reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

Heloł,

pedziwiatr onesmile melduje ze:

Jestesmy dzis w mmiare wyspani, bo pobudka byla o 3ciej na herbatke i 5tej na mleczko, a wstalismy o 7.30, czyli nienajgorzej.
Paffcio na macie sie cwiczy, Jerzy Michal, a raczej Wham saczy sie z glosnika, ja robie przymiarki z pakowania na wylot i podczytuje BB:-)

natolin - napisz mi na priv date, godzine i miejsce urodzenia, a wysle Ci link do Twojego kosmogramu (niestety po angielsku), ale bedzie tam ascendent, descendent itp. I trzymam kciuki za odzwyczajenie od suszarki.

Co do ascendentu,to znak zodiaku zalezy od tego,w którym znaku jest słońce w czasie narodzin.A ascendent pokazuje,gdzie w tym momencie był księżyc,który,jako najbliższe nam ciało niebieskie ma ponoć tez duzy wpływ na naszą osobowość;).Więc jeśli jesteś np. Panną z ascendentem w Rybach,to masz większość cech Panny,ale i trochę "rybich".To,oczywiście wielkie uproszczenie,ale tak to mniej-więcej wygląda.

happy - z tym ascendentem to jest troche inaczej. Zainteresowanych odsylam do np.: Ascendent – Wikipedia, wolna encyklopedia

UWAGA! mamy na forum wilkolaka :-D

ja tez, ale wieze, moze ktos mi chce horoskop posatwic :)

margerrita - hahaha, buziak dla Ciebie :-)
Jak chcesz, to tez wyslij mi swoje dane, to wysle Ci link do Twojego horoskopu urodzeniowego.

ja się urodziłam w Zgierzu:-) ale mieszkam w Łodzi. chętnie bym pomogła z przyjazdem ale raczej nie namówię męża żeby zrobił sobie kursik do Zgierza;-)

mamaagusi -Dzieki wielkie za troske.:-) Na lotnisko to przyjedzie po nas pol rodziny, mnie chodzilo o odebranie bagazy, zanim dotre do wyjscia. Bede kogos z pasazerow o pomoc prosic i tyle.

Zmykam teraz do dziecia.

reklama
witam poludniowo:) tym razem wcinam zupke chinska kurczakowa ostra az galce wylaza...
wczoraj mloda sie obudzila z rykiem o 21.30 -nie wiem o co kaman ale na zmiane z mezem sie nai zajmowalismy. co polozylismy to ryk, jak na raczkach z nia spacerowalam to pisk i smiech przez lzy... noz kurna... potem kolo 23.15 maz dal jej kaszke, usnela. godzina 2.13- ryyyyyk!!!!!!!!!! noz choelra jasna!!!!dalam smoczek- zasnela. godzina 5h pobudka. poszlam zrobic butle. nie zjadla nawet 20! smiala sie do wiezy (jakby sie dalo to by kazala mi wlaczyc muzyke...)zmienilam pieluche i poszla spac a uprzednio posmarowalam dziaselka bo nie wiem co sie dzieje:/// pospala do prawie 9h. kurde niedobree to moje dziecko cos od wczoraj, nie wiem czy to pelnia, czy skok rozwojowy, czy zabki(nic nie widac zeby wylazilo) .

NATOLIN ja w horoskop nie wierze ale w to co pisza o znakach i charakterach to tak. ascendent to takie cus co tyczy ksiezyca w momencie twych narodzin tzn godziny. na wp pl kiedys znalalzam taki dokladny opis i wyszlo ze mam charakter raczycy bardziej niz panny.
IDA no to mezowi przywal czyms ciezkim (czy podtarcie dupska rowniez jest powodem do dumy dla niego??:p) .
ALICJA no ja az tak dlugich postow nie pisze chyba ze caly dzien mnie nie ma:)

a pozatym u nas upal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a jeszcze poza tym to LEANE ma dzisiaj swoje pierwsze imieniny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! maz pyta co bedziemy robic a ja mowie: mloda spac a my sie schlejemy i pojdziemy bzykac:pppp

