reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zakupy dla mamy i maleństwa

przeklejam z innego forum, może się komuś przyda. W związku z tym kupiłam same pampersowe.

Zawartość parabenów w chusteczkach nawilżanych dla niemowląt:

5 różnych parabenów mają cleanic dzidziuś oraz bella happy
4 parabeny mają gaga robione dla tesco, dada biedronkowe
2 parabeny mają bambino
1 paraben mają huggies pure, nivea,
parabenów nie mają: tesco value, babydream (ale nie polecam bo suche) oraz pampersy: białe sensitive, zielone i pomarańczowe clean&play

reklama
Trusia, ja kupilam dwa opakowania wkladow poporodowych (wygladaja jak takie wielkie podopaski grube) i kupilam tez dwa opakowania normalnych podpasek ale takich na noc duzych i z dlugimi skrzydelkami, mam nadzieje, ze bedzie ok.

Dziewczyny czy odpruwacie metki od dzieciecych ubranek? Niektore pajacyki maja takie dlugie metki w srodku, ze sie zastanawiam czy nie beda przeszkadzac maluchowi, a z drugiej strony na nich sa instrukcje jak prac i jaki rozmiar (jak przekaze ubranka dalej gdy maly wyrosnie) i nie chcialabym zniszczyc ciuszkow tym odpruwaniem (odciecie nozyczkami chyba nie jest najlepszym pomyslem bo beda drapac).

:-(ehhhh
normalnie nie łapie tego wszystkiego..... te podkłady, majteczki itd.
normalnie czuję się jak debil w śród Was.
nie mamy przewijaka, no i chciałam na łóżku przewijać, i tak sądziłam, ze coś pod maluszka musze położyć i nie wiedziałam co. Dlatego pytałam...
normalnie porażka

Elzu ja np nie odrywam metek, bo jednemu dziecku to przeszkadza innym nie, więc jak się urodzą to zobaczę ... obciąć jak już zawsze jest czas.
A tak w ogóle to moja siostra kupiła mi parę ciuszków gdzie metka jest wytłoczona i problem z glowy :) niestety niewiele firm tak robi a szkoda.

Jola a jak nie masz przewijaka to są tez fajne i nie drogie takie podkłady do przewijania

http://allegro.pl/canpol-przenosny-plastikowy-przewijak-73x58-cm-i1232385805.html

Ostatnia edycja:
Jola spojonie. Od tego jest forum żeby się wszystkiego dowiedzieć. Ja jeszcze niedawno nic nie wiedziałam, a teraz sama uczę koleżankę grudniówkę :) choć też wszystkiego jeszcze nie wiem :)

dzięki edytka, tylko, ze czytam to forum i kurde wasza wiedza naprawdę jest imponująca, a ja nawet jakiś podstaw nie znam.... a jak widać czas nagli.....

jola,wchodz sobi powoli na wszystkie wątki,bo tu na bb jest prawie kazdy temat poruszany i czytaj od pierwszych postów wątek i wszystko Ci sie bedzie wyjasniało powoli.ja na przykład zabijam tak bezsenne noce:)

Dziewczyny gdzie kupowalyscie te wklady poporodowe (to sa te niby podpaski do majtek soiateczkowych?) i te podklady, ktore mozna polozyc na lózko...w aptece czy w sklepie?

reklama
Do góry