reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2010

reklama
Uff dziewczyny, wreszcie siadłam.
Najpierw lekcja, potem zakupko okołoosiedlowe, potem obiadek. Potem był facet od ubezpieczenia samochodu a jak poszedł to ja pojechałam na dalsze zakupy. Otworzyli niedaleko mnie fajny ciucholand dla maluszków i wygrzebałąm dwie cieplejsze bluzy rozpinane dla Olki i taki kombinezon na wyjście ze szpitala. Właśnie się piorą.

Aniu_ch0, trzeba przerwać to milczenie i omówić temat kłótni. Ja też zamykam się w sobie a nie jest to dobre, szczególnie teraz. Płacz to nie rozwiązanie. Wiem po sobie. Tu trzeba konstruktywnej rozmowy. Przynajmniej ja tak uważam. Nie chcę się mądrzyć ale 3 dni to długo, a zważywszy na psychike kobiety w ciąży to za długo. Dzidziaki tego też nie lubią. Dobrze się wypłakać, wiem ale co za dużo ...... Ja miałam wczoraj coś takiego ale robię to raczej w samotności.

Super :-)

Kolejne listopadowe bliźniaki!
Witaj elena!

AniaCho - trzymaj się Kochana! Rozumiem co czujesz, sama nie znoszę się kłócić - i najczęściej pierwsza wyciągam rękę na zgodę, nawet jak to nie jest moja wina - ale czasem są sytuacje, że po prostu nie odpuszczę i czekam na krok z drugiej strony. Ale w takich, ostatnich we dwoje chwilach lepiej odpuścić - w sensie powiedzieć mu, że są to ostatnie takie momenty i szkoda je marnować na milczenie. Jestem pewna, że wtedy odpuści...

ELENA witamy, im bliżej tym gęściej i fajnie że bliźniaki ;-)
Kurcze coś mnie strzyka jak wstaję, podobne do korzonek bo zwlec się nie mogę i promieniuje od krzyża w biodro, tylko gdzie się załatwiłam? Jak chodzę to jest ok, ale podniesienie się to makabra. Lepiej się czuję po myciu podłogi, o matko...

Hej dziewczyny!
chyba ost raz piszę do was w dwupaku, jutro zgłaszam się na IP, najprawdopodobniej w pt cc -
ale mam stresa!!!
Dziś w nocy miałam skurcze co 8min przez 2h, ale niestety uspokoiły się, jeszcze chwilę trzeba czekać.

Aniu, ja na Twoim miejscu zrobilabym kolejną awanturę. Nie ważne o co poszło, ale to on powinien ustąpić, przecież jesteś w ciąży!

Pozdrawiam wszystkie
odezwę się po wee, zobaczymy ile z nas przez ten czas urodzi:-)

cześć dziewczyny
podczytuję Was czasami, a że coraz bliżej terminu mam na 18.11 chciałam zapytać dziewczyny z Krakowa gdzie będą rodzić? macie jakieś typy... podpowiedzcie mi coś..pierwszego synusia urodziłam na Kopernika a teraz podobno tam nieciekawie i sama nie wiem...

Witamy się środowo,
Dzień miałam pracowity dlatego dopiero teraz się odzywam. Fajnie, że tak dużo piszecie, uwielbiam was czytać:)

Joaś - dziękuję serdecznie za informacje o smoczku. Kupiłam uspokajacza jeszcze przed porodem, ale jakoś nie mogłam się zdecydować na podanie go, bo wszyscy powtarzali, że zaburza laktację, że trudno oduczyć, ale skoro doświadczona mama mówi, że można:) Poza tym dzisiaj jak się obudziłam w nocy i zajrzałam do łóżeczka to mała spała z kciukiem w buzi.

Eve - ja zaczęłam werandować Zosię jak skończyła tydzień, na spacerek pierwszy poszła jak skończyła dwa tygodnie.

Echoo - super, że już jesteście w domq

Aniu - nie bądź uparciuchem, to na pewno źle wpływa na Haneczkę. Powiedz mężusiowi, że stanowczo żądasz przeprosin.

Holly - jak ja Ci zazdroszczę tych przytulanek, u nas nie ma szans na nie jeszcze przez 4 tygodnie, bo wysłałam wczoraj męża do mojego ginekologa, żeby wypełnił kwitki na becikowe i sobie mężczyźni porozmawiali od serca i mój mąż dostał kategoryczny zakaz dotykania mnie przez 6 tygodni i dopilnowania żebym po 8 tygodniach się zgłosiła do kontroli i bardzo wczuł się w rolę:)

Karcia - witam serdecznie, ja miałam termin na 13. XI :)
Elena - witaj

hej dziewczyny!

dzis wreszcie przyszla do apteki masc ktora zamawialismy, jest to Lansinoh, mam nadzieje ze mi pomoze na moje ranki na brodawkach :-(

mam pytanie: co myslicie o kapturkach na piersi? bedzie dziecko chcialo ssac przez takiego kapturka?

naszczescie problem za malo mleczka sam sie rozwiazal, mam go tyle ze cieknie mi ciurkiem

ostatnie karmienie Mala sie najdla jedny mniecalym cyckiem, tylko ten bol brodawek, mam ochote krzyczec z bolu jak ona zaczyna mi ssac :no:

reklama
Abiola - ja się wybieram do Rydygiera, bo z wizyt w szpitalu i opinii koleżanek jest naprawdę w porządku. Nie ma konieczności opłacania położnej, takie wszystkie pomocne że szkoda kasy.Tutejsze dziewczyny wybierały jeszcze Ujastek, chyba też Siemiradzki. I bardzo dobre opinie słyszałam o Żeromskim. A od Kopernika trzymaj się z daleka.

Do góry