Dzieńdoberek :)

doris, strasznie sie ciesze, że ospa powoli opuszcza Dodusia ;) dobrze, że przeszedł to teraz i wmiare łagodnie :)

natolin, to powodzenia z tym usypianiem :) widze, że już nieźle idzie, oby tak dalej :)

mamaagusi, u nas lekarz za pierwszym razem opóźnił szczepienie właśnie ze względu na wage bo podobno lepiej szczepić jak dziecko przekroczy wagę 5 kg, ale później to już chyba nie ma takiego znaczenia :/ Ja podobnie jak Nat, uwielbiam jeść więc może twoja córcia bedzie miala w przyszłości lepiej z takim małym przybieraniem na wadze ;)

ja tam wierze w horoskopy, ale nie takie w gazetach "dzisiaj masz szanse na miłość" bla bla bla ;) tylko takie charakterystyki dla poszczególnych znaków, kiedyś się tym troszke interesowałam i można się naprawde zdziwić jak wiele rzeczy do siebie pasuje w takich opisach. Wiadomo, że wszystko zależy od wielu czynników i warunków, dwie osoby spod tego samego znaku urodziły się w innym dniu tygodnia, w innym roku, mają inne imiona, czy nawet te ascendenty a to wszystko wpływa na ich różnorodność, ale jakby poobserwować pewne cechy albo zachowania przez dłuższy okres czasu można fajne rzeczy zauważyć :)
szczególnie godne uwagi są zależności w znajomościach i przyjaźniach z pewnymi znakami zodiaku. Ja np otaczam się w dużej mierze innymi wagami, oczywiście zupełnie nieświadomie, czasem poznaje kilka osób i te które szczególnie przypadają mi do gustu często okazują się wagami, chociażby mój mąż ;)
W dzieciństwie miałam przyjaciółke ktora urodziłą się tego samego dnia co ja tylko rok wcześniej. Ona teraz urodziła córeczke też w dniu naszych urodzin, a dokładnie w dniu urodzin Leane naszej Dziulki :D
Patryk też miał być wagą, ale spóźnił się tydzień, więc już jest niestety lub stety skorpionem, może i dobrze bo nie wiem co to by było z trzema wagami w domu ;)
A możecie coś napisać jakie są skorpiony ? bo ja mam małe doświadczenie z osobami spod tego znaku, tylko dwóch ex mojej koleżanki i dwie osoby ode mnie z pracy, generalnie mało optymistycznie :/

eh to się rozpisałam :p
ale to tylko dzięki temu że synek smacznie śpi, ostatnio lepiej śpi w dzień niż w nocy wrrr... :( A dzisiaj już wiem dlaczego nie ide spać razem z nim :/ ja wogóle raczej nie sypiam w dzień, ale jak mąż wychodzi do pracy to zawsze mówi żebym się zdrzemneła z synkiem i dzisiaj go posłuchałam ehhh ... jak ja nie nawidze pobudek, w momencie kiedy najsmaczniej spałam, Patryk się obudził i włączył syrene AAAA ... oj nigdy wiecej wole chodzić nie wyspana niż byc budzona po 30 minutach :p

a jeszcze poza tym to LEANE ma dzisiaj swoje pierwsze imieniny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! maz pyta co bedziemy robic a ja mowie: mloda spac a my sie schlejemy i pojdziemy bzykac:pppp
hahaha niezły plan :D Wszystkiego naj dla Leane!!!
Patryczek już miał swoje pierwsze imieninki i wszyscy wznosili toasty zielonym piwkiem, oczywiście oprócz mamusi :/

Ostatnia edycja:
Ja teraz też tylko na chwilę. Przypomniało mi się,że wczoraj zrobiłam na spacerze fajne zdjęcie. U mnie pod biedronką rosną takie cuda.

onesmile wyślę ci też moją datę urodzenia,proszę o link do horoskopu...

