reklama
annaoj kce
08.06/04.10/09.13
Asia, to ogrzewanie podlogowe maja wszystkie domki na Waszym osiedlu, czy to specjalne zamowienie?
Super sprawa to jest, zwlaszcza wlasnie jak sa maluchy w domu.
My mielismy podlogowke w mieszkaniu w Polsce , a teraz tylko zwykle kaloryfery, i na dole ciagnie od podlogi w cholere! Staram sie wiekszosc dnia z Polka na gorze siedziec.
wszystkie domki mają.
Gdyby nie podłogówka nie mielibyśmy kafli, bo mam miejsce przy wyjściu na taras, gdzie nie ma, to zimno strasznie.
Annaoj zazdroszczę ci tej podłogówki. U nas podłogowe tylko w kuchni, a mi się marzy ciepła podłoga w łazience i w salonie.... bo tam kafle i strasznie zimne podłogi. Najfajniej jest u Mai i w naszej sypialni bo jest nawiew z kominka i przyjemne ciepełko wlatuje.
Co do ciemiączka to Maja ma jeszcze dość duże,ale mam nadzieję,że się powoli zarośnie.
Co do ciemiączka to Maja ma jeszcze dość duże,ale mam nadzieję,że się powoli zarośnie.
aniez
Fanka BB :)
Ogrzewanie podłogowe to super sprawa!
Onka- mój Kuba od początku bojkotował spanie w dzień i spał tylko raz- do czasu aż skończył 1,5 roku była to maksymalnie godzina... ja nie wiem, jak on egzystował... ale za to od 1,5 roku do teraz to i 3 h w dzień 'pociągnie', jak się chłopaczek 'rozbuja'
Bartek zaś dopiero co nauczył się sam wstawać, a już przesuwa się przy meblach... na naukę tej umiejętności wystarczyło mu 15 minut! Co za bestia... Oczywiście raczkować nadal nie chce ;-)
Onka- mój Kuba od początku bojkotował spanie w dzień i spał tylko raz- do czasu aż skończył 1,5 roku była to maksymalnie godzina... ja nie wiem, jak on egzystował... ale za to od 1,5 roku do teraz to i 3 h w dzień 'pociągnie', jak się chłopaczek 'rozbuja'
Bartek zaś dopiero co nauczył się sam wstawać, a już przesuwa się przy meblach... na naukę tej umiejętności wystarczyło mu 15 minut! Co za bestia... Oczywiście raczkować nadal nie chce ;-)
Tego ogrzewania to tez zazdraszczam.Tutaj zimno jak cholera.Tak nienawidze plytek ze w swoim domu najchetniej tez bym ich nie zalozyla,ale w kuchni i w lazience chyba wypada.No nie wiem jeszcze sie zastanowie,ale podlogowke napewno bedziemy robic,bo tu to mi stopy odpadaja z zimna.Dziecko tez na tym cierpi bo nie posadze na tych lodowatych kaflach.
aniez zdolny Bartula.Szybko uczy sie wszystkiego nowego.
aniez zdolny Bartula.Szybko uczy sie wszystkiego nowego.
aniez
Fanka BB :)
Gosiek- zapomniałam Ci napisać- jak często kąpiecie małą? Bo my przypadkiem odkryliśmy co B. szkodzi na skórę najbardziej: był strasznie chory i przez tydzień nie był w ogóle kąpany (normalnie leci do 'prania' co 2 dni- zawsze w Olianie lub Oliatumie) i skóra nagle zrobiła się cudna (dzięki Olianowi nie było źle, ale też nie doskonale), i kiedy po przerwie mąż go 'wyprał' na następny dzień skóra czerwona, w ciągu dnia bardzo się drapał, najbardziej na nóżkach... Zrobiliśmy test- znowu nie kąpalismy malucha kilka dni- skóra super, wykąpany- znowu cyrk
... Przynajmniej wiemy co! A we Wro woda fatalna, a moje dzieci mają po prostu wrażliwą skórę. Pokarmowo już jest w miarę OK.
Postanowiliśmy też kąpać go rzadziej
A! W akcie desperacji mąż smarował mu nóżki Bephantenem i nie wiem dlaczego, ale on pomógł

Postanowiliśmy też kąpać go rzadziej

A! W akcie desperacji mąż smarował mu nóżki Bephantenem i nie wiem dlaczego, ale on pomógł

My też codziennie, Lenkę od urodzenia 2 kąpiele ominęły, bo wtedy zwyczajnie padła na amen i nie dało się jej dobudzić, więc kąpiel odpuściliśmy;-)Aniez - bephanten jest dobry na wszystko
Co ile kąpiecie w takim razie dzieciaki ? Bo ja codziennie i jakoś nie mogę się wyzbyć tego nawyku , a wykapanie dwojga troszkę zajmuje czasu he he .
reklama
my absolutnie nie codziennie, tylko 2 razy w tygodniu, mala ma super skore, ja jej zadnymi oliwkami ani niczym nie smaruje, tak mi zalecil lekarz i jest super
gosiek - no ja mam nadzieje ze ty to wiesz ze przy neurodermitis jest zabronione codzienne kapanie...
gosiek - no ja mam nadzieje ze ty to wiesz ze przy neurodermitis jest zabronione codzienne kapanie...