Leże od 5 tc, bo najpierw miałam krwotok. Szczęście w nieszczęściu, że w gabinecie u gin, więc w danym momencie w lepszych rękach być nie mogłam. Dostałam leki i zakaz wstawania z łóżka. Po 1,5 tygodnia leżenia okazało się na kolejnym badaniu, że fasolka rośnie i serduszko ładnie bije, ale odkleiła się część kosmówki, więc zakaz wstawania z łóżka został podtrzymany, leki również... Teraz czekam na jutrzejszą wizytę i już doczekać się nie mogę. Wierzę, że wszystko jest ok i fasolka zdrowo rośnie :-)an.ka a z jakiego powodu leżysz od 5tc?
reklama
buziak
Fanka BB :)
josevina - ściskam Cie mocno i życze udanego wypoczynku!!!
dorota - nie wstawie zdjecia bo nie wiem gdzie mam kabel, ale mam ogroooomny brzuch! Przy bliźniakach myślałam, ze to dlatego, ze siedzi ich tam dwójka ale teraz tez mnie tak szybko wypycha
Więc to taki mój urok. Jak jestem w obcisłej bluzce to nieźle juz po mnie widac.. ;-)Dlatego do jeansów musze nosic juz te pasy ciązowe
I pamiętam, ze zanim poczułam ruchy (15tydz) to najpierw dzieciaki wystawiały takie smieszne górki, normalnie czuc i widac ich było:-)
dorota - nie wstawie zdjecia bo nie wiem gdzie mam kabel, ale mam ogroooomny brzuch! Przy bliźniakach myślałam, ze to dlatego, ze siedzi ich tam dwójka ale teraz tez mnie tak szybko wypycha

