reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
to widzę, że nie estem sama z praca w weekend ;-) ledwo na oczy widzę i mam dzika awersję do komputera ale na BB zajrzeć i tak musialam.

Heloł, u mnie nadal nastrój nijaki :-( więc witam się i zaraz uciekam poczytać książke bo ostatnio tylko to mnie jakoś relaksuje :-) no i forum oczywiście ;-)

dawidowe, och współczuje bo nie znosze takich osób w pracy wrrr... u mnie niestety też są takie osoby, co to każdy krok by śledziły zamiast na czymś pożytecznym się skupić :dry:

daaa, napisz jak tam wesele, mi sie tak spodobało że na jeszcze jakieś bym poszła :-D

Kania :*

makuc,
przytulam, ale tak to już jest że pracować musi ktoś żeby ktoś inny mógł odpoczywać :-p

Kasia, gratki dla Paffcia :-)

Weekend nastał i pustawo na forum, mam nadzieje że to chwilowe :-( Doris, Sarisa, Efa, Magnolia (i reszta wagarowiczek;-)) prosimy o jakiś znak życia :tak:

nie tęsknić!!!jezdem!!! a kuku:-D:-D:-D

po odwiedzinach kuzynki czuję się wypompowana na maxa - odzwyczaiłam się po prostu!!! ale nawet w tyle godzin się z nią nie nagadałam:-(w każdym bądź razie, spacerek prawie 4h i mam zjarany dekolt!!! miodzio!!! a jak kupię sukienkę z innym dekoltem niz bluzka którą dzisiaj miałam?!?!?!?!?! będzie "wiocha tańczy i śpiewa":angry::angry::angry:a jak siedziałyśmy już w domu i gadałyśmy to sie zastanawiałam co mnie tak twarz szczypie i kark:dry:no to juz wiem, nie?:wściekła/y:młoda też padnięta po dniu pełnym wrażeń. zjadła po 16:30 obiadek i trocchę owocków, potem wypiła 120ml soczku ok.19 a po kąpieli (ok.20) dopiła 120ml mleka z kaszka. myślę sobie, pewnie pośpi. a gdzie tam! pobudka po xnastu minutach i ... dopiła resztę flachy czyli w sumie 240!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:szok::szok::szok: robię zakłady do której na tym wytrzyma;-);-);-)
makuc, jak mąż podejrzał mi przez ramie ze robisz korekty to kazał mi cie poprosić żebyś mnie poleciła w swojej firmie do korekt z ang - on chyba nie wie naprawdę jak wygląda dzień z naszą córą:dry:
natuś, a mnie frapuje jaką prace ma twój mąż...

i jeszcze z ciekawostek: poprosiłam męża żeby posmarował mi plecy balsamem a on że moje pieprzyki jakieś dziwne się zrobiły, ze jeszcze niedawno były całe brązowe a teraz na jednym jakieś 3czarne kropeczki a drugi jakiś biały "łepek" ma - i teraz będę siedzieć i myśleć przez pacana, mógł nic nie mówić:dry:
idę szykować ekwipunek na nocne pobudki - jak nie padnę to jeszcze zajrzę;)

postanowiłam wrócić jeszcze, by listę sprawdzić :-)
DORIS coś rzadko zagląda :-(
SARISKA chyba za dużo też nie pisze
EFA to już wczoraj napisałam, że gdzieś zniknęła chyba
FROGGUŚ??
CZARODZIEJKA??
DAGISU??
MORIAM!? (pewnie do ślubu się szykujesz, ale mogłabyś coś do nas skrobnąć :-) )
MARGERRITTA?
a MINIU??
ELIZABENEETT nasza koleżanka z mojego kraju kochanego??
już nie wspomnę, że całkiem chyba o nas zapomniały:
LUTY MAŁGOŚ, LOLISZKA, KRUSZYNKA, USKA, CAMBRIA, KAHAA, ULISIA (pewnie się pojawi w okolicach rocznicy suwaczkowej ;-) ), MILA, EWELINA, MONA, TOMAS,MAGA i NINA (na nowo :-( )
jeśli coś pomyliłam, albo kogoś ominęłam dajcie znać ;-)
pozdrawiam Was cieplutko.

