reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2010

reklama
Witajcie piątkowo!
super, że ixi ma już poród za sobą i że maluszek zdrowy:)
ja dziś miałam pierwszą noc podczas której nie mogłam spać..... przekręcałam się, bolała kręgosłup i takie dziwne bóle, jakby po naprężonych strunach ktoś rączką grał, taki przeszywający ból w dole macicy, potem takie miesiączkowe bóle, i w okolicy krzyża.
Nie były jakieś męczące ale jak dla mnie inna sytuacja.
Dziś zamówiłam kilka rzeczy na allegro i jeszcze kilka do kupienia zostało a tu kasy brak.... mam nadzieję, że synkowi nie przyjdzie do głowy wyjść wcześniej ....
ściskamy

aduska- zadzwoniłam do tego hostelu i mają wolne miejsce, pan powiedział, że akurat ktoś odwołał swoją rezerwację! Cud normalnie, bo dzwoniłam chyba w 100miejsc i wszystko pozajmowane a jak już coś wolne to ceny takie, że głowa mała. Więc dziękuję Ci bardzo:)
podgrzybek- nie mogłam się tam dodzwonić:/ ale coś mi się wydaję, że też by wolnych miejsc nie było- pewnie wszystko pozajmowane ze względu na studentów i ich zjazdy...

Jeszcze raz dziękuję wszystkim za dobre chęci i pomoc:)

Hej

Fajnie, że IXI ma już maleństwo z drugiej strony brzuszka. Też spodziewałam się dzisiaj rano takiego info.

Ja do szpitala biorę i jelenia w płynie i w kostce i tantum rosa. Pamiętam że to tantum rosa było błogosławieństwem w poporodowych dniach. Tylko, że miałam problem w szpitalu się tym podmywać ale teraz już wiem że trzeba mieć coś do spryskiwania i tym razem będę miała.

Plamienie mi już chyba przechodzi, znaczy jeszcze coś tam brudzi się ale nic świeżego się nie pojawia, więc na pewno to było po badaniu i na pewno nie był to czop, bo ten to akurat pamiętam jak wygląda.

Pozdrawiam i życzę miłego dnia

rachel- odpoczywaj sobie na leym, boku, być może to 1sza faza porodu, która może trwać i trwać..
aga_karmel -witaj, mamy termin na ten sam dzień :-D Ciekawe która bedzie pierwsza, raczej Ty bo już masz jednego szkraba, u mnie diebiut :-)

Jejku kolejna rozpakowana, fajnie ma ..

Wiadomość od Violett- spalił jej się zasilacz od komputera, jest wszystko ok.

Ja miałam dziś problem ze wstaniem, ostatecznie udało mi się o 11.. beznadziejna pogoda..

Witajcie dziewczynki!!!
U mnie dziś pogoda nie jest zła.....więc zaraz wykorzystuję i lecę po trochę światła.
Bardzo się cieszę ,że Ixi już urodziła...jej maluszek duży....pewnie się sprawdziła ta teoria z wcześniejszym terminem.
Ja dziś i jutro jestem sama w domku ,mój K. wyjechał ,ale mam nadzieję,że nic się nie wydarzy.Nie zanosi się ...:-)))))
Miłego dnia dla Was wszystkich!!!

Pamiętam że to tantum rosa było błogosławieństwem w poporodowych dniach. Tylko, że miałam problem w szpitalu się tym podmywać ale teraz już wiem że trzeba mieć coś do spryskiwania

To znaczy? Po Tantum rosa mniej Cię bolało? Dlaczego może być problem z podmywaniem...? Jak się tym spryskasz to nie trzeba tego spłukać później?

Co do tantum rosa to dziewczyny, po porodzie SN polecały żeby sobie rozrobić saszetkę w butelce takiej plastikowej z dziubkiem i polewać krocze przy każdym korzystaniu z toalety, podobno działanie ma zbawienne i baaardzo pomaga.

efinka- a można wiedzieć z jakiego powodu masz CC? że termin wcześniej ustalony.
Ja mam cesarkę ze wskazań neurologicznych-mam wrodzoną chorobę mięśni-i ze względów bezpieczeństwa dla małego lekarz zalecił takie rozwiązanie.Chodzi głownie o to,że ze względu na osłabienie mięśni nie wiadomo by było przy naturalnym porodzie jak zachowa się macica(a wiadomo,że też jest mięśniem)...

Termin cc będę miała dopiero ustalony-myślę,że w czwartek na wizycie u gina coś więcej będę wiedziała...

reklama
Do góry