reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Hej ;-)
Ja miałam weekend z rodzinką ;-) wczoraj sanki i wielki plac zabaw a dzisiaj na wieżycy byłyśmy (góra z wyciągami itp ) jakieś kiełbaski przy ale ognisku fajnie ogólnie zajebisty weekend jeszcze przez cały weekend słoneczko było :-) w końcu zimę poczułam :-D :-p jutro K ma wolne więc pewnie znowu mnie nie będzie tym bardziej że mamy w planach generalne porządki w domu :-)

VEGAS - może ANETKA :-p :-p
TA Anetka nasza 'stara' mnie już dawno ma w znajomych.

reklama
U nas smoczek mała pierwszy raz dostała w szpitalu, jak na oiomie leżała, czyli zaraz po porodzie. Podobno tam niezłe awantury urządzała pod moją nieobecność i trzeba ją było "spacyfikować" ;p
Teraz czasem dostaje w nocy lub nad ranem, jak się przebudzi nie na jedzenie :) i w ciągu dnia, jak jest zmęczona, a zasnąć nie może sama.
My na szczęście uniknęliśmy bujania- od początku Emilka zasypia sama w łóżeczku- choć zdarza jej się też przy cycu i na podłodze ;p

Emilka dziś się dorobiła kolejnego siniaka i otarcia na czole :(
Raczkowała po podłodze, dorwała się do siatki z makulaturą, powyciągała jakieś ulotki i się poślizgnęła na nich tak, że głową uderzyła dosyć mocno w podłogę :/ Najpierw był ryk, a wieczorem pojawił się spory siniak. Aż mam wyrzuty sumienia, choć wiem, że nie da się uniknąć upadków :/

Ostatnia edycja:
oj nie da się, nie da. Moja wczoraj grała na organkach po czym wzięła do rączek i w mgnieniu oka walnęła się w czoło nimi. Ma kreskę dziś na czole. No ale moja do spokojnych nie należy, wszędzie musi byc, wszystkiego dotknąc, wszystko naraz zrobic. Nauczyła się wstawac z pozycji kucającej i tak na naszym łóżku próbuje. Wpierw kucnąc a potem wstac;> Mała Psotka.

Moja to też mała łobuziara :-) Jak się tylko nauczyła raczkować i stawać, to wszędzie jej pełno i wszędzie sięga:-) i zawsze w jej łapkach musi się znaleźć to, co nie powinno;-)

Paula no to bierzmy też pod uwagę to, że każde dziecko jest inne;) Jedno bujania potrzebuje, drugie niekoniecznie;)
my też zakupiliśmy wyrko z myślą o drugim Bąbelku choc różowego wyrka nie zamierzałam nigdy kupowac;D

Moja nauczyła się dziś mówic kotek - ''kokek'':) hehe

oj, króciutkie:) nie pamiętam dokładnie ile mają, ale może nawet nie po 30s. Tak więc wiesz, lepiej jeden długi, ale ten lekarz robi tak to jest tak:) i tak jestem zadowolona:)

a ja jestem nadal non stop ospała, co mam chwilkę to śpię, już trzeci dzień tak, do tego moje ukochane piwo mi nie smakuje, niedobrze mi. Masakra.
Dziś byliśmy na zakupach pampersowych i kaszkowych, u babci J., u teściowej, więc Mała była nieźle padnięta. O 21.40 usnęła.

no fakt jeden dłuższy lepszy niż kilka takich krótkich , ale radość jest z każdego..
Vegas gratuluję ..
moja jak miała 9 msc mówiła na kotka po imieniu bo było łatwiej a później nauczyła się mówić kotek i mówi cały czas kotek teraz:-D aż mam tego dość:-p
ostatnio nauczyła się mówić "cacy cacy" i wszystkich głlaszcze po głowach -kotka też i mówi cacy cacy:-D:-D:-D

poza tym to wogóle sporo słówek potrafio
jeszcze przed roczkiem mówiła :dziadzia , Daniel(imię tatusia) ,Drzwi, nie ma, tam ,tak ,nie, ide , idzie,papa tata mama to podstawa;-)
baba, itp
terazdodakowo się nauczyła mleko , kawa, tutu, sok, si si, buty,oko, kabel , tata papa, mama oć , tata pracy itp
woła "miał miał"jak spytam jak robi kotek , robi prrr jak spytam co robi dupka:-D umie pokazać gdzie ma "myszkę":-D
itp..

daff to mieliście niezłe przeżycia, dobrze że szystko się skończyło bezproblemowo

jeśli chodzi o kołyski ja miałam dla małej (dostałam w prezencie bo nie zamierzałam kupić)
ale nie bujałam s niej Vi , tylko kładłam i leżał sobie, miałam opcję blokady bujaka więc służyła jako łózeczko..
też niechciałabym nauczyć dziecka bujania tak z własnej głupotki ;-)

Ostatnia edycja:
moja mówi duuużo, jak katarynka;D ale ostatnio jesteśmy na etapie mówienia co robi dane zwierzę:)

reklama
Witam sie i ja:D
nie wyspana ze hohoho
od 6 mam kacperka...
zaczal sie tak pieknie bawic ze i julka wstala o 7 gdzie normalnie wstaje o 9...
balam sie ze wyc bedzie ze zbudzil ja ale wstala usmiechnieta i od razu do zabawek:D

dzis promocja pampersow w lidlu.
70szt rozm. 4 Pampers active baby za 39.99

Do góry