obecna :) :*
caly tydzien wozilam malego do mamy wracalismy przed 19 kapiel i spac, dopiero dzis odzylam, wczoraj mielsimy wizyte pediatry bo maly zasmarkany, alergiczne to cus, ale zbyt wczesnie by okreslic od czego, po za tym na pewno nie bedzie jadl gruszek i rybki juz wysypka mu zeszla, ale wygladal jak by mu ktos skure obdarl z policzkow a w nastepna niedziele wyboeramy sie w koncu na basen, ciekawe czy sie malemu spodoba

pochwale sie Ptysiek stoi!!! normalnie szok, troche mnie przeraz to tempo, jeszcze nie tak dawno ledwo siedzial

dawidowe wspolczuje takiej kolezanki z pokoju, ja mam samych facetow w pokoju
idus te pieprzyki to skonsultuj lepiej jak najszybciej

hejeczka!!!!!
no wiec tak: nocka- 4.30 pobudka- pwoiedzialam ze za ciula nei dam butli!!! do 5h przetrzymalam co by jej sie nei poprzestawialo w glowce:ppp potem dospala do 9.00 ale my wstalismy o 8.30 -kawa, ubrac sie, lista zakupow i mama przyszla i pojechalismy. w auchan tyle narodu ze qrwica nas brala:wściekła/y: ludzie nie patrza jak wozkami jezdza az szlak trafia. zakupy zrobilismy za bagatelka... 300 euro!!! ajjjjjj zabolalo! ale to raz na meisiac- w tym pieluchy, zarcie malej, nasze, winko i inne cuda- no po prostu zapasy na miesiac.nie zapomnialam o desperadosku- redukcja cen o 20% - chyba wiedzieli ze przyjade:-D:-D wybralam sie w sandalach na koturnie z paskami to mam taka cudna sliwe pod duzym palcem ze sram z bolu. jak wrocilismy do domu to po otwarciu drzwi zapach taki ze szok!! zachodze do kuchni a tam nalesniki z pieczarkami i barszcz czerwony do popicia:))))))))))))))) mniam. potem mloda sie obudzila nakramilam (z tego 4 razy kichnela na mnei zarciem) i poszlismy do niani. babka okazala sie muzulmanka algierskiego pochodzenia hajtnieta z francuzem. w chacie czysciutko (to wiem ze dbaja o takie rzeczy), ona w chuscie na glowie. chwile psoiedzialam z Leane na kolanach i potem podalam mala jej. Leane w ryk bo nowa osoba. nei dalam za wygrana.po chwili zabralam dopiero Leane jak sie uspokoila u NIEJ w ramionach. w sumie oceniam ta kobiete jako bardzo spokojna i ulozona. fakt-pozory nieraz myla i widzialam co algierka ptorafi zrobic z dzieckiem (w bialy dzien popoludnie-pelno ludzi na ulicy-walic w pysk dziewczyna lat moze 12 ze okulary spadly jej na chodnik tej malej i popchnac na sciane i wyzywac na cala ulice...), ale mam nadzieje ze jest w porzadku. babka ta ma 47 lat i nei moze miec dzieci. 8 lat staran na nic.po chwili znowu dalam jej mala w ramiona. tym razem nie plakala tylko patrzyla na nia i macala jej gebe:) pochwili zdecydowalismy zostawic ja w pokoju z dzieckiem sam na sam a my schowalismy sie w salonie z mezem. bawi sie z nia rozmawia do niej, mala wali po jakiejs zabawce ze az echo oddaje, czyli ok-po cichu sie zblizylam do pokoiku zeby obejrzec co mala robi(odwrocona do mnie tylem byla wiec mnei nei widziala - Leane oczywiscie), poobserwowalam chwile. potem poszlam do salonu i maz poszedl obejrzec co i jak. po parunastu minutach zdecydowalismy sie z mezem calkie mulotnic na chwile. czekajac na winde podsluchiwalismy co sie dzieje w domu - mala gaworzyla smiala sie, niania do niej gadala.czyli ok. poszlismy do baru na piwo, wygralam 4 euro w Rapido (taka gierka jak lotek tylko losowanie jest co 5 minut w barze), i kurczowo trzymalam telefon na wierzchu. nikt nie dzwoni...az mnie nosilo zeby zadzwonic. maz mowi NIE, daj spokoj! jakby cos sie dzialo to niania sama by zadzwonila. w miedzyczasie zajrzalam do jednego sklepu z ciuchami i babka mloda taka laska nie mogla sie na mnei napatrzec az wk oncu wyjechala ze marzy zeby miec takie cycki jak ja i chciala mi wcisnac keicke bez ramiaczek gole plecy dluga na lato, zasmialam sie ze ja i kiecka to dwie roznice. ja za to chcialabym miec jej figure i cycki - na oko 36 rozmiar. no coz. nic nei kupilam. wrocilismy do niani. Leane rozdrazniona bo to jej godzina spania byla, niania ja polozyla bo mala tarla oczka i za ciula nie chciala spac w nowym miejscu i byla bidulka rozdrazniona i poplakiwala. ale ogolnie podobno smiala sie i ladnei bawila. jedno co jest duzym plusem to ze Leane -jesli na ta nianie sie zdecydujemy- bedzie jej jedynym dzieckiem "stalym" w ciagu dnia, a z doskoku od 16-20h opiekuje sie 3 letnia dziewuszka a nie 4 dzieckow i ciezko dogonic, upilnowac. na koneic iwzyty Leane siedzac u niej na kolanach tak baki puszczala zek oniec swiata! smialismy sie z moim jak cholera a niania mowi ze jej prad po kolanie przeszedl:))) wrocilismy do domu. zabawa chwile z mala, dalam jej papu i o 19h po kapieli zjadla mleczko i siup do wyrka. taki mielismy dzionek.