Załączniki

• Zdjęcie0120.jpg
    Zdjęcie0120.jpg
    65,9 KB · Wyświetleń: 57
ROXANKA mam przyjaciolke skorpionice i jest niesamowicie dobra dla ludzi, uczynna lojalna,cala oddaje sie wszystkim-swojej rodzinie, znajomym nie oczekujac nic w zamian. a w rodzinie mam tzn mialam skoprionice (mowie mialam bo nie zyje) byla to osoba niezwykle falszywa,awanturnicza poniekad,skapa do bolu (nie wyrzucala woreczkow po makaronach bo przeciez sie moga przydac...),lubila obgadywac jednych czlonkow rodziny do drugich i siac zamet. A tesciu moj jest skorpion to jest domator,troche lekkoduch (rozwalil majatek po rodzicach razem w wielka willa zaprzepascil wszystko i placi dlugi swej glupoty do dzisiaj), zyje z dnia na dzien nie mysli co bedzie jutro. a jak chodzi o charakter to fajny wesoly gosciu.

kasis jak się zaczyna w sensie przyczyny czy objawy? bo jeśli przyczyny to bym się musiała trochę rozpisać ale jeśli objawy to z tego co mówili mi na zajęciach z pediatrii i z tego co pamiętam z pisania pracy to u maluchów najczęstszym pierwszym objawem są częste infekcje dróg oddechowych. pamiętam, że na zajęciach nam lekarka mówiła, że u nich jeśli dziecko częściej niż 2 razy w roku przyjeżdża z poważnym zapaleniem płuc lub oskrzeli to i najczęściej też ma astmę. ale nie znaczy to, że każde dziecko chorowitek ma astmę.

Roxannka,ja jestem skorpionicą,ale tą dobrą :-)hehhe bo z tego co wiem to wszyscy uważają ,że skorpiony są złe :-Dmój mąż to też skorpion i świetnie się dogadujemy,Natalka miała urodzić się pod koniec października to tez byłaby skorpionem,ale urodziła się 2 tyg przed czasem :)
moja siostra to skorpion i jej narzeczony też,sa razem już prawie 10 lat i żyją w zgodzie,
Skorpiony to zależy jaka dekada,te z początku i końcowe są dość fałszywe,zaborcze,mściwe,
ja jestem z 13tego hehee

Ostatnia edycja:
Witam się i ja i za raz mnie coś strzeli!!!!!!!!!!! Kazałam wziąść mężowi rano spacerówkę do auta bo chciałam iść z młodym na spacer i co????????? Wzioł mi klucze do auta, a w zapasowym padły baterie i nie otworze bagażnika. Dzwonił i przepraszał że wzioł klucze i powiedział że przyjedzie tylko gdzie on jest wrrrrrrr!!!!!!!!!!
Doris jednak co 4 ręce to nie 2. Od początku kąpaliśmy małego razem, mąż buźkę,rączki,oczka itd, ja małego w wannience a później wycieram smaruje a mąż go ubiera a ja w między czasie robie butlę. Trochę płaczu wczoraj było, ale po butli padł w locie do łóżeczka. Obudził się o 5 rano. Mąż podnosi głowę a on szczebelki próbował zjeść hehehe. Dostał butlę i pospał do 8. Normalnie nei poznaję mojego dziecka.

reklama
Leane miala byc waga pazdziernikowa (10.10) a jest waga wrzesniowa (27.09) :)) tym spososobem mam dwie wagi w domu (maz tez), a szefem jestem ja:)))

FROGG - moze za malo w tej butli bylo dlatego zlapal sie za szczebelki???:))) a mezusia to bym na twoim miejscu ogolila na lyso chyba.

a propos szczebelkow to dzis rano cwaniara jak wstala tzn po przebudzeniu lapie sie za moje palce wstaje do siadu i siedzi sama i patrzy sie do lusterka na wprost czy dzidzius tam siedzi tez,no i dzisiaj prawa raczka zlapala sie wlasnie szczebelko i se siedziala jak luzara:))

Ostatnia edycja:
Do góry