palcem a on zatrzymuje sie, patrzy i mowi: nie nie nie.

reklama
Moja juz tez cwiczy swoja rownowage coraz intensywniej. Mamy taki stoiczek interaktywny: muzyczny ocean i tam najczesciej stoi bez trzymania. Wczoraj zrobila pierwszy malutki kroczek od kanapy do stolika. Ah moja zdolniacha ;-)

Gratuluję :)

I ja znowu w tym wątku :) Pragnę zakomunikować że mała od dziś panicznie boi się odkurzacza a od wczoraj nie chce się kąpać :| Nie wiem o co chodzi, stała i nie chciała usiąść, jak ją starałam się posadzić to od razu ryk. Może oblewania główki się boi?

Gratuluję :)

I ja znowu w tym wątku :) Pragnę zakomunikować że mała od dziś panicznie boi się odkurzacza a od wczoraj nie chce się kąpać :| Nie wiem o co chodzi, stała i nie chciała usiąść, jak ją starałam się posadzić to od razu ryk. Może oblewania główki się boi?
Dziunka moj Synuś ten na stojąco sie kąpie a usiasc nie chce chyba ze sie zmeczy albo zabawka chce sie pobawic :) ... a co do polewania głowki woda moze te rondelka? ale chyba dzieci za małe są ;/

Mój tez na stojąco, siada tylko na poczatku zeby sie pochlapac z Zuzią (kąpia sie razem) albo zabawka pobawic, ja wode leje kubeczkiem i nie zwracam za bardzo uwagi na oczka zeby nie wleciala woda (tylko ta pierwsza z piana spłukuje delikatnie zeby do oczek nie wpadla), mały sie przyzwyczail ze po buzce woda leci i nie reaguje.

Dziunka - moze rzeczywiscie czegos sie przestraszyla, albo woda za goraca/ za zimna?? Moja ciocia byla kiedys na wakacjach z roczna coreczka i tam byla zimna woda to potem przez 2 tygodnie usiasc w wannie nie chciala... A mój na odkurzacz tez ostatnio wrzeszczy i ucieka chociaz wczesniej na nim jezdzil...

Mój tez na stojąco, siada tylko na poczatku zeby sie pochlapac z Zuzią (kąpia sie razem) albo zabawka pobawic, ja wode leje kubeczkiem i nie zwracam za bardzo uwagi na oczka zeby nie wleciala woda (tylko ta pierwsza z piana spłukuje delikatnie zeby do oczek nie wpadla), mały sie przyzwyczail ze po buzce woda leci i nie reaguje.

Dziunka - moze rzeczywiscie czegos sie przestraszyla, albo woda za goraca/ za zimna?? Moja ciocia byla kiedys na wakacjach z roczna coreczka i tam byla zimna woda to potem przez 2 tygodnie usiasc w wannie nie chciala... A mój na odkurzacz tez ostatnio wrzeszczy i ucieka chociaz wczesniej na nim jezdzil...

my polewamy głowa delikatnym strumieniem z prysznica i jest ok ... a co do odkurzacza to Pawełek na poczatku z daleka obserwował a teraz? ... idzie do szafy wyciaga i za pchacza se go bierze :) a jak odkurzam to siedzi obok i wali reka :D gdy sie przemieszczam on za nami chodzi :D

reklama
Moja łapie mnie za dłonie i od razu próbuje iść, ciągnie mnie, więc czasem sobie tak łazikujemy :)

My już chuderlaczki się robimy :) Muszę Aśkę zważyć :)

Do góry