jutro moj dzien wolnosci. pwoiedzialam mezowi ze w nocy moge wstac do malej ale od 9h wychodze na wolnosc:pppppp tzn ide na basen z mama,
potem do niej i nei wiem co bedziemy robic. maz bedzie z Leane jutro a ja wroce dopiero na kolacje. a tak apropos kolacji....zrobilam pizze:ppppoto moje dzielo:)))) wyszla zarabista:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
070520111749 (800x600).jpgprzed upieczeniem

070520111750 (800x600).jpgpo upieczeniu:)

Hej dziewczynki,
a o mnie się nikt tutaj nie upomina, buu .. nawet nie brakuje czyściejszych moich postów. Chyba pójdę do ogródka i najem się dżdżownic ze smutku :)

Ja dzisiaj rano miałam na 10 seminarium, które trwało zaledwie godzinkę. Później umówiłam się z moimi chłopakami pod Wawelem i poszliśmy na targi Mother and Baby, bo chcieliśmy popytać o foteliki samochodowe i tym o to sposobem mam mętlik w głowie :)
Po południu pojechaliśmy kupić dywan do pokoju, taki aby mały sobie mógł po nim raczkować. Kupiliśmy mu też dziś matę antypoślizgową do wanny, żeby mógł sobie siedzieć no i wzięłam z nim razem kąpiel- oboje mieliśmy dużo radości :)
Wróciliśmy trochę później do domu i nam się kąpiel przesunęła w czasie, no ale mały już śpi.

Pozdrawiam Was wszystkie.

reklama
Mała mi, tulam :** nie zjadaj glizdków, bleee :-D masz:

truskawka.jpg :-)

Iduś a może pokaż te pieprzyki dermatologowi? lepiej dmuchać na zimne :tak:

Dziulcia super że niania sie sprawdziła :-)

Do góry