reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Październikowe Mamy 2010

Natus jak sie czyta,ze Mala mi znowu posprzatala to az sie ma wyrzuty sumienia co? Chociaz ja tez z tych pedantek. To raczej ostatnio wole na BB posiedziec, a mieszkanko w sobote ogarnąc heheh
no dokładnie, a ja to uzależniona od BB ;-)

Jak Wy to robicie, że Wasze dzieciaczki taką piękną wagę mają?
kurcze, nie wiem jak Ci pomóc, bo ja mam raczej żarłoczka :-( i jak tak czytam takie posty jak Twoje to naprawdę powinnam się cieszyć i dziękować, że to żarłoczek... życzę poprawy!!
Heh! Mogę też trochę posprzątać za Ciebie jak chcesz :p:p Nie mów że byłby szczęśliwy Twój mąż jakby miał taką żonę, bo on na pewno jest szczęśliwy że ma Ciebie za żonę :):D
a na jaki kolor malować będziecie ?
no z tym sprzątaniem to mogłabyś mi pomóc ;-) a czy jest szczęśliwy, że ma mnie za żonę to może... ale na pewno byłby szczęśliwszy gdybym taka była jak Ty z tym sprzątaniem.
kolor pomarańczowy
hej Wam
Nie dosc ,ze budzi sie w nocy co 3h jak Inka od idy ,to niestety o 7mej juz jest wyspany - to tak jak Przemuś od natolin . W dodatku do teraz (bo wlasnie padł) ani myslal o spaniu. Ehhhh zmęczona jestem. Ciekawe czy bedzie to tak jak mówi natolin caly rok?!
mój synek to Piotruś :-) a co do tej koleżanki z tym dzieckiem co co 3h się budziło...to niestety mam smutne wieści... pisała dzisiaj, że jej dziecko znowu wstaje w nocy... ma rok więcej niż nasze dzieci ;-/
a ja dzisiaj dalej się "luzuję":p
mały uśpiony, a ja puszczam filmik do tego piwo i chipsy... czyli wracam do nawyków żywieniowych sprzed ciąży:/
co zaskakujące, przy takiej diecie... chudnę...
no i... chyba zaczynam tęsknić za W....
mimo, że miesiąc temu mialam go serdecznie dość... i dla mojego dobra tak powinno zostać bo jest frajerem.
Ale jednak...:/
zazdroszczę tej diety :p ja jestem u rodziców, więc na razie nie mogę piwka, bo mama coś będzie truć, że przy dziecku pije ;-) kochana jest, ale mamy inne spojrzenie ;-)
strip normalnie Cię podziwiam, przytulam i życzę, żeby było lepiej!!!
wiedziałam, że miałam coś jeszcze napisać STRIP ochrzań męża jak jeszcze raz zwróci Ci uwagę!

Ostatnia edycja:
reklama
Słuchajcie mamuśki, chciałam was zapytać o zdanie. Mała miała całe stopy i ręce czerwone aż zaognione, na policzku 2 plamki czerwone małe. ta lekarka dziś uznała to za alergię pokarmową na mleko, teraz dałam małej te 80 ml tzn 2 godz temu nutramigenu zamiast bebilonu. obudziłam ją teraz żeby znów dać nutramigen ale nie chce zjeść. biorę ją na ręce i co widzę? rączki lekko różowe w niektórych miejscach zamiast czerwone a tak skóra normalna. na buzi zniknęły te plamki, patrze na stopy a tam... nic. lekko z boku różowe a były aż zaognione. całkiem czerwone całe. czy myślicie, że to możliwe, że ta alergia na mleko ustąpiła po tych 80 ml nutramigenu???? czy dawać go dalej a raczej wmuszać te pare ml czy bebilon? chyba wysypka alergii na mleko nie może zniknąć w 4 godz? jak miała wtedy na pomidora to po tyg lekka poprawa dopiero była ale miała krostki na całej buzi. teraz nie miała tylko te plamki 2 na policzku.