I pamiętam, ze zanim poczułam ruchy (15tydz) to najpierw dzieciaki wystawiały takie smieszne górki, normalnie czuc i widac ich było:-)
josevina
Mamusia Franusia
Ale macie już fajowe brzuchy! Ja po szpitalnym jedzeniu mam nawet wklęsły brzuchol :-(
Waris te badania, o których piszesz robiłam i są w porządku - pewnie to jakiś głębszy problem - już w następnym tygodniu mam wizytę u genetyka i immunologa, więc pomalutku wszystko będzie jasne.
Dziękuję dziewczyny za słowa otuchy i wspracia - bardzo dużo mi todaje, więc pewnie będę Was męczyć newsami, co u mnie słychać :-)
Waris te badania, o których piszesz robiłam i są w porządku - pewnie to jakiś głębszy problem - już w następnym tygodniu mam wizytę u genetyka i immunologa, więc pomalutku wszystko będzie jasne.
Dziękuję dziewczyny za słowa otuchy i wspracia - bardzo dużo mi todaje, więc pewnie będę Was męczyć newsami, co u mnie słychać :-)
buziak
Ale macie już fajowe brzuchy! Ja po szpitalnym jedzeniu mam nawet wklęsły brzuchol :-(
męcz męcz!!! tylko samymi dobrymi!!!! ;-)
goldenlucy
Josevina
Cały czas zdawaj nam relacje. Powodzenia i trzymamy kciuki. :-)
Cały czas zdawaj nam relacje. Powodzenia i trzymamy kciuki. :-)
KamilaLublin
♥Zakochana w synach♥
josevina będzie wszystko dobrze
dawaj nam znać co i jak u Ciebie.
butterfly:)
Carla kochana dziękuje za słowa otuchy
trochę mnie podbudowały
Ehhh... dziś przy chodzeniu zaczęło mnie boleć przy kości ogonowej z lewej strony...;/ co to może być? trochę sie zaniepokoiłam;/
Dorotko, cudny brzuszek masz
Mnie też trochę wypukliło
Dziewczynki, czy któraś z Was bierze witaminki pharmaton? Bo ja je biorę od dziś... lekarz mi je przepisał... drogie jak nie wiem co, ale jeśli to ma wyjść na zdrowie maluszka to czego sie nie robi
Dorotko, cudny brzuszek masz
Dziewczynki, czy któraś z Was bierze witaminki pharmaton? Bo ja je biorę od dziś... lekarz mi je przepisał... drogie jak nie wiem co, ale jeśli to ma wyjść na zdrowie maluszka to czego sie nie robi
Ostatnio edytowane przez moderatora:
rruurrkkaa
Mama Misiatków
Hej Kochane! Ale się strachu najadłam... po sikaniu na papierze zostały mi jakieś farfocel, od razu z nerwów brzuch mnie rozbolał. Poszłam się położyć, znowu siku, znowu farfocle. Dzwonię do swojego lekarza- kazała szybko do szpitala. Zrobili usg i wszystko dobrze na szczęście. Ciąża zdrowa, 11/12 tydzień. Serduszko bije, Dzidziula się ślicznie ruszała, machała rączkami i nóżkami. Lekarz powiedział, że to od luteiny dopochwowej, bo wysusza i podrażnia śluzówkę i w razie gdyby coś takiego się powtórzyło to od razu na oddział mnie kładą. Kamień z serca!!!
Zdjęcia na wątku zdjęciowym
)
Butterfly ja biorę Femibion i do najtańszych też nie należy bo opakowanie ponad 50 zł :/
Zdjęcia na wątku zdjęciowym
Butterfly ja biorę Femibion i do najtańszych też nie należy bo opakowanie ponad 50 zł :/
Ostatnia edycja:
sicilpol
Ma-Ma!
josevina- będzie dobrze, trzymaj się ciepło 
an.ka- dzielna jesteś! Wiem, ze to niełatwe, ja tez na początku leżałam (leżałam u teściowej w domu, bo tam nie dość ze szpital naprzeciw, to do tego w tym mieście mamy ginekologa- tak było 3tygodnie uff), teraz łażę z kata w kat, na gore mogę wchodzić 2x dziennie, wiec muszę sobie za każdym razem dzień dobrze przemyśleć, by nie za szybko wykorzystać bonus
Monilla- świetne wieści! Jejku, wieści, jaka każda z nas pragnie otrzymać!
Brawa dla okruszka
Ja swoje badania będę mieć po 4grudnia, ale jeszcze do końca nie wiem, czy badanie USG genetyczne, czy od razu mi test potrójny zrobią- swoja droga jaka to różnica? 
rruurrkkaa- domyślam się, co przeżyłaś, ja do dziś kontroluje każdy listek papieru toaletowego
może to trochę niesmaczne, ale obawy są silniejsze i czasem nawet z mężem wspólnie oglądamy 
Ja jak się przełamię, to wrzucę i swój korbolek, ale ja po pierwsze mam duuuuzą tluszczykową ochronkę a po drugie trochę mnie wysadziło.
Słuchajcie mam dwa pytania, jestem w 9tygodniu ciąży i jakoś coraz mniejsze mam mdłości, tzn są, ale nie tak meczące jak poprzednio, zaczynam trochę panikować
Druga, bardziej prozaiczna prośba do doświadczonych posiadaczek maszyn do szycia. Przymierzam się mianowicie do tego zakupu i zachodzę w głowę, czy overlock, czyli to obrzucanie materiału używa się często?
Kurcze bo jest trochę różnicy w cenie a nie wiem czy to wykorzystam. Chodzi mi o prace takie proste (firanki, obrusy, podwiniecie spodni czy jakaś tam powleczka)
Z nudów mam plan obszyć cały dom
an.ka- dzielna jesteś! Wiem, ze to niełatwe, ja tez na początku leżałam (leżałam u teściowej w domu, bo tam nie dość ze szpital naprzeciw, to do tego w tym mieście mamy ginekologa- tak było 3tygodnie uff), teraz łażę z kata w kat, na gore mogę wchodzić 2x dziennie, wiec muszę sobie za każdym razem dzień dobrze przemyśleć, by nie za szybko wykorzystać bonus
Monilla- świetne wieści! Jejku, wieści, jaka każda z nas pragnie otrzymać!

rruurrkkaa- domyślam się, co przeżyłaś, ja do dziś kontroluje każdy listek papieru toaletowego

Ja jak się przełamię, to wrzucę i swój korbolek, ale ja po pierwsze mam duuuuzą tluszczykową ochronkę a po drugie trochę mnie wysadziło.
Słuchajcie mam dwa pytania, jestem w 9tygodniu ciąży i jakoś coraz mniejsze mam mdłości, tzn są, ale nie tak meczące jak poprzednio, zaczynam trochę panikować
Druga, bardziej prozaiczna prośba do doświadczonych posiadaczek maszyn do szycia. Przymierzam się mianowicie do tego zakupu i zachodzę w głowę, czy overlock, czyli to obrzucanie materiału używa się często?
Kurcze bo jest trochę różnicy w cenie a nie wiem czy to wykorzystam. Chodzi mi o prace takie proste (firanki, obrusy, podwiniecie spodni czy jakaś tam powleczka)
Z nudów mam plan obszyć cały dom
Ostatnia edycja:
reklama
rruurrkkaa
Mama Misiatków
https://www.babyboom.pl/forum/members/sicilpol-72106.html Sicilpol to normalne, że mdłości coraz mniej, nic tylko się cieszyć. Ja należałam do tych szczęściar, które w ciąży nie wymiotowały, mdłości miałam tylko kilka razy. Zwyczajowo te nieprzyjemne objawy ustępują w okolicach 9-12 tyg, chociaż są oczywiście i takie babeczki, które niestety męczą się z nimi dłużej