reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

Haha ella padłam z tej glizdy :) Julik ma tyle bo sama nie chce jesc a ja znam rodzicow z 1,5 miesięcznym dzieckiem i mówią do dziecka które przez ten czas przybralo 300gr grubasie mogla bys tyle nie jesc bo bedziesz jeszcze grubsz i to nie na zarty, matka sie w ciąży odchudzala i cwiczyla caly czas, a teraz to juz cien czlowieka caly czas sie odchudza a wszystkie sciegna znac i kosci wyglada to okropnie jak mój W stwierdził.

nata miejmy nadzieję, że długo to nie potrwa

reklama
No wlasnie ciagle czytam, ze polskie dzieci uczulaja sie na Johnsona. Mysle, ze mozliwe jest iz ten polski ma nieco inny sklad. Z drugiej jednak strony przyszlo mi na mysl, ze Konstancja od pierwszego dnia pielegnowana byla przy uzyciu tych kosmetykow, nie zadnych tam oliatow czy innych bubsienow ;-) i zwyczajnie sie przyzwyczaila. No i tez jej nigdy nie krochmalilam, bo nie wiem jak sie krochmal robi zwlaszcza bez maki ziemniaczanej :-)

nata ja Ci nie doradze nic bo u nas zupelnie jest to samo,albo i jeszcze gorzej.Dzis mala budzila sie co godzine poltorej i za kazdym razem jadla.To juz jest przesada.
Plakac mi sie chce jak sie budzi i zaczyna stekac,bo tylko cyc ja uspokoi.
W dzien nie chce nic jesc za to w nocy jak powyzej.Tlumacze jej ze samym mlekiem czlowiek nie zyje,ale ona ma to w nosie.
Uczymy sie butelki bo mam wrazenie ze moze wtedy jakby zjadla butle mleka to by dluzej pospala,ale to tylko nadzieja.
Aha jak ja ja chce nakarmic lub inaczej wcisnac to rzuca sie i nie wypije ani ml,a od mojego m troszke wypije.Nie duzo ale zawsze dobre i to.Za to w nocy jest tylko ze mna i znowu nie chce pic.Tylko cyc jest dobry.

nataAha jak ja ja chce nakarmic lub inaczej wcisnac to rzuca sie i nie wypije ani ml,a od mojego m troszke wypije.Nie duzo ale zawsze dobre i to.Za to w nocy jest tylko ze mna i znowu nie chce pic.Tylko cyc jest dobry.
Gosiek, podobno to dlatego ze od Ciebie czuje mleko wiec po co ma cos innego brac, skoro jest mleko "w zasiegu"? tak mowi moj pediatra. u nas sie to nie do konca spr bo mlody jak chce to zje i ode mnie i od kogos innego, a jak nie to nie i koniec.

jejku, on dzis znowu ma goraczke. jak mi go szkoda! bieda moja. jeszcze bardziej marudny jest. juz zupelnie nie moge go z oczu sposcic bo zaczyna plakac wtedy i puszcza sie w poscig za mna. najgorszy jest ten katar, bo oddychac nie moze, tylko przez usta. a jak oddycha przez usta to jesc z piersi nie moze i placze jeszcze bardziej, bo jest glodny i ma jedzonko w zasiegu a najesc sie nie moze. Fridzie mowi zdecydowane i glosne nie. krzyczy w nieboglosy jak tylko zobaczy ja w poblizu siebie, nawet jak jeszcze jej nie uzywamy. mam nadz ze szybko mu przejdzie to przeziebienie, bo meczy sie bidulek bardzo.

reklama
Elvie - postapiłam tak jak pisałaś do mleka 180ml dodałam sporo kaszki na dobry sen - taką miałam z hippa - i Julka obudziła się po 4 godzinach - dostała 120ml mleka i znowu 4 godziny snu - jest lepiej, ale mam nadzieje, że zejdziemy do pobudki rano a w ostateczności do jednej w nocy. Nie wiem czy to u Julki kwestia przyzwyczajenia czy faktycznie jest głodna, ale w dzień nie je tyle razy mleka.

Dziewczyny dzięki za rady

Do góry