stripmymind- właśnie doczytałam o tym wszystkim co przechodzisz. Szczerze podziwiam i wstyd mi że ja czasami narzekam. Nie mam prawa z tego co widzę... Mam nadzieję, że wszystko się jak najszybciej unormuje i sobie wreszcie porządnie odpoczniesz!
i Efa tak samo...
W tym momencie nie żałuję, że przestałam karmić piersią. Nie wiem jakbym dała radę tak do tej pory wstawać w nocy co 2 godziny i siedzieć całymi dniami na cycu. No a tu jeszcze domem się trzeba zająć i studia. Z moim rozgarnięciem za cholerę nie dałabym rady. Więc jeszcze raz- podziwiam was dziewczyny!

witam kochane. mały wstał o 7, ale tata się nim zajmuje, jak na ten moment już raz karmiłam, a teraz słyszę, że coś zaczyna miauczeć :szok: ehhhhh
a co do niedojadania, to ja nie wiem, on chyba nie głoduje bo już 8200 ma ładnie nabiera ok 1700 gram w 6 tyg bo miedzy szczepieniami widzę przyrost jak ważenie jest.
Tyle, że może on taki duży i się szybko rozwija i tyle je. Moje cycusie takie wyeksploatowane.

A od marca w szkole zajęcia, chyba oszaleje z moim terrorystą małym ehehehe ;-)
co do przyzwyczajania do butli to ja mu daję codziennie nawet taką z uchwytami kupiłam i mały się nią bawi i tyle wypije co mu przypadkiem wleci jak gryzie smoczka

Dzieeeeń doooobryyyy ;-)

witam się po długiej przerwie :zawstydzona/y: dziękuję małej mi za przywrócenie mnie do żywych :laugh2:

idę nadrabiać zaległości, szczególnie fotki Waszych Maluszków :tak:

u nas wszystko ok, mała jest jedną wielką piszcząco - krzyczącą kulką i oczkiem w głowie mamusi :-)

Witaj Alicja! Kurczę przywołałam cię w myślach:tak:. "Dałam" Ci czas do końca tego tygodnia i miałam zamiar cię przywołać:-). Super,że jesteś i że z Isią wszystko w porządku.

Dzieeeeń doooobryyyy ;-)

witam się po długiej przerwie :zawstydzona/y: dziękuję małej mi za przywrócenie mnie do żywych :laugh2:

idę nadrabiać zaległości, szczególnie fotki Waszych Maluszków :tak:

u nas wszystko ok, mała jest jedną wielką piszcząco - krzyczącą kulką i oczkiem w głowie mamusi :-)

Fajnie, że wróciłaś! Mam nadzieję że tym razem nam tak szybko nie uciekniesz znowu stąd! :)

Witaj Alicja! Kurczę przywołałam cię w myślach:tak:. "Dałam" Ci czas do końca tego tygodnia i miałam zamiar cię przywołać:-). Super,że jesteś i że z Isią wszystko w porządku.

emilab
byłam pierwsza heh :D :)

My sobie pospaliśmy do 8:30, tzn mały obudził się jak mąż wychodził ale sam jeszcze zasnął- nawet jedzenia się nie domagał :)
Powoli będziemy się szykować do wyjścia, bo o 12:00 mamy wizytę w szpitalu u pani nefrolog aby zrobić usg brzuszka. Dlatego proszę trzymajcie kciuki za nas, żeby wszystko dalej było okey i nic złego się nie pozmieniało!

reklama
Mamaagusi ,a tak teraz sobie pomyślałam,skoro u was takie kłopoty z przyrostem wagi,podejrzeniem alergii itp.,to czy nie mogłabyś swojej Malutkiej dawać Sinlacu?Nie uczula,dzieci ponoc ładnie na nim rosną(tak Lolisza pisała,a zna się:)).Może chętnie by jadła?Tylko jak ta twoja lekarka dziwna taka....bo przeciez wszystko powinno się niby konsultowac ze swoim pediatrą.A zmienic nie możesz(lekarki,of course;))?Mi sie wydaje,że im szybciej,tym lepiej,no,chyba,że nie masz możliwości...Niby Sinlac jest po 4 mcu,ale wiem,ze niektóre dzieci dostawały go wczesniej,bo jest w miarę bezpieczny .
Mała Mi ,ja tez trzymam kciuki,oby nadal wszystko ok.

Do góry