reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Kamila narządy są już ukształtowane w 12 tyg ciąży, więc jak gin ma dobry sprzęt to po 12 tyg można pewnie już określić. Mojej siostrze w 13 tyg gin powiedział, że będzie dziewczynka i się sprawdziło :)

reklama
Leże od 5 tc, bo najpierw miałam krwotok. Szczęście w nieszczęściu, że w gabinecie u gin, więc w danym momencie w lepszych rękach być nie mogłam. Dostałam leki i zakaz wstawania z łóżka. Po 1,5 tygodnia leżenia okazało się na kolejnym badaniu, że fasolka rośnie i serduszko ładnie bije, ale odkleiła się część kosmówki, więc zakaz wstawania z łóżka został podtrzymany, leki również... Teraz czekam na jutrzejszą wizytę i już doczekać się nie mogę. Wierzę, że wszystko jest ok i fasolka zdrowo rośnie :-)

To życzę powodzenia. Ja byłam dzisiaj u dzina i wszystko ok. Malutki ma 3cm:tak:

Chciałam jeszcze nadmienić, że prawie mnie nie mdli i ani razu nie wymiotowałam.

Ale macie już fajowe brzuchy! Ja po szpitalnym jedzeniu mam nawet wklęsły brzuchol :-(
Waris te badania, o których piszesz robiłam i są w porządku - pewnie to jakiś głębszy problem - już w następnym tygodniu mam wizytę u genetyka i immunologa, więc pomalutku wszystko będzie jasne.

Dziękuję dziewczyny za słowa otuchy i wspracia - bardzo dużo mi todaje, więc pewnie będę Was męczyć newsami, co u mnie słychać :-)

Ja też robiłam badania na przeciwciała IgM i IgG - te podstawowe bo mój dzin twierdzi, że przeciwciał jest bardzo dużo i wydałabym kupę kasy na badania. Dlatego w tej ciąży biorę zastrzyki z Clexane ( z heparyną) w brzuch które mają chronić dzidziusia od nieprawidłowości ze strony immunologicznej. Co do genetyka to może poproś o skierowanie na NFZ? Ja prywatnie za badania genetyczne w Warszawie dałam 1200zł w zeszłym roku w lipcu.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kamila narządy są już ukształtowane w 12 tyg ciąży, więc jak gin ma dobry sprzęt to po 12 tyg można pewnie już określić. Mojej siostrze w 13 tyg gin powiedział, że będzie dziewczynka i się sprawdziło :)
o to super :) może poznam płec już za tydzień fajnie by bylo bo z syniem dopiero w 17 tyg. poznalam plec :)

Właśnie pożarłam całą tabliczkę czekolady z rodzynkami i zagryzłam paluszkami solonymi!
Jak będę tyle jesc to juz w 2 trymestrze do 100 kg dobije :)

witam kolezanki, gratuluje udanych wizyt i dobrych wynikow :) no i brzuszkow!!! u mnie tez juz zaokraglenie wyrazne,za nic wciagnac sie nie da:)
tez chodze juz w luznych rzeczach, planuje powiedziec w pracy ale poki co jakos nie bylo okazji, szefowa na innym pietrze i tylko przelotem sie widzimy. no i tez sie tym stresuje bo jak to zaczac... dobrze ze chociaz kobieta to moze nie wypali z jakims dziwnym tekstem i mnie nie zawstydzi :)

Mam pytanie do mam które mają dzieci w wieku "wózkowym" myślicie już o kupnie wózka dla dzidizusia? Czy planujecie kupić podwójny czy normalna gondolkę? Mój syn jeszcze jezdzi w wózku i zastanawiam się czy jak przyjdziena swiat malszek to czy bedzie dalej jezdzil i czy mam kupowac podwójny wózek czy juz synus bedzie na nozkach na spacery chodzil i czy nie bedzie zazdrosny ze maluszek w wozku bedzi ejechal ? mam dylemat

Kamila ja pogryzam M&Msy jakos tak mnie naszło...

Josie ja pracę zaczęłam w październiku a w listopadzie już byłam na zwolnieniu:zawstydzona/y:. Ciężko mi było się do dyrektora zebrać, ale jakoś gładko to przyjął:-p

witajcie

Kamila - to trudne pytanie, bo... jak urodzi się maluszek, to Twój synuś będzie miał 3 latka, moja córcia w tym wieku nie chciała już jeździć w wózku, tylko chciała chodzić za rączkę, ale mojej kuzynki synek (w wieku mojej córeczki) do tej pory nie chce chodzić na nogach, tylko wskakuje do wózka. Wiesz tu jest o tyle fajnie, że są wózki takie 2 w 1 spacerówka i dla maluszka w jednym. Możesz tez pomyśleć o takiej nadstawce z kółkami, jak mały będzie chciał to może jeździć na stojąco.

A ja - rzec by można - kończę I trymestr!!

ja sie zbieram, żeby powiedzieć w pracy, połowa ludzi pewnie podejrzewa, bo nie palę:-)

najgorsze jest to, że u nas jest wysyp ciaż, i dyrekcja nie jest z tego powodu szczęśliwa .....

już też mam brzuszk, ale raczej tłuszczowy :) bluzki jakieś ciasne na piersiach, spodnie muszę ratować gumką :)

a dziś się rozmarzyłam i zastanawiałam się nad imieniem dla dziecka :) nie chcemy znać płci, więc muszę wybrać dwie opcje :-)

a z tą nadżerką to się boję, bo lekarz powiedział że nie jest ciekawa a w ciązy to już wogóle. i teraz siedzie i analizuje co powiedział i juz z tego wszytskiego miesza mi się co i jak powiedział :zawstydzona/y: wtedy w gabinecie byłam tak podjarana tym że widziałam dziecko, że rozwija się ok, że bije serducho - że nie przejałam się zbytnio nadżerką, dopiero gdy ochłonęłam zaczęłam się zamartwiać :no:

Fajnie słyszeć pozytywne historie z wizyt- gratuluje. Ja dziś w gorszej formie. Przed chwila plakalam bez powodu, bardzo mnie boli brzuch i prawy bok miedzy zebrami- po prawej stronie, tam gdzie jest Fasolka. Generalnie duże zmęczenie i niepokój :( ten ból wysoko dość mnie dziwi i niepokoi:(

reklama
witajcie

Kamila - to trudne pytanie, bo... jak urodzi się maluszek, to Twój synuś będzie miał 3 latka, moja córcia w tym wieku nie chciała już jeździć w wózku, tylko chciała chodzić za rączkę, ale mojej kuzynki synek (w wieku mojej córeczki) do tej pory nie chce chodzić na nogach, tylko wskakuje do wózka. Wiesz tu jest o tyle fajnie, że są wózki takie 2 w 1 spacerówka i dla maluszka w jednym. Możesz tez pomyśleć o takiej nadstawce z kółkami, jak mały będzie chciał to może jeździć na stojąco.

A ja - rzec by można - kończę I trymestr!!

No wlasnie kazde dziecko jest inne i dlatego mam dylemat chociaz przerażaja mnie ceny tych podwójnych wózków kurcze 700zl mniej wiecej to koszmar jakis... normalnie to gondolke za 150zl bym kupila fajną ... dobrze ze jest jeszcze sporo czasu moze uda mi sie przyzwyczaic dziecko do spacerowania na piechote a jak nie to bedzie problem;p

Do góry